Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Nyt meitä viedään Helsinkiin?

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Nyt meitä viedään Helsinkiin?

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2562
 • 1 kommentti
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

 

Kuntauudistuksen kovasti odotetut kartat saatiin nyt sitten pöytään. Media on kertonut monella torvella, että Kirkkonummen kohtalona on mennä yhteen Siuntion eteläisten osien ja Inkoon kanssa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että ministerin toisena vaihtoehtona on, että Inkoo siirtyisi osaksi Raaseporin kaupunkia. Tuoreessa muistissa on myös Siuntion valtuuston oma päätös hakeutua yhteen Lohjan kanssa.

Inkoossa on jo vuosia ollut vaikeuksia päästä yksimielisyyteen mihin suuntaan pitäisi pyrkiä. Osaa - lähinnä suomenkielisiä - vetää Lohja ja toiset taas haluaisivat Raaseporin osaksi. Kirkkonummi on herättänyt vähän kiinnostusta. Ministerin karttaharjoitukset tulevat aikanaan lausunnolle kuntiin ja jos tällöin inkoolaiset ilmoittavat haluavansa Raaseporin kaupunkiin, Kirkkonummen asema muuttuu. Tällaisessa tilanteessa myös koko Siuntio voi luiskahtaa Lohjan syliin.

 

Viimeinen jäljelle jäävä vaihtoehto Kirkkonummelle on tuolloin liittyminen osaksi Helsingin, Espoon, Vantaan , Kauniaisten ja Sipoon metropolikaupunkia. Ajatelkaa, meistä kirkkonummelaisista helsinkiläisiä ja pääkaupunkilaisia ilman, että tarvitsee tehdä mitään! 1980-luvun puolivälissä joukko valtuutetuista halusi Kirkkonummesta kaupunkia, mutta valtuuston äänestyksessä ajatus sai vain vähän kannatusta. Nyt kaikki menisi kuin itsestään!

Vaikka olen näitä asioita kovasti pohtinut, minulla ei ole kuvaa siitä mitä kirkkonummelaisten enemmistö ajattelee kuntamme tulevaisuudesta. Kovaa taistoa minkään vaihtoehdon puolesta ei ole näkynyt. Liekö niin, että asukkaille tärkeintä ovat toimivat palvelut eikä se minkä nimisessä kunnassa asutaan. En jaksa uskoa, että Kirkkonummi olisi selvästi parempi palvelujen tarjoaja kuin jokin muu nykyinen pääkaupunkiseudun kunta.

Liittyminen metropolin suurkaupunkiin toisi kiistatta myös hienoja konkreettisia etuja. Kulttuuritalokysymys ratkeaisi itsestään kun uusi uljas kunnantalomme kävisi tarpeettomaksi ja siitä voisi muodostua musiikin, teatterin, kuvataiteen, kansalaisopiston, musiikkiopiston ja kuvataidekoulun sydän. Toinen vaihtoehto olisi siirtää kirjasto uuteen kunnantaloon, jolloin musiikki ja muut kulttuurin toimijat siirtyisivät nykyiseen kirjastoon. Kirkkonummelaisille veronmaksajille olisi eduksi, kun kunnantalon eli tulevan kulttuuritalon kalliin vuokran maksaisivat koko pääkaupunkiseudun liki miljoonaa asukasta.

Pahimmin ja varmimmin suurmetropolin kaupungista kärsisivät nykyiset kunnallispoliittiset pamppumme. Vain harvat nykyisistä luottamushenkilöistä yltäisivät suurkaupungin valtuustoon ja muihin hallintokuntiin. Jos näin käy, mahdollisuutemme vaikuttaa yhteisiin asioihin vähänevät rajusti. Lähidemokratian nimissä perustetut alueelliset keskustelukerhot ja ompeluseurat jäävät useimmiten vaille todellista vaikutusvaltaa.

0

Kommentit

 • Vieras
  Pakollinen nimi keskiviikko, 22 helmikuu 2012

  Paras olisi tietysti jos mitään liitoksia ei olisi pakko tehdä, mutta jos pitää, niin tottakai mielummin itään kuin länteen!

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0372 sekunnissa.