Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Vireen voima.

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Vireen voima.

aiheena Hyvä olo
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2472
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Mistä se syntyy, mihin se katoaa, miten sen löytäisi uudestaan, kuinka sen saisi säilytettyä?

Miksi naapurilla tuntuu aina olevan sitä, kun itsellä ei juuri koskaan?

Mistä se syntyy, mihin se katoaa, miten sen löytäisi uudestaan, kuinka sen saisi säilytettyä?

Miksi naapurilla tuntuu aina olevan sitä, kun itsellä ei juuri koskaan?

Motivaatio pohjautuu latinan sanaan ‘movere’, liikkua. Hassu yhteensattuma, vai? Se on psyykkinen tila, joka määrää vireemme. Mitä mieluummin teemme asioita ja mitä tärkeämpinä ja mukavampina niitä pidämme, sitä parempi on motivaatiomme.

Ei ole vain yhdenlaista motivaatiota, eivätkä kaikki ihmiset motivoidu samoista asioista. Joku innostuu haastavasta, mutta saavutettavasta tavoitteesta, toinen taas vaikkapa uusista liikuntaelämyksistä, kolmas arjen helpottumisesta tai rentouttavasta vapaa-ajasta. Motivaatio voi kummuta ihmisen sisältä, jolloin häntä ajaa henkilökohtainen kiinnostus asiaan, kasvun mahdollisuus ja itsensä toteuttamisen ilo. Ulkoinen motivaatio on jotain konkreettisempaa ja välineellistä – ja kokemukseni mukaan alttiimpaa vaihtelulle.

Pelkkä tieto liikunnan hyödyistä ei saa ketään liikkeelle.

Ihmisen liikunnallinen pääoma koostuu liikunta-aktiivisuudesta, liikunnasta tottumuksena ja voimavarana sekä kokemuksesta, että elämäntilanne on liikunnalle suotuisa. Liikunnalliseen pääomaan vaikuttavat tekijät ovat – kuten ihmiset itsekin – psyykkis-fyysis-sosiaalisia.

Tämä kaikki on hyvin mielenkiintoista, mutta miten se koskettaa minua?

Elämme vuoden ensimmäistä motivaatiokuoppaa, joten kaivapa ruutupaperi esille ja listaa aktiivisuuttasi tukevat ja haittaavat asiat. Jos saat yhden esteen raivattua ja tuettua yhtä intoasi lisäävää seikkaa, olet pukannut itsesi uuteen virevirtaan!

Itsensä tunteminen on motivaation suurin lähde. Kun ymmärrät, mikä sinua motivoi, on sinun paljon helpompi hakeutua ympäristöön ja liikuntamuotoihin, jotka ruokkivat virettäsi yhä uudelleen. Nautit liikunnasta enemmän ja näet sen osana elämääsi, et satunnaisena ilmiönä, johon piipahdat kuurimaisesti aika ajoin.

Virevinkkini on siis se vanha tuttu: tee jotain, mistä nautit, mutta myös jotain, mikä haastaa sinut. Hakeudu muiden seuraan tai sulkeudu lataavaan yksinäisyyteen. Tykitä täysillä tai helli kehoasi lempeästi. Kirjaa liikuntahetket kalenteriisi korkeimman tärkeysluokan kokouksiksi, joita mikään ei voi perua.

Motivaatiomme paljastaa elämänsisältömme tärkeysjärjestyksen: haluamme tehdä asioita, jotka ovat meille tärkeitä. Mutta hei, ei ole kovin monta tärkeämpää asiaa, kuin hyvinvoinnistaan huolehtiminen. Me kaikki tiedämme sen. Ja kun elämme tietomme todeksi, muutumme lampuiksi yössä. Olemme valonlähteitä, jotka lämmittävät perheenjäseniämme, työkavereitamme, vastapäätä istujia.

Ja jopa iki-innokkaita naapureitamme.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras keskiviikko, 17 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.037 sekunnissa.