Terveisiä pitkästä aikaa täältä kouluterveydenhoitajan huoneesta.Onneksi ulkona paistaa aurinko ja kevättä on ilmassa. Paljon on ehtinyt tapahtua sitten viime kerran.

Tyttöjen Hpv-rokotukset ovat työllistäneet aikatavalla, koska noin 250 tytön rokottaminen kolme kertaa kaikkine kirjauksineen, tiedottamisineen ja organisointeineen vain vie aikaa. Nykyiset 6., 7. ja 8.-luokkalaiset saavat kolmannen annoksen elo-syyskuussa ja 9.-luokkalaiset saavat sen nyt toukokuussa. Toukokuussa annetaan myös kaikille 9.-luokkalaisille tytöille ja pojille jäykkäkouristus-kurkkumätä tehosterokotus joka on sen jälkeen taas 10 vuotta voimassa.

Määräaikaistarkastuksia yritetään tehdä kovaa vauhtia, jotta kaikki, myös lääkärintarkastukset, saataisiin tehtyä lakisääteisesti ajallaan lomautuksista huolimatta.

Niin, lomautukset, henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ei ole oikein ottaa meiltä pois kahta viikkoa työtä ja kahden viikon palkkaa sen vuoksi, että kunta on elänyt yli varojen. Sen lisäksi kuulemme, että työajan vähennys ei saisi näkyä mitenkään annetuissa palveluissa! Todella omituista. (Onneksi olen saanut keikkatyötä lomautuksen ajaksi Helsingistä ja Espoosta jolla voin kompensoida palkan menetyksen.)

Unta palloon -teemavuodet etenevät lomautusten vuoksi myös hieman ontuen, mutta etenevät kuitenkin. Visualisointityöryhmän olemme joutuneet jäädyttämään ajanpuutteen vuoksi. Kouluterveydenhoitajien ja terveydenhoitajien kokoukset on peruttu, samoin kuin iso kouluterveydenhuollon kokous, koska ei ole aikaa ja osa työntekijöistä on kevään kuukausina lomautettuina.

Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että pysymme tiiviisti huoneessamme ja teemme tiukasti perustyötä, jotta kunta ei saisi sakkoja.

Niin, siis, onneksi ulkona paistaa aurinko ja kevättä on ilmassa ja kesä ja kesälomakin on edessäpäin.