Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Nyt Keskuspuistoa tekemään

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Nyt Keskuspuistoa tekemään

aiheena Uncategorized
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2510
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

 

 

Kirkkonummella on upeita virkistys- ja luonnonalueita. Kaikki niistä ovat kuitenkin vähän "syrjässä" kaukana keskusta ja autottoman on vaikea päästä nauttimaan niistä. Porkkalan merellisille virkistysalueille ei pääse lainkaan viikonloppuisin, koska bussivuoroja ei ole. Meikon maisemiin on myös melkoinen matka. Nuuksion metsät Veikkolan takana on todella kaukana.

Kirkonkylän itäpuolella aivan sen tuntumassa on useiden satojen hehtaarien laajuinen metsäalue. Rautatien ja Vanhan Rantatien pohjoispuolelle jäävä alue työntyy lännessä Vesitorninmäen tuntumaan lähelle Gesterbytä ja idässä se jatkuu yli kuusi kilometriä aina Masalaan asti. Lukuunottamatta muutamia metsittyneitä peltoja koko alue on metsää. Eteläisen Kirkkonummen väkirikkaimmista taajamista Kirkonkylästä, Gesterbystä, Jolkbystä, Jorvaksesta ja Masalasta on helppo päästä näihin metsiin.

Vuosien saatossa alueella on tehty hakkuita, mutta täällä on paljon myös todellisia luontohelmiä. Kesäisin ja syksyisin marjoja ja sieniä on runsaasti. Marjapaikoille pääsee jalan eikä tarvitse huristella autolla kymmenien kilometrien päähän. Hirvet, valkohäntäpeurat ja metsäkauriit tallaavat samoja polkuja kuin ulkoilijat.

Kaavoitusvimmaisessa kunnassa monen poliitikon - ja ehkä myös virkamiesten - sormet syyhyävät päästä piirtelemään näihin metsiin onnellisten perheiden tiilitaloja. Jo nyt rakentamista on työnnetty kauemmaksi nykyisistä taajamista, vaikka radan ja Vanhan Rantatien tuntumassa joukkoliikenteen ääressä on rakentamiselle käypää aluetta riittämiin. Olisi välttämätöntä aloittaa pohdinta siitä miten tämän virkistäytymistä palvelevan alueen tulevaisuus turvataan. Meillä on oiva tilaisuus tehdä upea Keskuspuisto, joka alkaa tuhansien kirkkonummelaisten takapihalta kiven heiton päässä kotiovelta.

Keskuspuisto tulisi rajata tarkoin ja sitovasti tulevissa kaavaratkaisuissa. Hyvin suunniteltu liikuntareittien verkosto ohjaisi alueen käyttöä jolloin kulutus herkimmillä alueilla ei nousisi liian suureksi. Lepolaavuja ja nuotiopaikkoja tulisi sijoittaa sopiviin paikkoihin. Keskuspuistoon olisi mahdollista luoda myös kunnollinen hiihtolatuverkosto, joka toistaiseksi on tyystin puuttunut keskustan tuntumasta. Hyvällä suunnitelulla ulkoilijoiden ja metsätalouden tarpeet voidaan sovittaa yhteen.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 25 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0381 sekunnissa.