Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Varokaa, agentit liikkeellä kylillä!

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Varokaa, agentit liikkeellä kylillä!

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2518
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

 

Lehdet kertoivat äskettäin, että muutamat politiikan vaikuttajat olivat rekisterien mukaan jättäneet tv-lupamaksun maksamatta. Pian tiedot kuitenkin kumottiin mitään pahoitteluja esittämättä. On ikävää kun julkisuuden henkilö ensin leimataan maksupinnariksi ja vähän myöhemmin kerrotaan "sorry vaan" meidän rekisterit oli sekaisin. Odottelemme kauhulla milloin meidän nimi pannaan lehteen maksamattoman televisioluvan vuoksi.

Joitakin viikkoja sitten tv-lupapoliisi lähetti taas kerran meille kirjeen, jossa tylyyn tyyliin kerrottiin, että meillä ei ole televisiolupaa ja nyt sopisi maksaa sellainen. Viranomainen kertoi myös, että heidän agenttinsa syynäävät lähiaikoina kylämme tupia erityisellä huolella. Olemme jo vuosia sitten kertoneet lupapoliiseille, että kodissamme ei koskaan ole ollut televisiota ja tietokoneestakin tv-kortti on otettu pois. Uskollisesti he kuitenkin muistavat meitä kirjeillään vuodesta toiseen. Ensi vuonna kirjeiden tulo päättyy kun jokainen huusholli pakotetaan yle-veron maksajaksi.

Kuuntelemme radiota ja olemme valmiit maksamaan YLE:n hyvistä ohjelmista, mutta yli 200 euron televisiovero on kohtuuton. YLE:llä on kulttuuripoliittinen rooli, mutta sen merkitystä ei tulisi liioitella. Kun olen katsellut nuorisomme ja heidän ystävien mediatapoja eivät valtion yleisradio-ohjelmat heitä kiinnosta. Uutiset, viihteen ja musiikin he saavat muiden kanavien kautta. Nämä nuoret ja kaltaisemme ilman televisiota elävät kokevat uuden veron epäoikeudenmukaiseksi.

Suurehkon auton ajoneuvovero on pääpiirteissä saman suuruinen kuin YLE-vero. Miltä tuntuisi jos meiltä autottomilta huusholleilta ja nuorilta ryhdyttäisiin kantamaan ihan vain huvin vuoksi ajoneuvovero. Oikeustajuuni ei mahdu, että voidaan vaatia käyttömaksuja eli verottaa asioista, joiden kanssa sinulla tai minulla ei ole mitään tekemistä.

YLE-verolla kerätään valtava summa rahaa, noin 500 miljoonaa euroa vuodessa. Tarkoitus on sitoa se tietylle tasolle ja sopiva tasokorotus tulee vuosittain joten paremman laadun vuoksi ei ole tarpeen hikoilla ja ponnistella. Elämä on täysin toisenlaista lehtimaailmassa missä lehti joutuu pitäämän huolta tuotteensa tasosta ja jos herpaannutaan tilaajat kaikkoavat. Suuri osa YLE:n ulos työntämästä tavarasta on laadullisesti arvioiden heikkoa. YLE ei ole vain suomalaisen kulttuurin ja identiteetin palvelija vaan yhä enemmän myös kansainvälisen viihteen ja urheilun halpatavaratalo.

Valitsemamme poliitikot päättävät YLE-verosta. Heidän poliittinen elämä voi jatkua vain jos media nostaa heitä julkisuuteen. YLE:stä on muodostunut forumi sellaiselle poliittiselle jaarittelulle, jota aikamme nuoret eivät halua katsoa ja kuunnella. Jos seuraa kaupallisten tahojen ohjelmatarjontaa huomaa heti, että tyhjänpäiväistä poliittista turinaa ei juuri tule.

YLE on eduskunnan valvonnassa ja poliitikot voivat ohjata sen toimintaa niin paljon kuin vain kantti kestää. Poliittinen eliitti on hyväksynyt YLE:n laajenemisen sellaiseen mediamaailmaan, jolla ei ole mitään tekemistä "public service" -tehtävän kanssa. Mikäli katsojat ja kuuntelijat kaikkoavat kanavilta, siitä ei kannata huolestua. YLE-veron kautta tulevan ja vuosittain kasvavan rahan turvin voi riskittä kehitellä uusia tuotteita, eikä niin väliä kiinnostavatko ne yleisöä. Vähintä mitä nyt tulisi tehdä on, että perustetaan koko mediamaailmaa ymmärtävä konklaavi, joka arvioi YLE:n roolia ja saavutuksia. Se voisi tarpeen tullen leikata rönsyt, jotka puskevat "public service" tehtävän ulkopuolelle. Katselijat ja kuuntelijat pääsisivät paljon pienemmällä verolla.

0
Merkit: tv vero Yleisradio

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 25 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0358 sekunnissa.