Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kaavoitus ja rakentaminen Tuumaustauko Kirkkonummen terveyskeskuksen suunnittelussa

Tuumaustauko Kirkkonummen terveyskeskuksen suunnittelussa

Sähköposti Tulosta

Terveyskeskus - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kaikesta hallinnon uudistamisesta huolimatta Kirkkonummen kunnanvaltuuston kokouksen tiukin äänestys käytiin 8.10.2012 hieman yllättäen terveyskeskuksen lisärakentamisesta. Pitkään suunniteltu, monesti äänestetty ja osittain jo hyväksytty terveyskeskuksen rakennushanke pantiin kolmen viikon tauolle, kun osa valtuutetuista oivalsi, että taloa on koko ajan suunniteltu väärään paikkaan.

Veikko Vanhamäki, joka itsekin on istunut yhdessä hankesuunnitteluryhmässä terveyskeskuksen tiimoilta, ehdotti, että ennen lopullisia päätöksiä vielä selvitettäisiin, voisiko terveyskeskuksen sittenkin rakentaa jonnekin muualle. Tontti nimittäin on todellakin kovin ahdas ja rakennusoikeutta on – kiitos valtuutettujen – liian vähän. Kun vielä Haga-talokin päätettiin suojella, on todella haasteellista saada kasvavan kunnan tarpeisiin riittävä terveyskeskus mahtumaan tontille.

Ahtauden lisäksi tontti on haasteellinen rakennuspaikka siksi, että samaan aikaan, kun uutta rakennetaan, vanhan rakennuksen pitäisi toimia sekä terveyskeskuksena että terveyskeskussairaalana. Potilaiden ja työntekijöiden pitäisi kuunnella rakentamisen ääniä ja niellä rakentamisen pölyä viisi vuotta. Potilailla on sentään toiveita päästä pois, mutta työntekijöiden jaksamisesta sietää olla huolissaan.

Valtuuston keskustelussa kävi selväksi, että jostain syytä muiden tonttien käyttömahdollisuutta ei kuitenkaan ole koskaan aikaisemmin tutkittu.

Viimeisin vetkutuskierros?

Mistä johtuu tämä myöhäisherännäisyys? Onko se vaalien alla tapahtuvaa terästäytymistä ja havahtumista todellisuuteen vai onko se, niin kuin perusturvajohtaja Liisa Ståhle ja 20 valtuutettua epäilivät, vain viimeinen vetkutuskierros? Vastustaako 21 poliitikkoa rahan "tuhlaamista" terveyskeskukseen ja yrittää viivyttää sitä kaikin mahdollisin keinoin, vai ovatko he todellakin vain havahtuneet tontin ongelmiin viime hetkellä?

Myöhemmin haastattelussa perusturvajohtaja Liisa Ståhle kertoo olevansa harmistunut. (Joku toinen saattaisi tässä tilanteessa käyttää huomattavasti vahvempia termejä.) Ståhle nimittäin yritti jo suunnittelutyön alkuvaiheessa kertoa poliitikoille, että terveyskeskuksen nykyinen tontti on liian ahdas. "Mutta tämä on se hiekkalaatikko, joka meille annettiin."

Terveyskeskuksen valtava tilantarve ja nykyisten tilojen lainvastaisuus vaativat pikaisia toimenpiteitä. Niinpä toimiala on tehnyt kovasti töitä saadakseen suunnitelmat etenemän nopeasti. Tarpeet on laskettu tarkkaan ja jokaiselle tehtävälle on pyritty löytämään tila ahtaalta tontilta. Työlle on laadittu tarkka aikataulu, jossa jokaiselle terveyskeskuksen toiminnalle on määritelty sijainti jokaisessa rakennustyön eri vaiheessa.

Jos tontti nyt vaihtuu, koko valtava työ on mennyt hukkaan. Toisaalta jos korvaukseksi saadaan kokonaan uusi terveyskeskus, jossa ei tilanahtauden vuoksi ole jouduttu tinkimään tarpeista, ei Ståhlea enää harmita niin paljon. Ståhle olisi itse asiassa valmis alkamaan suunnittelutyön alusta, jos hän vain voisi luottaa siihen, että vuoteen 2017, alkuperäisen aikataulun mukaisesti, Kirkkonummella olisi uusi hieno terveyskeskus.

