Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Koulu Finnsbackan kiertolaiset jatkavat matkaa

Finnsbackan kiertolaiset jatkavat matkaa

Sähköposti Tulosta

Kirkkoharjun koulu - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Finnsbackan päiväkodin väki joutui kesäkuussa lähtemään evakkoon, kun päiväkodin tiloissa havaittiin terveydelle vaarallista mikrobikasvustoa ja työterveyslääkäri määräsi tilan käyttökieltoon. Päiväkoti siirtyi kesän ajaksi Kolsarin kesätauolla olevaan päiväkotiin. Elokuussa lapsille oli etsittävä uudet tilat ja päiväkodin ryhmät hajaantuivat eri puolille Kirkkonummea. Eskari muutti Wiikintiellä kunnan työsuhdeasuntoon, joka osoittautui huonoksi vaihtoehdoksi.

Nyt eskari on joutunut jatkamaan matkaansa, sillä remontoinnista ja tuuletuksesta huolimatta tilojen tunkkaista ja pahanhajuista sisäilmaa ei ole saatu raikkaammaksi. Niinpä tästä päivästä lähtien Fnnsbackan eskari muuttaa Kirkkoharjun kouluun. Marraskuun alussa lapset pääsevät toivottavasti kirjaston taakse valmistuvaan parakkipäiväkotiin siksi aikaa, että Finnsbackaan tai Ravalsiin ehditään rakentaa uusi, kunnollinen päiväkoti.

Kirkkoharjussa ei ollut tyhjiä luokkatiloja tarjolla, mutta oppilaiden luokkia vaihtamalla eskari saatiin sijoitettua yhteen tilaan isompien lasten kiertäessä koulua majoittuen satunnaisesti tyhjiin luokkatiloihin. Sopu sijaa antaa.

Kommentit (5)Add Comment
...
Kirjoittanut Kuka ja miksi? , 22.09.2014
Homeisesta homeiseen. Kuka nämä päätökset tekee?
...
Kirjoittanut näin meillä, 22.09.2014
Ja kaiken keskellä lapset....
...
Kirjoittanut elp, 23.09.2014
Tässä maksavat lapset ja työntekijät vuosikymmenien huonoa kiinteistöjen yläpitoa omalla terveydellään. Siis kouluhan on tuskin päiväkotia kummempi - homeisia molemmat. Sairastavat opettajat lähtevät, mutta lapset eivät voi valita.

Se tässä on häpeä, että uuden koulun rakentamista on siirretty ja siirretty, paikastakin riidelty tyypilliseen paikalliseen tyyliin...ei synny hiireltä takkia, tuskin tuluskukkaroakaan...

Mitä tulee ns. kiertäviin luokkiin, siinä ei ole mitään kummallista. Oman lukioni kävin kokonaan noin.
...
Kirjoittanut Pallo lentää ja kukaan ei sitä ota kiinni, 23.09.2014
Wiikintien huoneistoja tarjotaan henkilökunnalle työsuhdeasunnoksi. Tähän on kyllä puututtava. Mutta kuka ja milloin ?

Milloin työsuojelu puuttuu Kirkkoharjun koulun tilanteeseen ?
Lapsilla ja nuorilla on elämä edessä. Eikä työntekijöidenkään terveyttä saa vaarantaa.

On todella outo asia, että näihin sisäilmaongelmiin ei Suomessa päästä kiinni. AVI ei pysty puuttumaan asiaan. Tämä asia on Suomessa sellainen pallo, jota heitellään taholta toiselle ja kukaan ei palloa ota kiinni ja pysäytä sitä.
Ja näin on tapahtunut vuosikausia. Asia on monella taholla tiedossa oleva asia, mutta ei taida kuulua kenenkään vastuulle. Salaillaan ongelmia ja vähätellään niitä.
Ja kärsijöinä on ne, jotka eivät voi itseään puolustamaan. Kirkkonummella lapset ja työntekijät päiväkodeissa, koululaiset ja opettajat ja muu henkilökunta koulussa ja potilaat ja henkilökunta Kirkkonummen terveyskeskuksessa.
...
Kirjoittanut Missä muualla?, 24.09.2014
1. Finnsbackan päiväkoti ja nuorisotila
2. Kantvikin päiväkoti
3. Kirkkoharjun koulu
4. Wiikintien asunnot

Mitä vielä? Missä kaikkialla muualla on epäilty huonoa sisäilmaa? Kertokaa! Tätä on selvitettävä.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 22.09.2014 08:26 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0654 sekunnissa.