Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kaavoitus ja rakentaminen

Kaavoitus ja rakentaminen

Tyhjyys täyttyy vähitellen

Tyhjyys täyttyy vähitellen

Rakennusyhtiö Skanska on tehnyt kiinteistörahasto ICECAPITALin kanssa sopimuksen uusien asuintelojen rakentamisesta Kirkkonummen keskustaan. Skanskan tontille kunnantaloa vastapäätä aletaan rakentaa uusia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Samalla Ervastintien varteen tulee 300 neliötä uutta liiketilaa, joko yhden tai useamman yrityksen käyttöön.

Viimeksi päivitetty ( 25.11.2014 15:22 )

Lue lisää...
 

Mildola pureutuu peruskallioon

Mildola pureutuu peruskallioon

On mukavaa olla toimittaja: se antaa oikeuden olla utelias. Tavallisen kuntalaisen on hankalampaa selvittää, mitä lähitienoilla oikein tapahtuu. Tosin kunnasta saa kyllä tietoa, jos uskaltaa kysyä, ja yrityksissäkin varmaan vastataan ihan asiallisesti. Kysymisen kynnys on kuitenkin korkea – paitsi meillä toimittajilla, jotka työnnämme nenämme sujuvasti mihin haluamme. Niin kuin esimerkiksi Mildolan rakennustyömaalle.

Kantvikissa asuva lukija kääntyi toimituksen puoleen ja kysyi, josko voisin selvittää, mitä Mildolassa oikein puuhataan. Valtava kallio on louhittu pois, kivirekat ajavat edestakaisin niin että asfaltti halkeaa ja kivimurskaamo kolisee lähes tauotta. Louhos oli kieltämättä aika massiivinen, kun toimitus kävi paikanpäällä. Valtavat koneet näyttivät leluilta korkeaa kallioseinämää vasten.

Viimeksi päivitetty ( 18.09.2014 11:11 )

Lue lisää...

Kunnan kaavoitusmonopoli murentuu

Kunnan kaavoitusmonopoli murentuu

Maan hallitus päätti budjettineuvotteluissa myös tulevasta metropolihallinnosta. Vaaleilla valittu metropolivaltuusto vastaa tulevaisuudessa maankäytöstä, asumisesta ja liikenteestä. Verotusoikeutta metropolihallinnolle ei anneta, mutta kaavoitusoikeuden se saa.

Lue lisää...

Kouluista, päiväkodeista ja sisäilmaongelmista

Kouluista, päiväkodeista ja sisäilmaongelmista

Kesäinen Finnsbackan päiväkodin mikrobivaurioiden aiheuttama päiväkotikaruselli pyöritti 117 lasta ja heidän hoitajiaan ensin Kolsarin päiväkotiin ja sen jälkeen eri puolille keskustaa odottamaan tilapäisen parakkipäiväkodin valmistumista. Yhdyskuntatekniikan toimialajohtaja Jari Tirkkosen mukaan toiminta oli hätiköityä, vaikka lopputulos olikin sellainen, kuin tässä tilanteessa pitääkin.

Lue lisää...

Uusi uljas Kirkkonummi on vilkas ja monipuolinen

Uusi uljas Kirkkonummi on vilkas ja monipuolinen

Kirkkonummen tulevaisuus on pitkään tuntunut tylsältä ja pysähtyneeltä. Pelko kylämme kuihtumisesta ränsistyväksi nukkumalähiöksi on ollut olemassa. Nyt on kuitenkin havaittavissa muutos: jos kaikki keskusteluissa ja osin jo paperillakin olevat suunnitelmat toteutuvat, Kirkkonummen keskustasta on tulossa varsin eläväinen ja mukava pieni kaupunki.

Suunnitelmat ovat vain suunnitelmia. Kaikkia ei toteuteta. Osa kariutuu maailmantalouteen, osa jääräpäiseen kirkkonummelaiseen vastustukseen. Osa kaatuu poliittiseen valtapeliin. Mutta toisaalta ilman suunnitelmia ei mikään voi toteutua. On siis iloista, että on olemassa iloisia suunnitelmia.

Viimeksi päivitetty ( 28.06.2014 15:36 )

Lue lisää...
Sivu 1 / 15

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0639 sekunnissa.