Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kaavoitus ja rakentaminen Haluatko tietää? Haluatko vaikuttaa?

Haluatko tietää? Haluatko vaikuttaa?

Sähköposti Tulosta

Inkilänportin automarket Inkilänportin automarket

Ensi viikolla Kirkkonummella pidetään kaksi hyvin mielenkiintoista asukastilaisuutta, joihin molempiin kaikki kiinnostuneet kuntalaiset ovat tervetulleita. Maanantaina 19.11.2012 Liikennevirasto kertoo kantatie 51:n parannushankkeesta, jonka luulisi kiinnostavan etenkin naapurikaupungeissa työskenteleviä. Tiistaina 20.11. pidetään Inkilänportin asemakaavaluonnoksesta asukastilaisuus. Sinne taas odotetaan kaikkia niitä, joiden elämään tai yritystoimintaan uusi liikekeskus saattaa vaikuttaa.

Tietietoutta

Kantatie 51:n muuttaminen moottoritieksi etenee alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin. Työn piti olla valmis vuoden 2013 lopussa, mutta nyt näyttää siltä, että tien kaikki neljä kaistaa saattavat aueta liikenteelle jo tämän vuoden aikana. Sääolosuhteet tosin vaikuttavat työn etenemiseen: jos ensi viikolla tulisi talvi, ajelisimme luultavasti kevääseen asti kahdella kaistalla.

Moottoritieksi tiemme ei vielä muutu: valot, aidat ja istutukset puuttuvat, ja koska tien reunoilla tehdään vielä töitä, ei nopeuksia voi nostaa moottoritien nopeuksiksi. Mutta tie lakkaa kuitenkin muistuttamasta Mississippi-jokea, jossa väylä vaihtaa paikkaa joka viikko. Jos säät sallivat, meidän ei enää tarvitse arvailla, millä puolen tolppia tänään olisi tarkoitus ajaa.

Autoilijoiden kannattaa siis saapua maanantaina Heikkilän koululle (Hirvitie 7 a) klo 17.30. Tilaisuudessa käydään läpi kantatie 51:n tilanne tänään ja kerrotaan parannushankkeen tulevista vaiheista. Hankkeesta kertomassa ovat projektipäällikkö Jukka Hietaniemi Liikennevirastosta, projektipäällikkö Jukka-Pekka Saikkonen Destiasta ja Tore Granskog LandProsta.

Inkilänportin kaavaan voi vaikuttaa nyt

Inkilänportin alue sijaitsee kantatie 51:n ja Kehä III:n risteyksen ympärillä. 50 hehtaarin alueelle kantatein molemmille puolille suunnitellaan liikekeskusta, jossa olisi tilaa vähittäiskaupalle 54 400 kerrosneliömetriä. Alueelle suunnitellaan huoltoaseman lisäksi tilaa vieviä kauppoja ja muita erikoiskauppoja. Tämä tarkoittanee huonekalukauppaa, kodinkonekauppaa, rautakauppaa, autokauppaa ja muita vastaavia suuria liikkeitä.

Liikekeskuksen sijainti on mainio: se on kahden suuren liikenneväylän risteyksessä ja tuhansien kirkkonummelaisten työmatkan varrella. Inkilänporttiin olisi helppo tulla sekä omalla autolla että busseilla.

Liikekeskus kuitenkin huolestuttaa sekä masalalaisia että keskustan väkeä: pelkona on, että suuren liikekeskuksen imiessä asiakkaita seudun kaupoista ja kahviloista, sekä Masalan että keskustan palvelut kuihtuvat. Lähipalvelut ovat kuitenkin oleellisen tärkeitä tavallisille kuntalaisille – ja vielä tärkeämpiä yrittäjille, joiden toimeentulo riippuu asiakasvirroista.

Kaavoihin voi vaikuttaa, ja toisin kuin jotkut kuvittelevat, kaavoittaja todella toivoo saavansa kuntalaisilta palautetta ja yrittää ottaa sitä suunnittelussa huomioon. Kunta viestittää että "kunnan jäsenillä ja osallisilla on oikeus ilmaista mielipiteensä asemakaavaluonnoksesta. Mielipiteet on toimitettava kirjallisina osoitteeseen Kirkkonummen kunta, kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut, PL 20, 02401 Kirkkonummi, tai sähköpostitse osoitteeseen: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ennen nähtävilläoloajan päättymistä".

Inkilänportin asemakaavaluonnos on nähtävillä 5.11 – 7.12.2012 kunnan kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalveluissa, osoitteessa Ervastintie 2, kunnan palvelupisteessä sekä keskustan, Masalan ja Veikkolan kirjastoissa.

Jotta mielipiteiden muodostaminen olisi helpompaa, kunta järjestää kaikille avoimen asukaskokouksen tiistaina 20.11 klo 18 – 20 kunnantalon Kirkkonummi-salissa, osoite Ervastintie 2. Kunnantaloon pääsee sivuoven kautta vastapäätä Aseman ostaria soittamalla oven vieressä olevaa soittonappia.

Kommentit (3)Add Comment
...
Kirjoittanut Joppe Joutomies, 17.11.2012
Tämähän suunnitelma ku#ee kunnan omaan nilkkaan. Kohta meillä on autio keskusta ja autio keskusta 2. Kuka enää menee keskusta 2:sen rautakauppoihin kun on vähän isompi melkein lähellä? Kodinkonekauppoja ei enää ole, joku jobbari vielä myy autoja.No sinne Keskusta 2:seen voi vaikka rakentaa sen Angry Birds-puiston.
...
Kirjoittanut Jerri Kämpe-Hellenius, 19.11.2012
Oliko kukaan paikalla tänään kuuntelemassa 51:sen tilanteesta, olisi kiinnostusta kuulla mitä kerrottiin...
...
Kirjoittanut onko vai eikö, 20.11.2012
Onko tutkittu että yksityisyrittäjiä ja/tai yritysketjuja kiinnostaa kyseinen alue? "Huonekalukauppaa, kodinkonekauppaa, rautakauppaa, autokauppaa ja muita vastaavia suuria liikkeitä." Eivät nämä itsestään synny.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 19.11.2012 13:30 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0673 sekunnissa.