Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Koulu Kunnanhallitus hyväksyi Masalan koulun tarveselvityksen

Kunnanhallitus hyväksyi Masalan koulun tarveselvityksen

Sähköposti Tulosta

Masalan koulu - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

On sisäilmaongelmia ja Sisäilmaongelmia. Kaikki ongelmat ovat ikäviä, mutta toiset ovat vielä ikävämpiä. Masalan koulun sisäilmaongelmat ovat olleet jo pitkään äärettömän ikäviä, mutta niiden korjaaminen on viivästynyt vuodesta toiseen, pääosin kunnallisen päätöksentekojärjestelmän rakenteellisen kankeuden vuoksi. Nyt on kuitenkin taas toivoa siitä, että Masalan koulun olosuhteet viimeinkin paranevat. Tosin vasta syksyllä 2016.

Masalan koulun vanhassa osassa olevat keittiö, ruokala, liikuntasali ja terveydenhoitajan vastaanottotila ovat olleet erittäin huonossa kunnossa jo pitkään. Osa tiloista on määrätty käyttökieltoon sisäilmaongelmien vuoksi, koska henkilökunta on saanut allergiaoireita työskennellessään tiloissa - lapsista puhuattakaan.

Korjaustarve on ollut hyvin tiedossa jo vuosia, mutta suunnitelmien muuttuminen matkan varrella on hidastanut ongelmiin puuttumista. Alun perin Masalan koulusta oli tarkoitus rakentaa suuri, monen sadan oppilaan yhtenäiskoulu ja huonokuntoiset tilat oli määrä korvata uusilla hankkeen yhteydessä. Hanketta valmisteltiin kaksi vuotta ja se oli jo urakkasopimusten allekirjoittamista vaille valmis, kun yhtenäiskouluhanke ensin keskeytettiin ja päätettiin lopulta haudata vuonna 2013. Uudisrakennushankkeen sijaan valtuusto varasi rahaa huonokuntoisten tilojen saneeraukseen.

Hankesuunnitelmaa varten tiloissa päätettiin tehdä tutkimuksia: asbestikartoitus, sähköjärjestelmien kuntotutkimus, LVV-kuntotukimus ja ilmanvaihtoraportti osoittivat, ettei tilojen saneeraaminen ole enää kannattavaa. Kooste korjaustarpeista ja kustannuksista osoitti, että on helpompaa ja halvempaa rakentaa kokonaan uudet tilat. Palvelutuotannon lautakunta käsitteli asiaa maaliskuussa 2014 ja suomenkielinen opetus ja varhaiskasvatuslautakunta huhtikuussa. Kunnanhallitus hyväksyi tarveselvityksen teon kesäkuussa. Tehty selvitys hyväksyttiin ensin palvelutuotannossa ja SVOL:ssa ja viimein, 8.9.2014 myös kunnanhallituksessa.

Rakennusprojekti kunnallisessa byrokratiassa edellyttää ensin hankekohtaista tarveselvitystä. Kun tarpeesta ollaan yhtä mieltä, tehdään hankesuunnitelma (joka hyväksytään asianmukaisissa päätöksentekoelimissä). Sitten tehdään investointisuunnitelma ja investointipäätös. Ja vasta sen jälkeen päästään rakentamaan.

Nyt ollaan siis selvitty ensimmäisestä esteestä. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että koulussa on pahoja rakenteellisia vikoja, jotka aiheuttavat vakavia terveydellisiä ongelmia oppilaille ja ennen kaikkea kunnan työntekijöille. Kaikki ovat yhtä mieltä myös siitä, ettei korjaaminen kannata, vaan on parempi rakentaa kokonaan uusi ruokala ja liikuntasali. Hanketyöryhmä on perustettu ja kunnanhallituksen päätöksellä toimialajohtajakin kuuluu ko. työryhmään, joten on todennäköistä, että työryhmä todella saa työnsä tehdyksi.

Jos kaikki menee hyvin, noin 4,2 miljoonaa euroa maksava hanke valmistuu kesällä 2016. Sitä ennen oppilaat liikkuvat Masalan kuplahallissa ja mahdollisesti myös LähiTapiola Sport Centerissä.

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Voi,Voi, 10.09.2014
Huonokuntoisten tilojen saneeraus ... se on epäonnistunut useita kertoja.
Ei meikkaamalla / silmänlumeella saada sellaista tulosta aikaan, että se kannattaisi.
Näitä kepulikonsteja on kunnassa harrastettu ja lopputulos on ollut huono.
Voi, sentään tätä toimintamallia. Ja vielä uskotellaan, että nyt on tehty hyvä tulos.
Rahaa palaa ja tulosta ei tule.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 09.09.2014 09:13 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0665 sekunnissa.