Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Voihan Fortum!

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Voihan Fortum!

aiheena Ympäristö
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2580
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

 

Tapaninpäivän myrskyn jälkeen moni omakotiasukki ja kesämökin omistaja on katsellut pihapuitaan entistä tarkemmin. Meillä on kesäpaikalla liki pilviin kurkottava yli miehen sylin kokoinen koivu naapurikylään johtavan sähkölinjan vieressä. Joku metsäasioiden tuntija on sanonut, että kohta puuvanhuksen päivät on luettu, vaikka se vielä tämän myrskyn jaksoi seisoa pystyssä. Maallikonkin silmä näkee, että ikä painaa puuta pahasti.

 

Olen jo joku vuosi sitten kertonut sähköyhtiölleni - Fortumille - että kannattaisi tulla korjaamaan koivuvanhuksemme pois ettei naapurikylän asukkaille tulisi eteen pakastemarjojen pikaista keittoa hilloiksi tai lähtöä evakkoon naapurin takan ääreen. Kovin vähän sähkömiehillä oli intoa tulla, sanoivat, että ottaisin itse metsurin kaatamaan puun. Miksipä minä sen tekisin, eihän sähkölinja ole omani eikä kylän sähkön saanti saa riippua minun kukkarosta. Vänkäämisen jälkeen yhtiö lupasi, että jos hankin itse metsurin sahaamaan puun poikki heiltä tulee pari apuria eli meillä olisi kolme miestä yhden koivun kaatoon.

Kiitos vain Fortum, antaa asian olla. Kyllä joku lähivuosien - ehkä kuukausien - myrsky asian hoitaa ja vielä ihan ilmaiseksi. Yhtiölle se ei tule ilmaiseksi. Luulisi olevan mukavampaa ja edullisempaa tehdä työ hyvän sään vallitessa. Pimeässä yössä, lumihangessa taivaan työntäessä märkää räntää aikaa ja rahaa tuhraantuu aivan eri tavalla. Kun vielä asiakkaille maksetaan säädösten mukaiset korvaukset ilman sähköä olosta lasku saattaa nousta kovaksi, mutta onhan Fortumilla rahaa.

Olen luonteeltani vähän pihi. Myös ympäristösyiden vuoksi olen yrittänyt pitää energiankulutukseni pienenä. Kun kesämökissä on puulla lämpiävä hella ja kiuas, tavallisen mökin sähkölasku jää melkein olemattomaksi. Kun lasku aina aikanaan tulee saa pyöritellä silmiään. Sähköä on kulunut muutamalla eurolla, mutta sen pienen sähkömäärän ja sen siirtämisen perusmaksu on moninkertainen verrattuna varsinaiseen sähkön hintaan eli vaikka kuinka säästät lasku ei juuri pienene

Ajoneuvon, jota ei käytetä talvella, voi "panna pukeille" seisomaan jolloin vakuutusmaksuja ei tarvitse maksaa. Eikö olisi aivan yhtä oikeudenmukaista olla perimättä sähkön ja sen siirron perusmaksuja ajalta jolloin mökkiä ei käytetä. Eniten minua miellyttäisi jos poliitikkomme säätäisivät lain, jonka mukaan perusmaksut eivät saisi olla missään tilanteessa enempää mitä itse sähkön kulutuksesta maksetaan.

0
Merkit: myrsky sähköt

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0364 sekunnissa.