Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kaavoitus ja rakentaminen Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan johtajan virka muutettiin määräaikaiseksi

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan johtajan virka muutettiin määräaikaiseksi

Sähköposti Tulosta

Kuntatekniikkaa - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan johtajan jäädessä eläkkeelle, Kirkkonummi tarvitsee uuden. Ewa Forstén lopettaa työnsä virallisesti vasta vuodenvaihteessa, mutta tällä hetkellä hän nauttii pitämättä jääneistä lomapäivistä. Virkaa hoitaa väliaikaisesti kunnanarkkitehti Tero Luomajärvi.

Kirkkonummi ei ole ainoa metropolialueen kunta, joka hakee johtavia virkamiehiä. Hakijoita on ollut huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina. Tämä johtunee siitä, että uusi kuntalaki ja kuntien potentiaaliset pakkoliitokset tekevät viroista epävarmoja, kun kukaan ei tiedä, mikä kunnista on enää kolmen vuoden kuluttua olemassa.

Yhdyskuntatekniikan johtajan virka on muitakin virkoja epävarmempi, koska on melko selvää, että kunnan ja metropolihallinnon työnjako tulee muuttumaan erityisesti yhdyskuntatekniikan toimialaan liittyvissä tehtävissä. Esimerkiksi kaavoitus, joka tällä hetkellä on toimialan tärkein tehtävä, saattaa siirtyä kokonaan muiden hallintoportaiden alle. Niinpä on epävarmaa, millaista työtä tuleva toimialajohtaja tulisi tekemään.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan johtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 12 henkilöä, mikä on huomattavan pieni määrä aseman merkittävyyteen nähden. Hakuilmoituksessa todettiin, että yhdyskuntatekniikan johtajan virka on tarkoitus täyttää 1.1.2013 alkaen toistaiseksi voimassa olevana, ja että virkaan valittava voi jo ennen mainittua ajankohtaa toimia viransijaisena tuotantopalvelujohtajan virkanimikkeellä.

Koska sekä Kirkkonummen oma hallinto- ja johtamisjärjestelmän uudistaminen että metropolihallinnon järjestäminen saattavat muuttaa viran luonnetta merkittävästi, päätti kunnanhallitus täyttää viran määräaikaisena vuoden 2013 loppuun.

Hakijoilta tiedustellaan ovatko he edelleen käytettävissä määräaikaiseen virkaan. Muutos luonnollisesti vaikuttaa hakijoiden halukkuuteen ottaa virka vastaan: jos henkilön on irtisanouduttava nykyisestä työstään, hän ei tee sitä kevyesti vain vuoden työsopimuksen turvin. On siis luultava, että 12 hakijan joukko pienenee edelleen. Kun hakijoilta on saatu vastaus, päätetään, ketkä kutsutaan haastatteluun.

Kunnanjohtajan alkuperäinen ehdotus oli kutsua haastateltaviksi kolme virkaa hakenutta Kirkkonummen kunnan työntekijää. Tämä olisi toki ollut käytännöllistä: hakijat olisivat saaneet virkavapaata nykyisestä työstään, kunnes toimialajohtajan viran kohtalo ratkeaa lopullisesti. He olisivat myös tunteneet Kirkkonummen haasteet ja toimintatavat entuudestaan, mikä olisi lyhentänyt viranhoidon opetteluun käytettävää aikaa. Aarnio kuitenkin muutti päätösehdotustaan ja hallitus päätti keskustella haastatteluun kutsuttavista hakijoista vasta, kun on saanut heiltä vastauksen suhtautumisesta määräaikaisuuteen.

Kunnan uudistuminen on aina välttämätöntä. Muualta tullut uusi työntekijä voi tuoda tullessaan uusia käytäntöjä ja uutta tietotaitoa, joka auttaa kuntaa kehittymään ja seuraamaan aikaansa. Talon tavoille oppineet vanhat virkamiehet eivät tuo kuntaan mitään uutta, vaikka olisivat kuinka päteviä. On sääli, jos viran määräaikaiseksi muuttaminen ajaa kakki ulkopaikkakuntalaiset hakijat pois, sillä jo haastatteluprosessi keskusteluineen saattaa tuoda maailmalta virkistäviä terveisiä ja uusia ideoita.

Kommentit (5)Add Comment
...
Kirjoittanut Bresnev, 17.08.2012
Minna Aarnio toi aikanaan uusia tuulia ja uutta ajattelua monessa positiivisessa mielessä. Alkaen siitä, että yhdyskuntasuunnittelussa ja rakentamisessa noudatetaan Suomen lakia. Miten Minnan kävi? Tämän surullisen tarinan taidamme kaikki tuntea mutta ne, jotka eivät ole tuosta kuulleet mainittakoon, että kauniisti sanoen Minnan uudet ajatukset ja (lain noudattamisessa) taipumaton moraali olivat liikaa Kirkkonummen kunnalle ja hänet savustettiin tehtävästä ulos. Tämän valintaprosessin tarkoitus ei ole parantaa ja edistää toimialan työn laatua ja tuottavuutta valitsemalla pätevin, vaan valita nimen omaan sopivin henkilö, joka kaikki hullutukset sitten nöyrin mielin toteuttaa ja mahdollistaa. Voi meitä veronmaksajia.
...
Kirjoittanut Minä vaan, 17.08.2012
Nimimerkille "Bresnev".
Niin se valitettavasti on tuo tilanne Kirkkonummella.
Siis usealla sektorilla tuossa organisaatiossa.
Kärsijöinä on kunna asukkaat / veronmaksajat.

...
Kirjoittanut Jalat maahan, 18.08.2012
Turhaa ylistystä. Kumpikaan edellisistä nimimerkeistä ei ilmeisesti yrittänyt hoitaa mitään asiaa ko. henkilön kanssa.
...
Kirjoittanut Maan pinnalla, 19.08.2012
Me hoidimme asioita ao henkilön kanssa. Hyvin ja asiallisesti kaikki sujui.
...
Kirjoittanut Bresnev, vai sittenkin Putin ja Medjedev!, 21.08.2012
Todellakin vähän haiskahtaa siltä, että uusia käytäntöjä ja tietotaitoa ei kaivata hyviä systeemejä sotkemaan ja ennen kaikkea vireillä olevaa hallinnon uudistusta jarrutamaan - 'uudistusta', jossa valta lopullisesti saadaan sille taholle, jolle se johtavien poliitikkojen mielestä kuuluu. Vaihdetaan vaan tavoille opetettuja virkamiehiä keskenään sopivin välein niin hyvin menee ...

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 18.08.2012 07:29 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0657 sekunnissa.