Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Koulu Veikkolan koulun laajennustarve selvitetään

Veikkolan koulun laajennustarve selvitetään

Sähköposti Tulosta

Veikkolan koulua - Verkkonummi.fi

Veikkolan koulussa on yläkoululaisten aineenopetustiloja 237 oppilaalle. Tällä hetkellä oppilaita on 313 ja seuraavina vuosina oppilasmäärä kasvaa yli 400 oppilaaseen. Veikkolassa on pulaa myös päiväkotipaikoista ja lisäksi Veikkolan koulun vieressä oleva vuonna 1973 valmistunut Veikkolan päiväkoti tarvitsee lähivuosina perusteellisen saneerauksen. Se on lisäksi niin pieni, että 54 lapsen esikoulu on sijoitettu Veikkolan kouluun.

Suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli Veikkolan koulujen ja päiväkotien tilatarpeita ja hyväksyi kokonaisvaltaisen tarveselvityksen elokuussa. Se esitti kunnanhallitukselle, että Veikkolan koulun laajennuksesta, päiväkodin purkamisesta ja uudisrakennuksesta sekä mahdollisesti Veikkolan kirjaston tilojen järjestämisestä oppimiskeskukseen tehtäisiin tarveselvitys. Kunnanhallitus ei kuitenkaan hyväksynyt ehdotusta sellaisenaan.

Kunnanhallituksen jäsen Matti Kaurila (kok) epäili, että mahdolliset kaavamuutostarpeet hidastaisivat SVOL:n esittämän hankkeen toteutumista. Päiväkodeilla ei ole niin kiire kuin koulun laajennuksella, joten Kaurila esitti, että tehtäisiin myös erillinen tarveselvitys pelkästään koulun lisärakentamisesta.

Espoon palveluksessa työskentelevä Matti Kaurila on sen verran pitkään seurannut kahden kunnan byrokratiaa, että hän tietää yhteisen tarveselvityksen olevan riittämätön, mikäli valtuusto päättäisi, ettei koko hankkeeseen ole varaa lähivuosina. Jotta koulun välttämätöntä laajennusta voitaisiin viedä eteenpäin nopeammin, tarvitaan erillinen selvitys. Prosessi nopeutuu, jos sellainen tehdään heti.

Lisäksi Kaurila ehdotti, että tehtäisiin erillinen selvitys myös siitä, kannattaisiko päiväkoti sijoittaa keskustan sijaan kasvavalle Perälänjärven alueelle Turunväylän pohjoispuolelle. Näin myös Veikkolan pohjoisosiin saataisiin päiväkoti, jolloin lapsia ei olisi pakko kuljettaa autolla. Samalla koulun ruuhkainen ja vaarallinen saattoliikenne vähenisi oleellisesti.

Jos päiväkoti rakennettaisiin olemassa olevalle Napparintien päiväkotitontille, nykyisen Veikkolan päiväkodin toiminta voisi jatkua katkeamattomana uuden päiväkodin valmistumiseen saakka, eikä lapsille tarvitsisi etsiä väliaikaisia hoitopaikkoja muualta.

Kunnanhallitus hyväksyi Kaurilan ehdotukset yksimielisesti.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0677 sekunnissa.