Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Koulu Kirkkonummen kunnanhallitus esittää Friggesbyn koulun lakkauttamista

Kirkkonummen kunnanhallitus esittää Friggesbyn koulun lakkauttamista

Sähköposti Tulosta

Mielenosoitus kunnantalolloa Friggesbyn koulun puolesta

Minna Hakapää (vihr), Ari Harinen (sd), Matti Kaurila (kok), Pirkko Lehtinen (sd), Antti Salonen (kesk), Ulla Seppälä (kok), Katja Toro (kok) ja Timo Haapaniemi (kok) äänestivät kunnanhallituksessa Friggesbyn koulun lakkauttamisen puolesta. Nyt asia siirtyy kunnanvaltuuston päätettäväksi.

Friggesbyn koulun toiminnan jatkamista puolustivat Irja Bergholm (vas), Pekka Poutanen (vihr), Ulf Kjerin (r.), Corinna Tammenmaa (r.) ja Raija Vahasalo (kok).

Ennen hallituksen kokousta paikalla oli suuri ja hyvin äänekäs joukko pieniä kuntalaisia ja heidän vanhempiaan, jotka yrittivät turhaan vedota kunnanhallitukseen lähikoulunsa puolesta. Verkkonummen päätoimittaja pohtii ja arvailee tehtyyn päätökseen liittyviä seikkoja täysin subjektiivisessa blogikirjoituksessa, joka ei täytä puolueettoman journalismin vaatimuksia eikä näin ollen kelpaa artikkeliksi.

Kommentit (6)Add Comment
...
Kirjoittanut Sarvvik, 06.06.2012
Onhan ihmiset huomanneet, että kaavoitusohjelmassa on vuodelle 2016 suunnitteilla uusi (pieni?) koulu Sarvvikin uudelle hienolle asuntoalueelle? Nimeltään paikka on Metsäniityn oppimiskeskus.Tuntuu taas kovin väärältä, että Upinniemi ja Friggesby lopetetaan kalliina, "hankalina" ja lapsille "huonoina" yksiköinä ja toisaalta suunnitellaan sellaista samanlaista uudelle asuntoalueelle. Käsittääkseni (ei siis faktapohjaa) Sarvvikista ei kuitenkaan kovin suurta asuinaluetta ole tulossa. Nyt sinne on tulossa luokat 1-6 + päiväkoti. Heillä kun olisi Kartanonrannan uudehko koulu melko lähellä kuitenkin. Kuljetusmatkan päässä sekin, mutta lähellä kuitenkin.
Miksi Sarvvik on tärkeämpi ja uuden koulun arvoinen paikka, kun sitä ei ole Upinniemi tai Friggesby vanhoine kouluineen? Asia oli viimeisimmässä SVOL:n kokouksessa.
...
Kirjoittanut Äitee, 06.06.2012
Onko tämä päätös nyt sitä kuuluisaa syrjäytymisen ehkäisyä? Lapsista huolehditaan hyvin alusta alkaen. Miksi kuntalaisen ääni ei kuulu päätöksissä? Sossutkin mainostavat olevansa pienen ihmisen puolella, ihanko tosissaan?
...
Kirjoittanut Tosi vihainen äänestäjä, 07.06.2012
Verkkonummen päätoimittaja on kirjoittanut erittäin hyvin blogissaan tästä katastrofaalisesta trendista sulkea lähikouluja: neljä lakkauttamispäätöstä tämän vaalikauden aikana! Jos kyse on vallantaistelusta kokoomuksen ja rkp:n välillä tai lehmänkaupoista rakennuslautakunnassa, niin ei lasten siitä tule kärsiä.

Asumme isossa kunnassa ja etäisyydet ovat pitkät. Etäisyys ei tämän päivän cybermaailmassa ole ongelma, etätyöskentely on nykypäivää. Vallinnan vapaus on nykypäivää, koulu voidaan aloittaa joko vuoden etuajassa tai myöhässä, jos siltä tuntuu. Espoossa on koulu, jossa ekaluokkalaisia ei jaeta kiinteisiin ryhmiin, vaan opetus tapahtuu joustavasti tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Lukiot ovat kurssipohjaisia, eivät vuosiluokkiin sidottuja – eli nykypäivää. Miten voidaan perustella hyvin toimivan koulun lakkauttaminen sillä, että yhdistetyt luokat eivät ole nykypäivää? Siihenhän ollaan monella tavalla palaamassa.

Onko todisteita, etteivät esimerkiksi Friggesbyn lapset pärjää yhtä hyvin kuin muut, kun he siirtyvät ylemmille luokille suureen kouluun? Onko todisteita, että he ovat kärsineet opetuksen laadusta? Kun tarkastelee ketkä ovat saaneet stipendejä Winellska skolanin kevätjuhlissa, voi vain todeta, että entiset pikkukoululaiset jyräävät!!!

