Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kaavoitus ja rakentaminen Masalaan liikennevalot ja kiertoliittymä

Masalaan liikennevalot ja kiertoliittymä

Sähköposti Tulosta

Kirjaston tontti - Masala - Verkkonummi.fi

Masalan kirjastossa järjestettiin kaavailta, jossa tutustuttiin Masalan urheilupuiston ja sen lähialueiden asemakaavaluonnokseen. Kaavoitettava alue käsittää urheilupuiston ja sen länsipuolella olevan rivitaloalueen lisäksi Puolukkamäen ja Sundsbergintien väliin jäävän korttelin, jossa on kirjasto ja terveyskeskus.

Kaavaluonnos on nähtävillä kesäkuun 18. päivään asti. Mikäli kuntalaisilla on tarve vaikuttaa kaavan sisältöön, nyt on juuri se hetki, jolloin se on yksinkertaisinta: luonnosvaiheessa kaavoittaja kuuntelee kuntalaisia mielellään. Kaikki kirjalliset lausunnot luetaan ja pyritään ottamaan huomioon, jos se vain on mahdollista.

Masalan asukastiheys on kasvamassa voimakkaasti. Nyt rakenteilla olevien kerrostalojen lisäksi Puolukkamäkeä vastapäätä olevin yksikerroksisten rivitalojen tilalle on tulossa viisi pistetaloa. Myös kirkon ja Masalantien väliin ollaan kaavoittamassa lisää asuinrakennuksia.

Liikenne on jo nyt ruuhkautunut Sepänkyläntien ja Masalantien risteyksessä, ja kun uudet talot valmistuvat, koulun vieressä olevasta risteyksestä tulee vaarallinen. Risteykseen on suunniteltu liikennevalot, mutta kaavaillassa todettiin, että liikennevalot pitäisi saada risteykseen jo paljon aikaisemmin kuin kaava valmistuu ja saa lain voiman. Liikennekaaos on ajankohtainen jo ensi vuonna.

Liikennevaloristeyksen viereen, Sundsbergintien ja Masalantien risteykseen kaavaillaan liikenneympyrää. Kaistajärjestelyt muuttuvat niin, että kirjaston nykyinen sisääntulo joudutaan sulkemaan. Kirjaston asiakaspysäköinti sijoitetaan tulevaisuudessa pääosin Urheilupuiston pysäköintialueelle Masalantien toiselle puolelle. Kirjaston huoltoajo tapahtuu Puolukkamäen kautta.

Tontin liikenne huolestutti asukkaita senkin takia, että kaava mahdollistaisi jopa 15 000 kerrosneliömetrin laajuisen rakentamisen tontille. Mikä tahansa toiminta, joka vaatii niin paljon tilaa, edellyttää myös liikennejärjestelyjä. Puolukkamäki on kapea eikä sitä voi leventää, koska sen varrella on asutusta. Toimittaja jäi pohtimaan, miksi kiertoliittymään ei voitaisi laittaa viittä tuloaukkoa: sellaisia liittymiä kun onnistutaan rakentamaan muuallakin. Silloin Puolukkamäen asukkaiden ei tarvitsisi olla huolissaan liikenteen kasvusta.

Myös tulevat kerrostalot synnyttivät jonkin verran vastustusta, vaikka osa läsnäolijoista pitikin vuokra-asuntojen rakentamista välttämättömänä. Asukkaat toivovat, että maisema säilyy avarana ja puistomaisena kerrostalojen rakentamisesta huolimatta. Myös metsän ja sen kätköissä olevien historiallisten raunioiden säilyminen oli asukkaille hyvin tärkeää. Uudessa asemakaavassa niiden tulevaisuus on onneksi turvattu. Tosin metsään on suunniteltu frisbeegolfrataa, mutta laji ei onneksi vahingoita metsää eikä häiritse sen asukkaita.

Kommentit (5)Add Comment
...
Kirjoittanut Toivo, 31.05.2014
Jokos se slummikoulu Nissniku kunnostettaisiin ja laajennettaisiin, ennenkuin halkeaa uusien kerrostalojen lapsista?
...
Kirjoittanut Mättää, 31.05.2014
Kirjaston P-paikka eri puolelle tietä? Kuka näitä ideoita keksii?
...
Kirjoittanut Ja mitään ei opita..., 10.06.2014
Juu, kiertoliittymän ja valo-ohjatun risteyksen yhdistelmä toimii keskustassakin niin kivasti, että niitä kannattaa ripotella muuallekin. Ehdottomasti. Josko nyt kuitenkin kaksi kiertoliittymää, kiitos.
...
Kirjoittanut Jerri Kämpe-Hellenius, 10.06.2014
Tuhatta ja sataa kirtoliittymistä pitää päästä - mitäpä sillä väliä että käytännössä koulun päällä olisivat...
Tai jospa liikennevaloilla sittenkin olisi rauhoittava vaikutus liikenteeseen koulun kupeessa.

Toisaalta niin on samainen ongelma kuin keskustassa - miten saada liikennenympärä mahtumaan ku niin tiivisti rakennettu? (Huomioitava että kevyelle liikenteelle alikulut tarvittaisin myös noin lähellä koulua.)
...
Kirjoittanut Postipoika, 10.02.2015
Nykyään kun kirjastossa sijaitsee posti niin voi hyvin kysyä uudestaan - mikä järki laittaa kirjaston/postin parkkipaikka tien toiselle puolelle?

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 28.05.2014 15:49 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0642 sekunnissa.