Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kaavoitus ja rakentaminen Sepänkannaksen tonttimyynti välittäjille

Sepänkannaksen tonttimyynti välittäjille

Sähköposti Tulosta

Sepänkannas - Kirkkonummi - Verkonummi.fi

Kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan Sepänkannas III:n tonttien vuokraehtoja. Tontit eivät ole menneet kaupaksi toivotulla tavalla, ja vuokraehtojen käsittelyn yhteydessä valtuutetut hyväksyivät äänin 26-25 Jens Sörensenin tekemän ehdotuksen siitä, että tonttien vuokraaminen ja myyminen annetaan asiantuntevan kiinteistövälittäjän hoidettavaksi.

Valtuutetut kritisoivat voimakkaasti kunnan liian vähäisiä markkinointiponnistuksia siitä huolimatta, että markkinoinnin tehostamisesta on puhuttu pitkään. Toimialajohtaja Jari Tirkkonen totesi, että markkinoinnin tehostamisesta on jo tehty suunnitelma, joka oli pian tarkoitus tuoda lautakunnan hyväksyttäväksi. Yhtenä toimenpiteenä ehdotuksessa oli myös kiinteistövälittäjien käyttö myyntityön tukena. Kukaan valtuutetuista ei kysynyt toimialajohtajalta, mitä muut suunnitellut toimenpide-ehdotukset olivat. Tämä saattaa kertoa luottamuspulasta virkamiesten markkinointitaitoja kohtaan.

Luottamus ei kuulu virkaehtosopimukseen. Se täytyy ansaita. Tontit eivät ole menneet kaupaksi luultavasti lähinnä sen vuoksi, että nykyisessä taloustilanteessa kukaan ei halua ottaa isoa lainaa ja ryhtyä rakentamaan. Taloudellinen epävarmuus on tilastojenkin mukaan pysäyttänyt rakentamisen lähes kokonaan, eikä siitä voi syyttää kunnan virkamiehiä.

Toisaalta juuri huonossa markkinatilanteessa aktiivinen markkinointi olisi ollut entistäkin tärkeämpää, mutta sitä ei Kirkkonummella toistaiseksi olla juuri harrastettu. Voi olla, että siihen oltaisiin lähiaikoina ryhdytty, mutta 26 valtuutettua oli väsynyt odottamaan.

Toimituksen mielestä on ikävää, jos tehty päätös huonontaa entisestään virkamiesten ja poliitikkojen välejä. Myyntiyritys on koe, joka onnistuessaan tuo kunnalle rahaa nyt, kun sitä todella tarvitaan. Samalla virkamiesten kallista työaikaa säästyy muihin välttämättömiin ja kiireellisiin projekteihin. Jos tontit käyvät kaupaksi, kunnan on syytä ryhtyä pohtimaan markkinoinnin ja tiedottamisen järjestämistä entistä aktiivisemmin. Mikäli kiinteistövälittäjätkään eivät saa tontteja myytyä tai vuokrattua, on poliitikkojenkin pakko tyytyä odottamaan parempia aikoja.

Sepänkannas III - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 16.04.2014 19:32 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0691 sekunnissa.