Mutta kun Ståhlella ei enää ole oikein luottamusta jäljellä. Eikä niillä 20 valtuutetulla, jotka kiihkeästi vastustivat viivytystä. Eikä heitä voi siitä syyttää. Terveyskeskuksen rakentaminen ei nimittäin kaikkien päättävien tahojen mielestä ole ollut tarpeellista, joten perusturva on joutunut näkemään paljon vaivaa hankkeen puolustamisessa.

Kolme viikkoa aikaa

Toinen tontti on pyörinyt monenkin valtuutetun ja virkamiehen ajatuksissa jo pitkään – sen verran hankalaa on ollut saada uusi terveyskeskus vanhan paikalle häiritsemättä terveyskeskuksen toimintaa. Pisara, joka sai maljan vuotamaan yli reunojen oli valmistunut arvio vanhan terveyskeskusrakennuksen korjaustarpeista, jotka olivat odotettua suuremmat. On erittäin todennäköistä, että kokonaan uuden rakennuksen rakentaminen tulee halvemmaksi kuin vanhan korjaaminen ja laajentaminen.

Kunnanjohtajalle annettiin valtuustossa kolme viikkoa aikaa löytää terveyskeskukselle parempi tontti. Veikko Vanhamäki totesi, että Munkinmäen alueella on parikin mahdollista tonttia ja Antti Kilappa ehdotti, että terveyskeskuksen voisi rakentaa Jokiniittyyn, jossa on valmiiksi kaavoitettu tontti.

Jokiniityn tontin naapurit ovat vastustaneet kiihkeästi koulun rakentamista kotiensa viereen. Kilapan ehdotuksen jälkeen valtuustossa todettiin, että turha terveyskeskusta on Jokiniittyyn yrittää rakentaa, kun naapurit vastustavat sitä kuitenkin. Taloyhtiön hallituksessa oleva Pekka Oksanen on kuitenkin toista mieltä: "Tämä on todella hyvä juttu", Oksanen toteaa ja lisää, että tontille mahtuisi terveyskeskuksen lisäksi myös asuntoja vanhuksille.

Kirkkonummen valtuusto on tehnyt kuluneella kaudella useita päätöksiä, joissa tärkein argumentti on, että "asiaa on vatvottu jo niin kauan". Terveyskeskuspäätös on kuitenkin niin tärkeä, ettei huonoihin ratkaisuihin ole varaa. Mutta Liisa Ståhlen tapaan Verkkonummen toimituskin on hieman huolissaan: kunnassa on jo rakentamaton koulu, jonka paikasta poliitikot ovat tapelleet vuosia lasten istuessa ahtaissa luokissa. Toivottavasti potilaat eivät nyt joudu saman kirouksen uhriksi.

Kommentit (20)Add Comment
...
Kirjoittanut Terveyskeskus, 14.10.2012
Kirkkonummen terveyskeskuksen tilanne on ollut tiedossa hyvin monta vuotta. Miksi tilanteisiin ei ole puututtu asian vaatimalla vakavuudella.Tietoa on ollut tilanteesta olemassa. Jos kiinteistöä olisi korjattu heti, kun vikoja on ilmennyt, niin se ei nyt olisi niin laho kauttaltaan kuin se on.
Nyt tilanne on sellainen, että tuossa kiinteistössä työkentely on työntekijöille terveysriski. Samoin niille sairaille ja vastutuskyvyttömille vanhuksille, jotka ovat kiinteistössä ympäri vuorokauden hoidossa.
Henkilökunta oireilee, mutta sitä ei oteta tosissaan. Oirekyselykin on tehty.

Kiinteistössä tehtiin kesällä 2012 sisäilmatutkimus, jossa ohjeistettiin tekemään lisätutkimuksia / mittauksia ja sen pohjalta olisi jatkoja suunniteltava. Eipä ole noita lisätutkimuksia tehty.
Ei taida auttaa ,että kiinteistössä yksi kylpyhuone "saneerataan", kun vaurioita on useassa paikassa todettu tuon sisäilmatutkimuksen mukaan.
Jyväskylän malliin nyt vaan nopeassa aikataulussa uusi sairaala pystyyn.
Olisi se henkilökunnankin aika saada jo vihdoin työskennellä terveellisessä sisäilmaympäristössä. Sairaslomatkin täten vähenisi huomattavasti.
...
Kirjoittanut Ei yllätä, 15.10.2012
Ei muuten kohonnut kulmakarvat milliäkään tämän otsikon nähtyäni. Eikä ole suu auki ihmetyksestä. Tää on ihan kirkkonummelaista perussettiä.
...
Kirjoittanut Jens Sørensen, 15.10.2012
Kyllähän ongelma on selkeästi siinä, että perusturvajohtajaa ei olla kuultu aiemmin kun on ollut tiedossa, että tontti on liian pieni. Jos havahtuu vasta nyt ongelmaan, niin havahtujassa on ongelma.

