Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Onko Kirkkonummella yrittäjäpuoluetta?

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Onko Kirkkonummella yrittäjäpuoluetta?

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2510
 • 15 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Kansallinen kokoomus on valtakunnan tasolla brändännyt itsensä yrittäjäpuolueeksi. Nyt on varmastikin tullut aika päivittää brändi tähän päivään. Maan kokoomusvetoinen hallitus ei ratkaisuissaan juurikaan korvaansa pk-sektorille kallista, vaikka puolue väittääkin omaavansa korvat. Korvakäytävät ovat sen sijaan avoinna pörssiyhtiöille, joiden johtajien kokemukset ovat yhtä kaukana yrittäjyydestä kuin Kirkkonummi muuttovoitosta.

Pienten ja keskisuurten yritysten odotetaan kuitenkin pelastavan nuoret työttömyydeltä ja pitävän kotimarkkinat kunnossa. Suomeen pitäisi saada todella paljon uusia yrityksiä ja pian. Tämän tiedostavat kaikki. Missä siis ongelma?


Me yrittäjät toimimme sillä tavoin, että haistelemme jatkuvasti, mihin rakennetaan ja mitä. Sektorilla Lahti-Hanko minäkin surffailen kuntien ja kaupunkien sivuilla tutkimassa mihin kaavoitetaan uusia asuinalueita ja missä kulkevat potentiaaliset asiakasvirrat. Esimerkkinä: oma yritykseni on tällä hetkellä hyvin kiinnostunut rakentuvasta Niittykummusta ja sen kaavoituksesta ja suunnittelusta sekä metroasemasta, totta kai.

Kirkkonummen kunnan sivuilla ei vastaavaa informaatiota ole. Kaavoja kyllä on nähtävillä mutta suunnitelmia alueen kehittämisestä ei ole. Miksi olisikaan, kun niitä ei ole päättäjillä itselläänkään. Sivuilla ei ole yhtään lausetta joka herättäisi yrityksen mielenkiinnon alueeseen.

Eilisellä valtuuston päätöksellään paikallinen kykypuolue ilmaisi olevansa virkamiespuolue ja yrittäjämielisyys on vain juhlapuhetta. Meillä olisi ollut mahdollisuus tehdä alueestamme selvitys ja kartoittaa vetovoimatekijät ja yhteistyökuviot. On päivänselvää, että Siuntion alueen kaavoitus- ja kehityssuunnitelmat vaikuttavat myös meidän kuntamme kehitykseen. Ilman ennakoitavia asiakasvirtoja ei toisiaan ruokkivia yritysryppäitä synny. Kun pelkkä selvityksen teko länsinaapurin kanssa aiheuttaa niin suurta vastustusta, onko puolue Kirkkonummen kunnan politiikan paalupaikan arvoinen? Kyllä kykypuolueella tulisi olla kanttia kartoittaa ne tekijät jotka tekevät alueesta vetovoimaisen. Onko tämä sitä vastuunkantoa josta pääministeri joka tuutista toitottaa?

Miten kykypuolue ajatteli ratkaista nuorisotyöttömyysongelman, jos yrityksiä jotka nuoria palkkaavat ei paikkakunnalle tule? Miten kykypuolue arvelee hoitavansa ne suurten ikäluokkien vanhukset, jotka 20 vuoden kuluttua tarvitsevat paljon ulkomaisia käsiä avukseen, jos alueelle ei saada edullista asuntotuotantoa? Vuonna 2020 meillä on Suomessa 53 000 85-vuotiasta. Siihen on vain muutama vuosi. Onko liitos Espooseen ainoa vastaus, jonka kykypuolue korvineen kykenee antamaan?

Rakennemuutos ei ravistele ainoastaan kuntakenttää vaan myös poliittista karttaa piirretään uusiksi. Perinteiset työväenpuolueet ymmärtävät työnantajan ajatuksia paremmin kuin ns.yrittäjäpuolueet. Alan ymmärtää perussuomalaisten aseman vakiintumisen, sillä työmies käsittää mitkä seikat vaikuttavat, että hänen perheensä pysyy leivässä. Demarit haarukoivat nykyään toimihenkilönaisia rekisteriinsä, ja jos miettii Urpilaisen viime aikaisia vetoja, niin se on kenties parasta kaikille niin. Keskusta ajaa kovaa yrittäjää ymmärtävää eli kasvua luovaa politiikkaa samalla kun kokoomus asemoi itseään jollekin maata kiertävälle radalle, josta kosketus maahan kasvaa koko ajan.

Entäs me vihreät? Kyllä meidänkin on syytä peiliin katsoa. Ilahtunut olin edellisen puoluesihteerin, Laturin, kommentista, että meidän täytyy tulevaisuudessa keskittyä enemmän siihen, miten varoja saadaan niiden kohdistamisen sijaan. On aika loogista, että sen jälkeen kohdistaminen on monin verroin helpompaa.

