Juuri tällä viikolla on suuri osa koulumme opettajista lomautettuina, 9.-luokkalaiset TET-harjoittelussa ja torstaina 7.-8.-luokkalaisista suurin osa taksvärkissä – jotenkin hiljaista täällä on.

Koululääkäri pitää viereisessä huoneessa parhaillaan vastaanottoa 8.luokkalaisille joilla on suurimmalla osalla huoltaja mukana niin kuin olemme toivoneetkin. Äsken ohjasin yhden ja eilen kaksi poika-oppilasta hammaslääkäriin koska heillä oli alkavaa ientulehdusta johtuen siitä, että eivät harjaa hampaita säännöllisesti.

8. ja 9. luokkalaiset tytöt ovat saaneet kolmannen HPV-rokotuksen ja ensiviikolla 7.luokkalaiset saavat sen myös.

Kohta saapuu raittiussihteeri Katri Lahtinen työhuoneeseeni ja tarkoituksena jatkaa Kirkkonummen kouluterveyskyselyn tulosten tutkimista ja miten tuloksia voisi visualisoida ja saattaa kaikkien kuntalaisten tietoon.

Jo näinä kahtena kuukautena on tullut ilmi, että osa koululaisista menee aivan liian myöhään nukkumaan ja silloin myös ei ehditä syödä aamupalaa. Kannattaa panostaa siihen, että lapsilla on säännöllinen vuorokausirytmi ja myös riittävästi ulkoilua. Niin, tämähän koskee kyllä myös meitä aikuisia, jotta jaksaisimme paremmin.

Jaa-a, nyt alkaa välitunti koululaisilla, aurinko paistaa ja maailma on mallillaan.

By the way...lähteekö lapsesi perjantaisin tyhjän repun kanssa hengaamaan keskustaan? Oletko kysynyt/ihmetellyt, miksi hän ottaa repun mukaan ?