Käytyjen keskusteluiden pohjalta tuntuisi järkevimmältä tehdä pikapäätöksiä uudesta tontista ja rakentaa sinne täysin uusi terveyskeskus joka on mitoitettu ainakin 30 vuodeksi eteenpäin oikean kokoiseksi. Vanha keskus voidaan jyrätä maan tasalle ja sen tilalle vaikka rakentaa se rakentamaton koulu, kun sitä ei kerta olla saatu Jokiniittyyn rakennettua.

Kirkkonummi on kasvava kunta, ja meillä on takuulla varaa rahoittaa näin kriittiset investoinnit. Face up to the facts!

t.

Kokoomuksen listoilta #151
...
Kirjoittanut Silja Lappalainen, 15.10.2012
Nopeita päätöksiä todellakin tarvitaan, jos meinataan pysyä aikataulussa uuden terveyskeskuksen osalta. Rahaa ja aikaa on palanut suunnitelmiin ja kokonaan uuden luominen alusta lähtien uudelle tontille on todella haasteellista, jos haluamme, että 2017 on valmista. Onkohan mitään mahdollisuutta saada Haga-talon suojelupäätös uudelleen käsittelyyn :)? Olisiko siitä apua, jos miettisimme mitä toimintoja tai edes osia voisi siirtää Masalaan tai Veikkolaan? Pitkääkö kaikki palvelut olla yhdessä nipussa? Ymmärrän siitä saatavan synergiaedun, mutta voisiko asiaa pähkäillä. Toisaalta kunnan sisäistä liikennettä pitäisi parantaa huomattavasti, jotta terveyspalvelut saavutettaisiin kunnan eri puolilta.

Ehdokas # 122
...
Kirjoittanut Tero Strand, 15.10.2012
Olin neljä vuotta sitten terveyslautakunnan jäsenenä. Edellisellä vaalikaudella siis. Silloisen lautakunnan aikana todettiin ja aloitettiin terveyskeskuksen laajentaminen kiireellisenä. Runsas neljä vuotta on kulunut ja mitään ei ole tapahtunut. Välillä kieltämättä ihmettelen tätä meidän "kiireellisyyttä" päätöksissä. Verkkonummen kirjoitus loppulauseellaan toteaa oikeutetusti kunnassa olevan rakentamattoman koulun ja nyt myös tekemättömän terveyskeskuksen. Mitähän meidän pitää seuraavaksi todeta puuttuvan...?

Terveyskeskuksen laajennuksen voi huoletta tehdä nykyisellä tontilla - siitäkin oli piirustukset runsaat neljä vuotta sitten. Ihmettelen itsekin tätä asioiden kanssa jahkaamista. Tosiasia on, että laajennusta ja korjausta tarvitaan - no tehdään se myös. Tällainen vetkuttelu vasta tuleekin kalliiksi kunnalle ja varsinkin, jos asiat viedään niin pitkälle, että joudutaan purkamaan vanhaa saadaksemme uutta rakennettua.

Siljan kommentti palvelujen osien siirtämisestä on kannatettava ajatus. Siihen pitäisi paneutua rauhassa. Siis tulevalta valtuustolta odotan jämäkkyyttä päätöksentekoon. Itse haluan myös pois turhan jahkailun ilmapiiristä. Kun on oikeasti tarve pitää palvelut ajantasalla, kannattaa asioiden kanssa edetä reippaasti.

Ehdokas # 246 SDP
...
Kirjoittanut Antti Lavanti, 16.10.2012
Ei enää uusia selvittelijä, vaan tekoja. Perusturvalautakunnan palveluverkkoselvityksessä on linjattu kuinka palvelut tuotetaan Kirkkonummella. Siinä otettiin kantaa alueelliseen tarpeeseen ja siihen, kuinka paikallisesti palveluita tuotetaan. Silloinhan perusturvalautakunta esitti kuntalaisille yhteisten palveluiden vahvempaa keskittämistä osaamiskeskukseen, mutta siitä mallista haluttiin luopua.

