Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Nyt on aika aikuisten

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Nyt on aika aikuisten

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2221
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Niin kauan kuin olen Kirkkonummella asunut - liki 35 vuotta - täällä on aina puhuttu kouluista ja päivähoidosta. Tällä hetkellä kinastellaan keskustan uudesta koulusta, Upinniemen koulusta ja muutamista päiväkodeista. Koulukeskustelusta ei koskaan tunnu tulevan loppua.

Kunta on kasvanut reippaasti sitten Porkkalan miehityksen päättymisen ja suuri osa kunnan rahoista on mennyt pulpetin- ja päiväkotipaikkojen rakentamiseen. Monet uusista kirkkonummelaisista ovat olleet pääkaupunkiseudulta tulleita lapsiperheitä, jotka ovat hankkineet oman ensiasunnon kunnasta, koska hintataso on ollut täällä edullisempi. Kun perheen vauraus on kasvanut on palattu takaisin sinne mistä tultiin ja tyhjäksi jääneeseen asuntoon on muuttanut uusi samankaltainen perhe. Kirkkonummi on hoitanut lukemattomien nuorten perheiden kalleimmat vuodet, jolloin lapset ovat olleet päivähoidossa ja koulussa. Perheen on täytynyt olla varsin kova veronmaksaja, jotta sen merkitys kunnan kassalle olisi ollut plussan puolella.

Viime vuonna vanhat totuudet heittivät häränpyllyä. Kirkkonummi ei houkuttele uusia asukkaita enää entiseen malliin. Useana kuukautena kunta ei saanut lainkaan muuttovoittoa ja väestön kasvu johtui vain syntyvyyden enemmyydestä mikä sekään ei noussut kovin korkeaksi. Sama suunta on jatkunut kuluvan vuoden puolella. Voisiko olla niin, että olemme astuneet uudenlaiseen aikaan. Uusien koulu- ja päiväkotihankkeiden kanssa ei kannata hoppuilla tässä tilanteessa.

Minkä tähden Kirkkonummi ei houkuttele tulijoita entiseen malliin? Ovatko asuntojen hinnat ylittäneet sietorajan? Onko kunnan imagossa jotain vialla? Nämä kysymykset ovat kiinnostavia mutta eivät välttämättä tärkeitä. Mikäli veronmaksajia on vähemmän, mutta samalla myös kalliita koulutettavia ja päivähoidettavia on vähemmän riittää rahaa yhteisestä verokukkarosta myös muihin palveluihin.

Koulu- ja päiväkotitohinassa vuosien varrella aikuiset ovat jääneet vähemmälle. Kirjasto ja uimahalli lienevät ainoat suuremmat hankkeet, joista on ollut iloa ja hyötyä kaikenikäisille. Nyt olisi oiva tilaisuus antaa jotakin lisää myös aikuisille. Aktiivisesti käytetty kirjasto on lisätilan tarpeessa ja valtion rahaa sen laajennukseen on jo tulossa. Myös muun kulttuurin puolella on tapahtunut luvattoman vähän ja eikö nyt olisi senkin vuoro. Aikuisten eli varsinaisten veronmaksajien unohtaminen saattaa koitua kunnalle kalliiksi.

Nyt on meidän aikuisten vuoro saada vähän enemmän yhteisestä kirkkonummelaisesta kukkarosta.

0
Merkit: palvelut

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 25 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0367 sekunnissa.