Tällainen meneillään oleva hanke on tuotava esille tavalla, jossa kuntalaiset pystyvät osallistumaan ja tuomaan mielipiteensä asiasta. Tämä ei voi olla politisoitunut hanke, vaan kuntalaisten ja päättäjien tukema hanke. Kirkkonummen Vihreiden oli tarkoitus tuoda esille tämä ryhmäblogissa täällä, mutta koska sitä ei ole saatu aikaiseksi, ja asialla on kiire, rohkenen tuoda sen omassa blogissani esille. Täytyy muistaa, että on muitakin esityksiä kansallispuistoiksi, joista käsittääkseni korkeintaan kaksi valitaan kerrallaan.

Porkkalan kansallispuisto. Onko kansallispuisto muuta kuin luonnonsuojelulain mukainen luonnonsuojelualue? Kyllä on. Tässä ote Selkämeren kansallispuistoon liittyvästä tekstistä tietoa kansallispuiston perustamisesta ja vaikutuksesta:

 

”Mitä eroa on kansallispuistolla ja ns. tavallisella luonnonsuojelualueella?
 

Mitä alueita kansallispuistoon kuuluisi?

Tässä alueista, joita on alustavasti tähän esitettyyn kansallispuistoon tarkoitus saada.

http://www.sll.fi/uusimaa/kannanotot/SLL-UP-YM-Porkkala-310712.doc

Mitä kansallispuiston saaminen merkitsisi Kirkkonummelle ja myös Siuntiolle ja Inkoolle, jos tällainen kansallispuisto tänne saadaan.

Suurin merkitys tällä olisi kuitenkin näille alueille saada lisää yrittäjiä esimerkiksi matkailun kautta.

Tästä voi katsoa millainen merkitys sillä on ollut esimerkiksi Selkämeren kansallispuiston osalta.

http://www.metsa.fi/sivustot/metsa/fi/Luonnonsuojelu/Suojelualueet/Kansallispuistot/Selkameritietoa/Sivut/Tietoaperustamisestajavaikutuksista.aspx#alue

Minkälaisia ajatuksia teillä hyvät kuntalaiset on kansallispuistosta? Minkälaisia kysymyksiä teillä olisi tästä aiheesta?

]b2ap3_thumbnail_ILMO_Porkkala_NET.jpg .