Nykyinen tontti palvelee nimenomaan kaikkein parhaiten koko kuntaa. Se sijaitsee liikenteen keskuskohdassa. Siksi puolustan tontin käyttämistä. Kyse lienee nyt enemmän rahasta kuin muusta.
...
Kirjoittanut Työympäristö turvalliseksi, 16.10.2012
A.Lavanti... tosiaankin nyt nopeita tekoja on tehtävä. Vai kuinka kauan tuossa kiinteistössä aiotaan toimia ?? Se on työntekijöille ja hoidettaville terveysriski tuo kiinteistö.
Sairaslomia on paljon, johtuen sisäilman epäpuhtaudesta.
Nys sanoista tekoihin.
...
Kirjoittanut Ihmettelee, 16.10.2012
Antti Lavanti on istunut tämän valtuustokauden ajan perusturvalautakunnan puheenjohtajana, ja toimii nyt myös Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana. Miksi hän vaatii tekoja nyt, kaksi viikkoa ennen vaaleja, kun hänellä on ollut sekä mandaatti että mahdollisuus viedä asiaa ripeästi eteenpäin lähes neljä vuotta.

Miksi asia ei ole edennyt aiemmin, Antti Lavanti? Sinähän siitä vastuussa olet.
...
Kirjoittanut J.B., 22.10.2012
Pidän selvänä että uuden rakentaminen on nopeampi ratkaisu ja saattaisi jopa syntyä vähin kustannuksin kun vanha myydään hyvään hintaan sijainniltaan arvokkaimmalla paikalla. Se sopisi esim. hotelliksi Sokos-hotelleille tai Cumulus-hotelleille. Keskustassahan ei ole hotellia ja isot iltaravintolatkin puuttuvat. Ilmeisen hyvä uuden terveyskeskuksen tontti olisi kirjaston pohjoispuoleinen sorakenttä.
...
Kirjoittanut Jerri, 22.10.2012
Pitäisikö siis antaa julkisen liikenteen parhaiten saavutettava paikka kaupallisen käyttöön ja siirtää terveyskekus jonnekin "nurkan" taakse piiloon?

Terveyskeskuksen suurimpia käyttäjiä ovat vanhukset, lapsiperheet ja muuten sairaat. Eiköhän näissä ole suurempi osuus autottomia kuin muussa väestönosassa? Joten terveyasema julkisen liikenteen solmupisteessä ei ehkä olekkaan laisinkaan huono idea...

Jerri Kämpe, RKP:n ehdokas nro 184

PS. Kirjaston pohjoispuoleinen soratontti on kuuleman mukaan "varattu" Kirkkonummen Kulttuuritalolle.
(Tosin sen aikataulu täysin avoin)

...
Kirjoittanut Hyvä idea J.B :), 22.10.2012
Ei taida terveyskeksuksen kiinteistö mennä kaupaksi, tai tulee Kirkkonummen kunnalle kalliiksi lähteä myymään tuota kiiteistöä, koska se on mätä kauttaaltaan.
Dynamiittia vaan alle ja maaperäpuhdistus. Sen jälkeen paikalle voisi rakentaa Hotellin. Sijainniltaanhan se olisi hyvässä paikassa. Radan vieressä ja pääkaupungi Imussa.
...
Kirjoittanut Antti Lavanti, 22.10.2012
Toivottavasti osaan avata asiaa paremmin kuin edellisessä kommentissani. Terveyslautakunnan aikaisia aiempia suunnitelmia ei haluttu toteuttaa, koska niissä oli aina jonkun mielestä jotain pielessä. Sen vuoksi asia jouduttiin ottamaan uuteen tarkasteluun ja sen myötä tämä on edennyt minusta parhaan aikataulun mukaisesti. Kunnan talousarvioon saatiin tälle ja ensi vuodelle rahaa suunnittelua varten ja ensi vuodelle määrärahat peruskorjauksen ja uudisrakentamisen aloittamiseksi. Hanke on edennyt niin nopeasti kuin on ollut mahdollista. Nyt vain uhkaa jarrutuspolitiikka.

