Se oli aina juhlallinen tunne kun aikoinaan lauloimme seinät raikuen suvivirren kouluvuoden päättyessä. Tuntui kuin linnut, perhoset ja tuoreet koivunlehdet olisivat täyttäneet luokkahuoneen ja mieli ole vapaa ja iloinen; nyt alkaa Kesäloma!

Mikä mahtaa olla tämän päivän koululaisen tunne kun suvivirsi soi tai sitä lauletaan? Sitä voisi heiltä kyllä kysyäkin, niin sekin tulisi tietoon.

Eilen iltapäivällä oli hieno 9.luokkalaisten juhla koulullamme. Koululaiset saapuivat juhlavaatteisiin pukeutuneina ruokasaliin, jonka 8.luokkalaiset olivat kattaneet kotitalousopettajien johdolla. 8.luokkalaiset tarjoilivat hienon päivällisen alkupaloineen. He olivat myös järjestäneet ohjelmaa ruokailun ajaksi. Päivällisen jälkeen 9.luokkalaiset siirtyivät koulun liikuntasaliin tanssiaisiin. Liikunnan opettaja oli opettanut erilaisia tanssia oppilaille ja kyllä oli hienoa katsella kun oppilaat tanssivat mm. rivitanssia ja keinuivat valssin tahdissa. Lopuksi heistä otettiin vielä yhteiskuva koulun pihalla muistoksi tästä hienosta päivästä (tosin ulkona, missä kuva otettiin, sataa tihuutti ja moni tyttö värjötteli viluissaan).

Suuri muutos tapahtuu lapsissa seitsemännen ja yhdeksännen luokan välillä. Moni alkaa ulkonäön puolesta muistuttaa jo nuorta aikuista, vaikka ovatkin vielä lapsia. Paljon he tarvitsevat vielä vanhempiensa antamaa apua, tukea ja suojaa, samoin kuin myös vapautta ja vastuuta.

Tänään keskiviikkona olen rokottanut viimeisiä mattimyöhäisiä ja vielä yksi terveystarkastuskin on tehty. Pikkuhiljaa on aika alkaa selvittää kertyneitä paperipinoja, tekemään yhteenvetoa kuluneesta vuodesta ja arvioimaan mitä toimintoa kannattaa jatkaa ja mitä ei.

Mieli on tyytyväinen kun lukuvuoteen kuuluvat työt on tehty ja enää jälkiraivaus edessä. Kesäloma on edessä ja sen jälkeen äitiysneuvolan ihmeellinen maailma ennen paluuta takaisin tänne oppilaiden ja opettajien keskelle.
Oikein hyvää kesäaikaa Teille kaikille!

ps. Muistakaa rokotukset ja punkkitarkastukset.