Työssä on meidän ilomme, toivomme ja tulevaisuus. Työssä käyviä vain alkaa olla aika vähän verrattuna niihin, jotka eivät työssä ole. Pelkkä moottoritie tai junarata ei vielä tuo yhtikäs mitään, vaan alueelle pitää kaavoittaa taloja, joihin ihmiset voivat muuttaa. Monimuotoisesti. Jokainen käsittää että asunnot kallistuvat itään. Sillä ajatuksellahan me olemme juhlineet viime vuosikymmenet. Kehyskunnat ovat avainasemassa siinä, miten tulevaisuuden haasteita ratkaistaan. Vastuunkantoa on alkaa ratkoa niitä ongelmia eikä piiloutua isojen selän taakse.

Hyvä alku olisi ollut selvityksen teko kaikkien naapureiden kanssa. Selvitystä jossa olisi kartoitettu ne asiat, jotka vetävät ihmisiä asumaan ja yrittämään kuntaan, olisi voitu käyttää markkinoinnissa oli liitossuunta mikä hyvänsä tai ei mikään. Mutta siihen meillä ei ollut kykyä.

0

Kommentit

 • Vieras
  Jarmo Siiavri tiistai, 28 touko 2013

  Kirjoitat pelkkää asiaa. Toimin vuodesta 1984 vuoteen 2001 aktiivisesti yrittäjäjärjestössä ja jo silloin mietin sitä, että mistä nousee uskomus siitä, että kykypuolue on muka yrittäjäpuolue. Maanantain valtuusto osoitti erinomaisella tavalla, miten hukassa kyseinen puolue on. Jokainen vastuullinen olisi halunnut selvityksen kaikista mahdollisista vaihtoehdoista - nyt tulossa on tynkäselvitys. Se ei palvele muita kuin niitä, jotka halavat saada meidätyhteen velkaisen Espoon kanssa.
  Toisaalta tuo oli valtuuston kanta ja valtuuston päätökset eivät ole ennenkään paljon painaneet.

 • Vieras
  Viljo "Ville" Savolainen keskiviikko, 29 touko 2013

  Montakos yrittäjää Kirkkonummen Virheiden valtuustoryhmässä on? Taitaa olla enemmistö yrittämisen estäjillä.

 • Vieras
  tiina karlsson torstai, 30 touko 2013

  Ja vielä korjaan: meidän valtuutetuista on 3 yrittäjää, Emmillä on lisäksi lakitoimisto. Varavaltuutettu Lounamaakin on yrittäjä. Eli aika paljon näin pieneksi ryhmäksi.

 • Vieras
  tiina karlsson keskiviikko, 29 touko 2013

  Ville ystäväiseni!Kuten tiedät, meitä on kaksi, Kilapan Antti ja minä. Mutta prosentuaalisesti luku taitaa olla ryhmien suurin, yrittäjien osuus on lähes 30%.Demarit taitaa peesata kannoilla jos ei jopa edellä. Meillä on kyllä oikein oiva ja asiantunteva ryhmä: yrittäjiä,opettajia, arkkitehtiä, juristia,lääkäriä ja yksi virallinen kylähullu! Pointti ei Ville ole se, että montako yrittäjää teillä tai meillä tai kokoomuksella on.Voi olla vaikka postiljooni, yrittämistä ymmärtää jos ymmärtää rahan liikkeet ja jos ei ymmärrä niin kysyy. Ja jos ei edes kysy niin kuuntelee. Vaikka minä en ole vielä eläkkeellä kuvittelen pystyväni hahmottamaan eläkeläisten tarpeet jos joku niistä minulle kertoo. Ongelma on se, että puolue joka on brändännyt itsensä yrittäjäpuolueeksi, ei kuuntele eikä kysy ymmärtämisestä puhumattakaan.

 • Vieras
  Maija Lounamaa torstai, 30 touko 2013

  Pieni (positiivinen) korjaus Vihreiden tilastoon. Varmaankin ollaan johdossa sillä yrittäjien osuus on 57 %. Emmi on tuore yrittäjä. vielä kerran onnitelut hänelle. Käsittääkseni ainakin osa Marjokaisan toimista liittyy omaan yrittämiseen ja jos varavaltuutettuja lasketaan niin samoin Jensin - ja minäkin olen jo toistakymmentä vuotta elättänyt itseni yrittäjänä.

  Ville voisitko tarkentaa mitä yrittämisen estämistä Vihreät harrastavat, jotta omatkin silmäni avautuisivat näkemään ongelman jos sellainen todella on.

 • Administrator
  Administrator torstai, 30 touko 2013

  Hieno kirjoitus Tiina, osuit naulan kantaan. Asioiden selvittämättä jättäminen ei todellakaan kuulu vastuulliseen päätöksentekoon, saatikka yrittämiseen. Kun noita prosentteja tuossa heteltiin, niin taitaa RKP:lläkin olla 5/11 eli 45% yrittäjiä. Ei ihan vihreiden lukuja, tosin.