Esimerkiksi kirjaston pohjoispuoleinen sorakenttä tai ns. Jokiniityn koulutontti merkitsisi usean vuoden hidastusta rakentamiseen. Se vaatisi uusia kaavoja ja uusia suunnitelmia. Kustannuksista taas en pysty sanomaan, mutta voisin kuitenkin ajatella, ettei Sokos tai Cumulus ostaisi tonttia, jossa on jo rakennus, vaan kunta joutuisi omalla kustannuksellaan purkamaan vanhan ja tarvittaessa puhdistamaan maan sen ympäriltä. Sen jälkeen tontin kustannus lienee niin paljon, että hotelliyö maksaisi asiakkaalle todella paljon.

Sen verran kuntapolitiikasta, että mitään ei saa aikaiseksi yksin. Vaan yhdessä muiden kanssa. Tekoja vaadin asiassa nyt, koska muut eivät sitä halua, vaan haluavat enemmän selvityksiä ja jarruttamista. Keväällä asiaa hidastettiin, koska kunnanhallitus halusi katsoa vielä rahoitusta uudelleen. Vastustin sitä silloin, mutta jäin vähemmistöön. Onneksi se viivastytti hanketta vain muutamalla kuukaudella. Mutta sekin oltaisiin voitu käyttää paremmin.
...
Kirjoittanut minä, 22.10.2012
Suosittelen, että käytte tutustumassa tk-sairaalan tiloihin... Remontin keskellä yksi kylpyhuone pois käytöstä, remontista tulee meteliä, likavedet valuvat osastojen välikatosta, vessat pieniä ja ahtaita, aina joku paikka rikki. Ja sitten tuohon päälle vielä sisäilmaongelmat...Tarvitaankohan uutta sairaala?????????
...
Kirjoittanut Tarvitaanko uutta sairaalaa ???, 22.10.2012
Tarvitaan uusi sairaala ja hyvin nopeassa aikataulussa.
Kuten nimimerkki " minä" toteaa,olisi varmaankin hyvä poliittisten päättäjien ja myös TYÖSUOJELUN hyvä käydä tutstumassa tilanteeseen.'Työsuojelu ei ole paikalla käynyt, edes toteamassa, miten sillä remontti etenee.
Kuinka siellä rakennusmiehet tekevät työtään...??!!!!!!!!! ??
Siis minkälaisissa olosuhteissa työntekjät joutuvat työtään tekemään ja kuinka hoidettavat siellä voivat.
...
Kirjoittanut Tero Strand, 22.10.2012
Ikävä kyllä aina joku on sitä mieltä, että jonkun suunnitelma ei ole hyvä. Mielestäni asiaa on vetkuteltu turhaan neljä vuotta tekemällä selvityksiä.... No toivottavasti uusi perusturvalautakunta ja valtuusto ei aloita taas keskustelua alusta. Näinhän tässä kävi viimeksi. Palvelut ja kiinteistöt ympärillä rappeutuu... Nyt siis tekoja ei selvityksiä. Tästä olen Antin kanssa samaa mieltä!
...
Kirjoittanut Tekoja...!!!, 22.10.2012
Tero Strand.... tämä terveyskeskuksen tilanne on ollut tiedossa jo 1990-luvun lopulta saakka. Eiköhän tässä todellakin ole Kirkkonummella venkoiltu aivan tarpeeksi kauan.
Henkilökunta on altistunut ja osa jopa joutunut lähtemään toisaalle töihin., kun terveys ei ole huonoa sisäilmaa kestänyt.
Tuon hankesuunnitelman mukaan EHKÄ vuonna 2017 olisi mukamas uusi sairaala rakennettu ja tuo nykyinen "virttynyt terveyskesku" saneerattu.
Siis aika monta vuotta joutuisi henkilöstö ja hoidettavat kestämään tuota huonoa sisäilmaa ja kestävätkö muuten putket sinne saakka, kun jo nyt likavedet roiskuu yläkerroksesta alakertaan
Kuinkas se onkaan henkilökunnan hyvinvoinnin laita. Sehän on ollut julkisuudessa jopa jollakin ehdokkailla vaaliteemana. Siis hyvinvoiva ja jaksava henkilökunta.
...
Kirjoittanut Silja Lappalainen, 27.10.2012
Olen samaa mieltä kirjoittajien kanssa, että Kirkkonummelle tarvitaan terveyskeskus ja sovitussa aikataulussa eli 2017 valmista. Tulkoon terveyskeskus sitten entiselle paikalle tai johonkin uuteen paikkaan keskustassa.
Olen HYKS-lautakunnassa varajäsenenä ja olen seurannut jonkun verran Meilahden sairaala-alueen rakentamista. Siellä, jos missä työntekijät joutuvat koville jatkuvien remonttien takia. Työskentelytilat ovat varmasti muutamilla osastoilla olleet kurjemmat kuin meidän terveyskeskuksessa. En vähättele työntekijöiden tuntemuksia, joskus vain joutuu kestämään ja odottamaan sitä parempaa työskentelytilaa. Itse olen saanut terveyskeskuksessa hyvää palvelua sitä tarvitessani. Tsemppiä työntekijöille, muutama vuosi ja sitten meilläkin on moderni terveyskeskus käytössä.