Minä ehdotan, että Kirkkonummi aloittaa aivan uuden trendin Suomessa. Suositaan pieniä lähikouluja kaikkein pienimmille lapsille. Tehdään yhteistyötä suomen ja ruotsinkielisten koulujen kanssa – niin kuin Gesterbyn koulukeskuksessa on esimerkiksi yhteinen ruokasali. Tehdään Kirkkonummesta lapsiperheiden paratiisi ja potkitaan kaikki poliittiset kähmijät ulos! Nyt riittää tämä farssi.
...
Kirjoittanut -.-, 10.06.2012
Kiitokset Verkkonummen toimittajalle näistä hyvin tarkkanäköisistä jutuista.
Ja muistakaa nyt hyvät ihmiset, että äänestetään seuraavissa kunnallisvaaleissa OIKEIN!!! Kyllä tämä pelleily jo riittää, vaikka virkamiehiä ei (valitettavasti) voikaan äänestämällä vaihtaa.
...
Kirjoittanut Myös Upinniemen koulu lakkautetaan, 11.06.2012
Haluan huomauttaa asian mitä Verkkonummi ei ole jutussa tuonut esille. Kunnanhallitus päätti samassa kokouksessa myös ehdottaa valtuustolle Upinniemen koulun lakkauttamisesta.
Eli 2 koulua lakkautettiin tässä kokouksessa. Tai teknisesti asia menee vielä valtuustoon. Tänään oli ilmestynyt ko. kokouksen pöytäkirjakin.
Näillä päätöksillä ajetaan Kirkkonummi täysin suohon lapsiperheiden näkökulmasta. Miksi tänne edes pitäisi muuttaa? Ei ole asukaspuistoja, ei ole avoimia päiväkoteja, ei ole tilaa kouluissa, ahtaat luokat, kouluja lopetetaan, sijaisten palkkaamiskielto kouluissa, kotihoidontuen kuntalisä on huomattavasti alhaisempi kuin esim. Espoossa, ei ole ilmaista kesäruokailua lapsille niin kuin muissa pääkaupunkiseudun kunnissa (faktana ainakin Helsingissä on, Espoossa on ainakin ennen ollut), koulukuljetukset ovat hankalia ja monet vanhemmat joutuvat "vääntämään kättä kunnan kanssa" kuljetuksista ja kuljetuksissa tingitään niin paljon kuin ikinä voidaan (lasten kustannuksella), koulujen varustelutaso ja opetustilat ovat yleisesti ottaen vanhanaikaisia eikä sovellu nykypäivän opetussuunnitelmaan (poislukien tietenkin 2 uutta koulua mitä kunnassa on), terveyskeskuksesta ei saa juuri lapsiperheille tärkeitä akuuttiaikoja, busseissa ei pääse rattaiden kanssa ilmaiseksi matkustamaan, leikkipuistot ovat kovin kortilla, kouluissa henkilöstöongelmia, epäpäteviä opettajia jne jne. Verkkonummessakin on saanut lukea monen ihmettelevän mikä on sanonta Kirkkonummesta "lapsiystävällisenä" kuntana? Nämä luetellut asiat ovat oikeasti tärkeitä lapsiperheille!

Huomasiko kukaan sellaista asiaa, että nyt Sepänkannas III:ssa myyntiin tulleista 29 tontista, ainoastaan 16 oli mennyt kaupaksi hakumenettelyssä (kts. Yhdyskuntatekniikan lautakunnan esityslista 14.6). Eli tästä ensimmäisen vaiheen myynnistä on myymättä 13 tonttia! 72 tonttia lisää tulee vielä tänä vuonna myyntiin. Eikö tämä kerro mitään kenellekään? Ei lapsiperheet kohta enää halua tänne, kun tällaisia päätöksiä kunnassa tehdään. Kyllä näillä päätöksillä on vaikutuksensa, myös sillä että sana Kantvikin koulun tilanahtaudesta on levinnyt ja sana siitä, että Upinniemen koulua ollaan sulkemassa. Puhumattakaan Friggesbyn koulun sulkemisesta. Samalla ihmetellään koulujen tilanahtautta.

Viimeinen toivo on kunnanvaltuusto. Toivottavasti siellä herättäisiin siihen, että kyllä nällä päätöksillä on erityisesti lapsiperheille merkitystä. Ihmiset lukevat näitä juttuja, etsivät tietoa internetistä ja tekevät johtopäätöksiä siitä, millainen koulupolitiikka sekä muut "lapsiasiat" kunnassamme on. Kaikki kuitenkin haluaa varmasti tarjota omalle lapsellensa parhaat ja tarkoituksenmukaiset olosuhteet?
...
Kirjoittanut Viljo "Ville" Savolainen, 12.06.2012
Lukekaa kuntalaiset valtuuston 29.11.2010 talousarviopäätökset listan asianro 3 136 § ja äänestysluettelot, niin tiedätte kuinka KOKOOMUS ja RKP mafia hoitaa kuntamme asioita. On turha toivoa muutosta kunnan palveluihin, jos jatkatte KOKOOMUKSEN ja RKP:n äänestämistä. Mitä muuta puoluetta tahansa äänestämällä on tähän mahdollisuus saada muutos.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 06.06.2012 18:32 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0644 sekunnissa.