Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Nyt loppuivat vaikeudet maailmasta

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Nyt loppuivat vaikeudet maailmasta

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 1350
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Kävin kirkonkylässä asioilla. Vastaan törmäsi muutamia pitäjämme politiikan taitajia. Puhumista riitti, kun vaalit ovat lähellä.

Maailma on todella muuttunut, kun poliitikkojen ongelmat ovat tyystin hävinneet. Tämä ei koske ainoastaan Kirkkonummea vaan sama muutos tuntuu tapahtuneen kaikkialla. Ennen nuorten tilanne oli vaikea. Verotulojen kasvattaminen oli vaikeaa. Kouluissa oli vaikea löytää riittävästi pulpetin paikkoja. Elämä oli yhtä vaikerrusta!

Nyt Euroopassa ei ole talousongelmia, on ainoastaan haasteita. On haastavaa löytää nuorille työtä ja opiskelumahdollisuuksia. On haastavaa ylläpitää verotulojen kertymä tyydyttävällä tasolla.
En muista kuka on ensimmäisenä sanonut: "vaikeudet ovat voittamista varten", mutta hyvin sanottu. Minun ikäpolveni ihmisissä herättää ihailua ja arvostusta, kun kerrotaan, että joku meistä selvisi vaikeuksistaan. On kunnioitettava piirre ihmisessä, että hänellä oli voimaa ja tarmoa voittaa kohtaamansa vaikeudet. Tuntuu lällättelyltä, jos sanotaan jonkun selvinneen haasteista tai että hän osasi käyttää hyväkseen haasteita.

Valitettavasti ihminen, jolla nykypäivänä on selviä vaikeuksia koetaan monesti jonkinlaisena häviäjänä, joka ei ole osannut hoitaa asioitaan niin kuin pitäisi. Jos ollaan rehellisiä, jokainen kohtaa elämänsä taipaleella vaikeuksia - usein jopa hyvin suuria ja vakavia. Niistä rakentuu elämänkokemus ja elämän viisaus enemmän kuin jostain löperöistä haasteista.

Olen usein miettinyt mitä politiikka on vuosien varrella antanut minulle. Ehkä parasta on ollut häviämisen taito. Taistelet vimmatusti oman asiasi puolesta ja lopuksi äänestetään. Äänestyksen tulos julistetaan ja puheenjohtaja toteaa ehdotuksesi tulleen hävityksi. Ei tunnu hyvältä, mutta on vain ryhdyttävä uusiin ponnistuksiin uusien asioiden puolesta. Elämä on paljon jännempää kun uskaltaa panna nahkansa pyykkiin; hyssyttely ja aina voittajien turvalliseen leiriin pyrkiminen ei anna mitään. Vaikeuksien kanssa painiskelu on useimmiten hyödyllistä.

0
Merkit: politiikka

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras torstai, 18 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0372 sekunnissa.