Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Satsaus tulevaisuuteen

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Satsaus tulevaisuuteen

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 1810
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Liikkuminen tärkeä osa arkea. Kirkkonummi on aktiivisten yhdistysten kunta. Meillä Kirkkonummella toimii 54 liikuntayhdistystä jonka yhteydessä kaikkiaan 10600 harrastajaa ja tämän lisäksi nuorisoyhdistyksiä 20, joiden piirissä toimii noin 3800 jäsentä (lähde: liikuntatoimisto). Joten voimme sanoa vaikuttavamme vapaaehtoistoiminnassakin suureen määrään ihmisiä.

b2ap3_thumbnail_OivaTyni_250.jpgTämä linja on syytä pitääkin ja itse asiassa edelleen kasvattaa sillä liikunta kattojärjestöjenkin vuosittain keräämien barometrien kokonaistuloksissa on liikkuminen ja samalla siis kansalaisten keskinäisten sosiaalisten kontaktien määrässä havaittavissa vähentymistä ääripäässä.

Suuri osa lapsista ja nuorista liikkuu varsin aktiivisesti, mutta yleisestä arkiliikkumisesta saatavat lisähyödyt ovat valitettavasti vähentyneet.

Useiden urheilukattojärjestöjen vuosittain tilaamissa kansallisissa liikuntatutkimuksissa pistää silmään eräs Kansallisesta liikuntatutkimusraportti 2009-2010:sta esiin tuleva osa:

"Tulosten mukaan 3-18-vuotiaista 92 % kertoo harrastavansa urheilua tai liikuntaa. Liikuntaa harrastavia lapsia on tämän tutkimuksen mukaan noin 898.000.

Liikuntaa harrastavien lasten ja nuortenosuus on pysynyt kutakuinkin samalla tasolla kuin edellisessä vastaavassa tutkimuksessa vuosina2005-06. Tulosten mukaan kuitenkin nykyajan lapsista ja nuorista paljon useampi harrastaa liikuntaakuin viisitoista vuotta sitten. Vuonna 1995 liikuntaa harrastavia oli 76 % kaikista lapsista ja nuorista.Muutos reilun vuosikymmenen takaa on kysymyksiä herättävä. Lasten ja nuorten urheilun ja liikunnan harrastaminen on yleistynyt koskemaan miltei kaikkia.

Samanaikaisesti lasten ja nuorten on arvioitu olevan huonokuntoisempia kuin ennen. Ristiriita selittyy sillä, että peruselämän fyysinen aktiivisuus on vähentynyt, jota tiettyjen urheilulajien harrastamisen yleistyminen ei pysty paikkaamaan. Lasten liikunta on muuttunut pysyvästi päivittäisestä pihalla ja lähialueilla leikkimisestä ja pelaamisesta enemmän määrätyin ajoin tapahtuvaksi lajien harjoittelemiseksi.

2009-2010 otoksessa ilmeni että lapsista ja varhaisnuorista vain 8 % ei harrasta urheilua tai liikuntaa lainkaan. Tämä merkitsee 83.000 lasta ja nuorta.

Vuosina 1997-98 urheilua harrastamattomia oli noin 166.000. Poikien ja tyttöjen välillä ei ole eroa urheilun ja liikunnan harrastamisessa yleensä"

(SLU: Kansallinen liikuntatutkimus 2009-2010 Lapset ja nuoret)

Vastaavasti on tutkittu aikuisväestön liikkumista sekä vapaaehtoistyötä.

Kaikista tutkimuksista käy ilmi juuri liikunnan sekä kanssakäymisen tärkeys jo ajateltaessa yhteiskunnassa käytävistä keskusteluista kaikenlaista syrjäytymistä vastaan.

Kirkkonummella hyvin toimiva liikunta ja vapaa-aikatoiminta. Liikunta puolella esimerkiksi on käynnistetty aktivointiprojekteja, joista yksi aluillaan oleva on "Pekan pokaalit" - koulujen väliset tapahtumat ja kilpailut. Tähän on keskittynyt osaltaan mm. liikuntasuunnittelija Päivi Sorvari. Tarkoituksen koulujen liikunnan aktivoiminen.

Kunta on panostanut mahdollisuuksien mukaan tasa-arvoisesti liikkumisen edelleen kehittämistä.

Tulevilla kuntapäättäjillä on eräänlaisena asiantuntija-organisaationakin erittäin tärkeä rooli jatkaa tulevaisuudessakin kaikenlaisen liikkumisen sekä yhteiskunnasta syrjäytymistä estävien toimien suunnittelua sekä kehittämistä oikeaan suuntaan.

 

Oiva Tyni

Kokoomus

Liikuntalautakunta

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras torstai, 18 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0364 sekunnissa.