Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kaavoitus ja rakentaminen Mildola pureutuu peruskallioon

Mildola pureutuu peruskallioon

Sähköposti Tulosta

Louhos Mildolassa - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

On mukavaa olla toimittaja: se antaa oikeuden olla utelias. Tavallisen kuntalaisen on hankalampaa selvittää, mitä lähitienoilla oikein tapahtuu. Tosin kunnasta saa kyllä tietoa, jos uskaltaa kysyä, ja yrityksissäkin varmaan vastataan ihan asiallisesti. Kysymisen kynnys on kuitenkin korkea – paitsi meillä toimittajilla, jotka työnnämme nenämme sujuvasti mihin haluamme. Niin kuin esimerkiksi Mildolan rakennustyömaalle.

Kantvikissa asuva lukija kääntyi toimituksen puoleen ja kysyi, josko voisin selvittää, mitä Mildolassa oikein puuhataan. Valtava kallio on louhittu pois, kivirekat ajavat edestakaisin niin että asfaltti halkeaa ja kivimurskaamo kolisee lähes tauotta. Louhos oli kieltämättä aika massiivinen, kun toimitus kävi paikanpäällä. Valtavat koneet näyttivät leluilta korkeaa kallioseinämää vasten.

Mildolan eli Avena Nordic Grainin toimitusjohtaja Kaija Viljanen kertoi toimitukselle, että rakenteilla on ensin pakkaamon laajennus ja sitten uusia liiketoimintatiloja. Uusista liiketoiminnoista oli kuulemma vielä liian aikaista kertoa tarkemmin, mutta ne mahtuvat samaan louhittuun kallionkoloon kuin pakkaamon laajennus.

Tässä taloudellisessa tilanteessa voimme olla erittäin iloisia sekä kasvavasta liiketoiminnasta että uusista kirkkonummelaisista työpaikoista – joiden määrästä ei tosin vielä ole tietoa. Se on kuitenkin Kaija Viljasen mukaan selvää, että uusi rakennus ei toimi ilman uusia ihmisiä.

Louhiminen ja kivien murskaaminen tuo naapurustoon melua ja pölyä, joka kulkeutuu yllättävänkin kauas. Louhinta kuitenkin loppuu onneksi pian ja rakentamisesta aiheutunee vähemmän kiusaa naapureille.

Kommentit (8)Add Comment
...
Kirjoittanut Äiti, 18.09.2014
Mikäköhän vaikutus tällä ja muilla (sokerin?) laajennuksilla on Kantvikin läpiajoliikenteelle? Siinä voisi olla seuraava juttuaihe toimitukselle. Nykyinen liikenne on jo vilkasta, eikä raskas liikenne (puhumattakaan henkilöautoliikenteestä) noudata nopeusrajoituksia.
...
Kirjoittanut Isä, 18.09.2014
Äiti on oikealla asialla. Tien varrella on päiväkoti, koulu, kauppa ja asutusta. Raskas liikenne voisi kaikin mokomin ajaa Båtvikin kautta.
...
Kirjoittanut Serkku, 19.09.2014
Tarpeeksi suuret hidasteet Sokeritehtaantielle, siitä Kummishovista tehtaalle saakka niin kyllä alkaa vauhti hidastumaan. Esimerkiksi jokaisen suojatien eteen.
...
Kirjoittanut Äitikin, 19.09.2014
Minusta tielle pitäisi saada kamerat.
Ja läpiajoliikenne Båtvikin kautta. Onko sille jotain estettä? Ei kai ne rekatkaan halua hidastella, sen takia eivät sitä varmaan teekään.
...
Kirjoittanut Raskas liikenne muualle, 22.09.2014
Ehdottomasti pitäisi raskaan liikenteen kulku siirtää båtvikintielle per heti!! Todella pieni osa ammatikuljettajista tuntuu noudattavan nopeusrajoitusta 40km/h ja lähes joka aamu vietyäni lapset kantvikin päiväkotiin ja lähdettyäni ajamaan töihin sokeritehtaantietä liimaantuu puskuriin niin raskasta ajoneuvoa kuin henkilöautoakin. Olen myös hidasteiden kannalla ja vaikka jokaisen suojatien kohdalle. Kun olin lasten kanssa vielä kotona ja välillä ulkoiltiin puistossa päivällä niin kyllä raskaan liikenteen määrä on todella suuri mitä kulkee sokeritehtaantiellä. Voisiko toimittaja vähän jatkaa uteluja ja selvittää miksei raskas liikenne käytä båtvikintietä?
...
Kirjoittanut Virallinen vaatimus auttaa, 22.09.2014
Tässä asiassa kehoitan asukkaita ottamaan virallisia teitä yhteyttä kuntaan ja vaatimaan toimenpiteitä liikenteen hillitsemiksi. Minulla ei ole tietoa mitä kautta edetä, mutta varmasti kysyjä löytää reitin. Hyvä, että jaatte täällä tietoa. Jatkakaa asian viemistä myös eteenpäin. Raskas liikenne Kantvikissa on hirvittävää. Mitä se on sitten kun sinne aletaan todenteolla rakentamaan Meri-Kantvikia? Taitaa olla kunnastakin kiinni se miksi Båtvikia ei käytetä raskaalle liikenteelle. Samoin se miksi siellä ei ole hidastetöyssä. Odottakaapa kun rakentaminen vasta alkaa.
...
Kirjoittanut Varmaan loppuukin..., 08.10.2014
Tuohan on ihan höpöhöpöä. Miksi Mildola on juuri hakenut kunnalta kiven louhimiselle ja murskaamiselle Kantvikissa ympäristölupaa 10 vuodeksi, jos louhinta "loppuu pian"? ELY-keskus on muutama viikko sitten edellyttänyt louhinnalle myös maa-ainesluvan hakemista, koska louhittava määrä on niin suuri, ja korkea kallio näkyy merelle, jolloin sen louhiminen muuttaa maisemaa mereltä käsin.