 • Vieras
  Yrittäjä tiistai, 02 heinäkuu 2013

  Kirkkonummen vanhassa keskustassa on yli 2000 neliötä vapaata liike- ja toimistotilaa.
  Siitä vaan yrittämään. Tilaa on. Kirkkonummi on paras paikka yrittäjälle.

 • Vieras
  Vieras tiistai, 02 heinäkuu 2013

  Kirkkonummen ongelmana ei olekaan (tällä hetkellä) vapaan liiketilan puute. Ongelmana on se, että keskusta on kaavoitettu niin että ihmisvirrat menevät luonnostaan ihan muualta kuin missä liiketilat ovat. Jos ihmiset eivät kulje liikepaikkojen vierestä tai mieluummin niiden kautta, eivät liikkeet kauaa pysy paikoillaan tuottamassa tappioita omistajilleen. Ja tulee lisää vapaata liiketilaa!

 • Vieras
  Palkansaaja_ maanantai, 22 heinäkuu 2013

  Muistan aikoinaan, kun valtuutettunakin toiminut, yrittäjä Leif Saari vaati useaan otteeseen kuntaa kaavoittamaan yrittäjille yritystontteja. No kuten yrittäjän kommentista voi lukea että nyt on tilaa 2000 neliön verran tyhjää tilaa. Missäs ne yrittäjät nyt ovat. Saarikin taitaa viettää jo eläkepäiviä, mutta tytär kuulemma on renkinä Citymarketissa. Eli maksaa kymmenykset Seurakuntayhtymälle.

 • Vieras
  Matti torstai, 25 heinäkuu 2013

  oisiko yrittäystävälliset ihmiset , siis poliitikot pyytää kunnalta onkimiskieltokyltit
  Syväjärven uimarannalle
  siellä on välillä virolaiset että suomalaiset onkimassa keskellä laituria
  koukkuja saa repiä sitten lasten jaloista
  saataisiin edes yksi näkyvä poliittinen toimenpide aikaiseksi ainaisen kiistelyn sijaan

  jooko ? kyltit pyydetään

 • Vieras
  Tiina k torstai, 25 heinäkuu 2013

  Hei Matti!
  Laitoin viestisi juuri kunnan "kylttivastaavalle" eli Eero Vartiaiselle, jonka sähköposti ilmoitti poissaolosta 28.7 saakka. Laiton viestin myös Yt-lautakunnan puheenjohtajalle Kati Kettuselle jolle Vartiainen tekemisistään vastaa ja jonka aviomies sattuu olemaan kalastuksen valvoja alueellamme. Toivon, että pidät minut ajantasalla asiasta. Jos kylttiä ei ala pikimmiten kuulua laajennamme ylempiin päätöksentekoasteisiin :). Mukavia kesäpäiviä joka tapauksessa!

 • Vieras
  Matti torstai, 25 heinäkuu 2013

  Kiitos paljon !
  olipa nopeaa toimintaa

 • Vieras
  Matti maanantai, 29 heinäkuu 2013

  Homma jatkuu. Nimittäin virvelöinti Syväjärven uimarannassa.
  Tänään oli kolme virvelöijää heittelemässä jopa laitureiden väliin.
  Pohja on lähellä ja sinne jää helposti virvelin koukut kiinni.
  Pitääkö uimaranta haravoida ennen kuin sinne uskaltaa lapsen päästää uimaan.
  Miksi tämä saa jatkua ?????????????????????????????????????????????????????????????????

  ps. ei ole pahitteeksi uimakieltokyltti koirillekaan

  minne äly on hävinnyt ?

 • Vieras
  tiina k tiistai, 30 heinäkuu 2013

  Terve taas Matti!
  Onpa ikävä kuulla. Soitin juuri Eero Vartiaiselle ja hän kertoi, että asia on edennyt siihen pisteeseen , että liikuntatoimenjohtaja päättää laitetaanko ko.kyltti rannalla vai ei. Jos hän sen päättää siihen pystyttää niin kyltti tilataan ja asennetaan paikoilleen. Vartiainen ei osannut arvioida miten kauan tähän byrokratian kukkaseen menee aikaa mutta syksyn aikana kuitenkin kyltti ilmaantunee. Se positiivinen puoli asiassa on, että Vartiainen kumppaneineen on nyt kallistumassa sellaiseen päätökseen, että kyltit asennetaan aina rannoille automaattisesti. Kalastus on rannoilla aina kiellettyä eikä kunnalla ole kyltin lisäksi muuta mahdollisuutta vaikuttaa asiaan. Tästä Syväjärven ongelmasta on kalatuksenvalvoja kuitenkin tietoinen joten toivotaan että hän voisi asiassa auttaa mahdollisimman pian. Tämä kunnallinen byrokratia taas on syytä ottaa tarkasteluun syvemmin kunhan luottamushenkilöt palailevat kesälomiltaan.

 • Vieras
  Matti perjantai, 09 elokuu 2013

  ja taas oli virvelöijä rannalla
  juuri siinä missä pienet lapset yleensä ui
  kuka maksaa kun koukku jää jalkaan ?

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 25 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0361 sekunnissa.