Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kaavoitus ja rakentaminen Kyrkvallan ja Jokiniityn kaavaluonnos- Winellska skolanin risteykseen kiertoliittymä

Kyrkvallan ja Jokiniityn kaavaluonnos- Winellska skolanin risteykseen kiertoliittymä

Sähköposti Tulosta

Jokiniityn - Kyrkvallan kaavaluonnosKirkkonummi.  Winellska skolanin, Jokiniityn ja uuden Vesitorninmäelle tulevan asemakaava-alueen liikennejärjestelyt ovat olleet ongelmallisia. Nyt niitä on kuitenkin selkiytetty. Uudessa asemakaavassa varataan alueet teille ja kevyenliikenteen väylille.

Uimahalli saa huomattavan suuren lisäparkkipaikan, 83 autopaikkaa. Sen taakse uuden Jokiniityntien pohjoispuolelle tulee toinen 77 autopaikan parkkipaikka. Myös Winellska skolanin parkkipaikka järkeistetään, minkä jälkeen sinne pitäisi mahtua nykyistä enemmän autoja. Winellska skolanin risteys muutetaan liikenneympyräksi. Uusi Jokiniementie lähtee ympyrästä itään ja kaartaa sitten kaakkoon kohti tulevaa Vesitorninmäen asuinaluetta.

Gesterbyn eteläpuolella sijaitseva Kantohaan rivitaloalue laajenee nykyisestään. Kyrkvallan alueelle tulee lisää pientaloja, ja eteläreunaan rivitaloja. Jokiniityn pellot on varattu jo nykyään palstaviljelylle. Palstat eivät ole kuitenkaan olleet suosiossa, koska niille ei tule vesijohtoa eikä sähköä veden pumppaamiseen purosta. Nyt palstojen eteläreunaan suunnitellaan huoltorakennusta, jonka rakentamisen yhteydessä nämä puutteet poistunevat.

Osa Kyrkvallan taloista on nykyisellään tulvavaara-alueella. Kyrkvallassa ei ole hulevesien,Kyrkvalla-Jokiniityn kaava - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi eli sade- ja sulamisvesien viemäröintiä. Siten mäeltä vedet valuvat suoraan purolle nostaen sen pintaa keväisin. Tähän ei kaavassa esitetä muuta ratkaisua kun maahan imeyttäminen.

Luonnoksen havainnekuvat selventävät hyvin mitä alueelle on tarkoitus tehdä. Mainittakoon, että kaavoituksen yhteydessä selvitettiin alueen luontoarvoja. Tehdyn tarkastelun mukaan alueella ei ole erityisiä luontoarvoja. Liito-oravia ei tällä kertaa selvitetty lainkaan, vaan luotettiin vuonna 2004 tehtyyn selvitykseen, jossa ei oltu havaittu liito-oravia.

Kyrkvallan ja Jokiniityn kaava oli yhdyskuntalautakunnan kokouksessa 22.9.Gesterbyn ideasuunnitelma vuodelta 2008 - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kommentit (2)Add Comment
...
Kirjoittanut Isä, 24.09.2011
Olen jo pitkään miettinyt, että jokin hidaste tuohon kohtaan tarvittaisiin. Siinä ajetaan tien muodon ja leveyden takia jatkuvasti ylinopeutta, mihin syyllistyn välillä itsekin. Kohdasta menee iso määrä lapsia ja nuoria tien yli aamuisin ja iltapäivisin. Liikenneympyrä on hyvä juttu, kunhan se rakennetaan siten, että sen läpi ei voi ajaa vauhdilla - ei edes linja-autoyritysten vaatimuksesta.
...
Kirjoittanut kaija, 24.09.2011
Ylinopeudet ovat tuolla kohdalla enemmän sääntö kuin poikkeus. Alikulkutunneli turvaisi lapsia, miksi mennä tien yli?

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 23.09.2011 19:39 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0665 sekunnissa.