Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi

Kirkkonummi

Jotta olisi osallinen

Jotta olisi osallinen

Kansainvälistyvässä yhteiskunnassa on suuria, pelottavia ongelmia: eriytyminen, eristäytyminen, syrjäytyminen, osattomuus, arvottomuus, ahdistus, sopeutumattomuus, ennakkoluuloisuus, rasismi, väkivalta. Ongelmat ovat suuria, mutta ratkaisut voivat olla pieniä ja ihania – niin kuin vaikka lorujen opetteleminen ja yhdessä leikkiminen.

Viimeksi päivitetty ( 19.12.2014 12:40 )

Lue lisää...
 

Pieniä poliittisia huomioita

Pieniä poliittisia huomioita

Poliittisella rintamalla on ollut rauhallista. Alkuvuoden kuohuttavat tapahtumat ovat ilmeisesti näännyttäneet poliitikot niin, etteivät he jaksa enää tapella yksityiskohdista. Tai sitten merkittäviä asioita ei vain ole tullut käsittelyyn. Joka tapauksessa kolme viimeistä kunnanvaltuuston kokousta – budjettikokous mukaan lukien – on sujunut nopeasti ja ilman suuria tunteenpurkauksia, eikä kunnanhallituskaan ole juuri muuttanut esittelijöiden ehdotuksia. Joitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia sentään löytyy – niin kuin esimerkiksi se, että poliitikot haluavat tietää, mitä mieltä lasten vanhemmat ovat koulujen lomista.

Lue lisää...

Kertomuksia Lapinkylästä

Kertomuksia Lapinkylästä

Talkootyö on ihmeellistä - se, että joku on valmis tekemään korvauksetta työtä, joka ilahduttaa tai hyödyttää muita. Verkkonummi on lukuisia kertoja kirjoittanut Kyrkslätts Hembygdsföreningenin (Kirkkonummen kotiseutuyhdistyksen) talkooväestä, joka kunnostaa taloja, julkaisee perinnetietoutta ja Kirkkonummen kylien historioista kertovia teoksia, järjestää luentoja ja ylläpitää museoita.

Jokaisen artikkelin jälkeen joku on valittanut, miksei ruotsinkielisen yhdistyksen toiminta ole suomenkielistä. Siksi, etteivät suomenkieliset ihmiset ole aktivoituneet itse. Me suomenkieliset emme ole siinä asemassa, että voisimme vaatia yhdistykseltä mitään. Mutta tällä kertaa meidän ei ole tarvinnut vaatia eikä edes esittää toivomuksia, sillä ystävällinen talkooväki käänsi meille kirjan ihan vai siksi, että kielitaidottomatkin pääsisivät perille kotiseutunsa historiasta.

Viimeksi päivitetty ( 17.12.2014 08:15 )

Lue lisää...

Kirkkonummen kuvataidekoulu juhli 30-vuotissynttäreitään

Kirkkonummen kuvataidekoulu juhli 30-vuotissynttäreitään

Kirkkonummen kuvataidekoulu juhli hienojen valotaideteosten ja koristeellisten muffinssien keskellä 30-vuotista taivaltaan. Vanha puurakennus oli täynnä lapsia, jotka tekivät lisää taidetta aikuisten ihaillessa seiniä peittäviä teoksia.

Lue lisää...

Hyvää joulua toivottaa Kirkkonummi

Hyvää joulua toivottaa Kirkkonummi

Vaikka olen itse ehdottomasti joulukortti-ihminen ja rakastan sekä niiden saamista että lähettämistä, minua ärsyttävät yritysten ja yhteisöjen persoonattomat joulukortit. Joku ne toki on lähettänyt ajatellen minua tai perhettäni, mutta silti niistä puuttuu jotakin oleellista. Siksi on oikein ja autuaallista, että kortteihin ja postimaksuihin varatut rahat annetaan kunnassa johonkin parempaan tarkoitukseen.

Lue lisää...
Sivu 1 / 141

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0655 sekunnissa.