Kirkkonummen kunta on virheellisesti myöntänyt luvan näin massiiviselle louhinnalle pelkän rakennusluvan ja meluilmoituksen perusteella.

Mildolan lupa-anomus menee piakkoin ympäristölautakunnan käsittelyyn. Olkaas hereillä alueen asukkaat ja katsokaa, että vaaditte asialliset lupaehdot valittamalla hallinto-oikeuteen, jos lautakunta ei ole ajan tasalla. Näyttää ainakin Paikkatietoikkunan mukaan olevan loma-asutusta alle 500 metrin päässä Vuohimäentiellä. Lomakiinteistöjen keskimelutaso ei saa ylittää 45 dB:ä. Nythän on helppo mitata ja dokumentoida louhimisen aiheuttama melu lähialueilla, kun toiminta on jo käynnissä. Mittaukset suoritetaan pahimman melun, eli rikotuksen ollessa käynnissä (se metallinen kilkutus).

Ettei tässä nyt vaan yritettäisi sumuttaa asukkaita, etteivät tajuaisi valittaa lautakunnan pian tekemästä päätöksestä, kun luulevat, että toiminta loppuu... Näin toimija saisi löyhät lupaehdot, joilla asukkaiden elämä tulisi olemaan ihan helvettiä. Sitähän se tulee olemaan joka tapauksessa, mutta jos edes kesäajan haluatte olla rauhassa ja toiminta-ajat esim. ilta-aikaan lyhyemmiksi, päätöstä siitä pitää erikseen valittamalla hakea.

...
Kirjoittanut Jaahas, 14.10.2014
Onkohan tullut mieleen, että josko yksinkertaisesti arvon toimittajalla olis mennyt puurot ja vellit sekaisin? Kukaan ei tietääkseni ole koskaan sanonutkaan missään, että Mildolassa loppuis kohta rakennustyöt! Miksi ne olis muuten hakeneet niin pitkälle ajalle lupia? Onko muuten tullut mieleen, että myös Båtvikintiellä on asukkaita? Tuskin nekään haluaa sinne rekkarallia... Sitä paitsi, aikamoinen osa kulkee jo Båtvikintien kautta. Itseäni kauhistuttaa myös nuo Kuusankosken autot, joista tippuu kaikenlaista metalliromua tielle! Moni autoilija on saanut sen takia renkaansa puhki! Tiedän näet ainakin 4 tapausta, joissa jokin epämääräinen metallipala on kyseisellä alueella puhkaissut renkaan... Mutta onhan kaikella myös positiivinen puolikin. Ehkäpä alueella lisääntyy työpaikat? Toivotaan näin!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 18.09.2014 11:11 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0648 sekunnissa.