Silja Lappalainen, # 122, kokoomus
...
Kirjoittanut Tero Strand, 27.10.2012
Tekoja...!!! Ihan samaa mieltä. Mainitsin tuolla aikaisemmin, että olin neljä vuotta sitten viimeisen terveyslautakunnan jäsen. Silloinen lautakunta oli jo saattanut uuden terveyskeksuksen piirustukset kuntoon. Kaikki suunnitelmat oli tehty. Ja nimenomaan henkilöstön oirehtimen liittyen ilmanvaihtoon oli keskeinen asia. Jos siis aiemmat suunnitelmat olisi toteutuneet ilman venkoilua, tämä ongelma olisi jo poissa päiväjärjestyksestä.

Venkoiltu on jo siis toistakymmentä vuotta. Tämä huomio on veilä pahempi ja vahvistaa sitä ettei asioihin tartuta sillä vakavuudella mitä pitäisi. Hyvinvoiva ja jaksava henkilökunta on tärkeä asia. Minä en sitä ainakaan vähättele eikä se ole minulle klisee...
...
Kirjoittanut Tekoja ..!!!, 27.10.2012
Tero Strand ja kaikki Kunnanpäättäjät ja virkamiehet. Todellakin tekoja.

Se tarkoittaa nyt tällä hetkellä sitä, että nykyisissä tiloissa ei voi enää vuosia toimia, koska tilanne on kestämätön.
Ei voi mitenkään olla niin, että henkilöstö työskentelee tuolla kiinteistössä.
Siellä täytyy saada myös huonokuntoiset hoidettavat TERVEEKSI. Ei ole varaa siihen, että myös hoidettavat altistuvat.. siis kun henkilökuntaa on jo altistunut usean vuoden ajan.
Olisiko nyt kiireen vilkkaa touhuttava uusia toimitiloja.
Henkilöstö on vuosikausia joutunut alttiiksi ... nyt on vihdoinkin aika hoitaa asia kuntoon ja nopeassa aikatalulussa.
Hyvät lupaukset ja puheet ei nyt riitä. Tämä asia ei saa olla Kirkkonummella vaalikikka, joka unohdetaan vaalien jälkeen.
Onko kukaan päättäjä edes käynyt paikanpäällä katsomassa tilannetta?? VAstuu henkilöstön hyvin voinnista on kannettava.... on olemassa se henkilöstrategia. !!!! Tämä tilanne alkaa olla pian myös este rekrytoinnille.
...
Kirjoittanut Souda ja huopaa ... tilanteen mukaan., 01.11.2012
VAALIEN JÄLKEEN ... KAIKKI ONKIN TAAS TOISIN.

Todella harmi, kun Kirkkonummella tehtiin tällainen "vaaliankka".

Tämän saaTtoikin arvata, että joku tämäntapainen vaalien alla tapahtuu.
Luodaan " väärin ilmaistu toivo" niille ihmisille, joita tämä Terveyskeskuksen huono tilanne koskee.
Näin ei todellakaan luoda uskottavuutta.
Taitaapi pian olla tilanne se, että tuolta kiinteistöstä on ihmisten lähdettävä toisaalle töihin, kun terveys ei kestä tuolla oloa.
Huonompi asia on se, että hoidettavilla ei ole vastaavanalaista mahdollisuutta edes tuota asiaa miettiä, kun kaikilla ei ole sairautensa takia edes mahdollista asiaa miettiä.
Mitä omaiset tästä oikein onkaan mieltä ?
Mikä onkaan ihmisen arvo Kirkkonummella.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 14.10.2012 11:19 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0661 sekunnissa.