Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Muumilaaksoa etsitään

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Muumilaaksoa etsitään

aiheena Vuodatuksia
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2377
 • 2 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

 

 

Kun Mamma suurine pesueineen muutti Kirkkonummen kuntaan joitakin vuosia sitten, ei hän aavistanut lainkaan millaiseen paikkaan Muumilaaksonsa perusti. Että lapsiystävällisenä kuntana itseään mainostava Kirkkonummi onkin jotain ihan muuta, eikä kunta työnantajanakaan jaksa ilahduttaa. Kyllähän täällä noin muuten on ihan mukavaa ja rauhallista, mutta kun ei se vaan tahdo enää riittää.

Ja voisihan tuolle keskustan venäläistyyliselle julkisivullekin yrittää jotain tehdä, että olisi kiva käydä kesäaamuna torilla vaikka kahvilla. Että olisi kunnan keskustassa edes jotain kaunista katseltavaa. Myytävien talojen ja asuntojen määrä kunnassa kertonee sekin jotain. Onko joukkopako Kirkkonummelta alkanut? Vaviskaa kunnan raja-aidat, Muumimamman muuttokuormatkin ovat pian tulossa!

Vaikuttaminen asioihin on tässä kunnassa mahdotonta. Puhun tässä nyt omasta puolestani ja omasta työstäni kunnan leivissä, muista ei ole kokemusta eikä näkemystä. Kuulemani jutut muilta sektoreilta eivät silti juuri omastani poikkea. Työpaikalla vallitsee pelon raskas ilmapiiri, jossa esimiehistöön ollaan erittäin tyytymättömiä. Mikään ei toimi, eikä mitään edes yritetä saada toimimaan eikä varsinkaan työntekijän kannalta parhain päin. Kukaan ei vaan uskalla sanoa sitä heille ääneen, paitsi suljettujen ovien takana kun korkeampi-arvoiset korvat eivät ole kuulemassa. Kukaan ei uskalla ottaa yhteyttä luottamusmieheen tai työsuojeluvaltuutettuun, sillä heidän lehmänsä on kuulemma kunnan ojassa.

On vallalla mielestäni nykyaikaan kuulumaton ja täysin sopimaton ilmapiiri, jossa rahvas kituu ja raataa itsensä hengiltä kartanonherrojen ja -rouvien juodessa sivistyneesti päiväkahvejaan. Sellaiset oudot otukset, jotka Muumimamman tavoin rymistelivät kunnan palkkalistoille normaaleista työpaikoista, saivat leiman otsaansa! He ovat vaikeita tapauksia, koska he kyllä kertovat mitä ovat mistäkin mieltä - kertovat, vaikkei heiltä edes erikseen kysyttäisi. He tietävät oikeutensa ja kehtaavat myös vaatia niitä. Niinpä heitä simputetaan ja heidän suunsa yritetään tukkia, keinolla millä hyvänsä.

Entäs se lapsiystävällisyys sitten. Korulauseita, tyhjiä sanoja. Homeisia, liian täyteen ahdettuja kouluja ja päiväkoteja, naurettavia riitoja uusien koulujen rakentamisesta ja kyläkoulujen lopettamisesta. Koulujen sijaiskiellot. Varhaiskasvatuksen ja koulujen henkisesti uupuneet opettajat. Täysin hoitamattomia leikkipuistoja, joista osa on jopa vaarallisia vanhoine rikkinäisine välineineen.

Voisiko edes joku päättäjistä, edes joskus, edes yhden ainoan kerran kuvitella itsensä lapsen asemaan? Jos voisi, hänkin varmasti tulisi siihen tulokseen, ettei ole kivaa eikä terveydelle hyväksi olla lapsi tässä kunnassa. Jos hän voisi omalta pieneltä osaltaan viedä asioita lapsen (eikä rahan) kannalta parempaan suuntaan, saattaisi siihen vanaveteen ilmestyä useampiakin päättäjiä ja jonain kauniina päivänä kirkkonummelainen lapsuus olisi jo pelastettu. Onhan se kaunis kuvitelma, mutta jos uskoisin siihen, voisin samalla vannoa Elviksenkin vielä elävän.

Niinpä olen päättänyt löytää lapsilleni paremman paikan kasvaa enkä usko, että asiat heidän osaltaan ovat monessakaan Suomen kunnassa huonommin kuin täällä!

Uusia tuulia nenässä,

Muumimamma

0

Kommentit

 • Vieras
  NN perjantai, 18 tammikuu 2013

  Tuolta toisen blogin puolelta huomasin, että olet vielä täällä.

  Aika antaa palautetta tännekin :)

  Luin tämän tekstin silloin kun tämän kirjoitit ja monta kertaa olin kommentoimassa, mutta aina tuli jotain... Tämä osu ja oppisi vaan niin syvälle. Teksti olisi voinut olla myös minun itseni kirjoittama. Tasan totta joka sana mitä sanoit. Monta asiaa voisi vielä lisätä aiheesta Kirkkonummi ja lapsiperheet, mutta siitä tulisikin jo liian pitkä teksti.

  Muutto Espooseen takaisin on siis myös meidän perheellä edessä. Enää ei jaksa taistella tuulimyllyjä eli Kirkkonummea vastaan. Täällä ei ole lapsiperheelle osittain lainvaatimia asioita (esim. avoin varhaiskasvatus toteutettuna, niin että vastaa tarpeita, koulupsykologipalvelut), puhumattakaan kunnalle kuuluvista tehtävistä, kaikessa muussakin mennään rimaa hipoen. Nämä asiat vaikuttavat meidän tavallisten perheiden jokapäiväiseen elämään ja hyvinvointiin. Ja tämä on sääli, kaikki ei ole edes rahasta vaan myös tahdosta kiinni (ja esimerkki tästäkin: leikkipuistojen kunto, siisteys, kaluston kunto, aitaamattomuus jne).

  Ps. Voi, kun olisit jatkanut bloggaamista - äiti/ perheblogia tänne kaivataan :)

 • Vieras
  Muumimamma vastaa tiistai, 22 tammikuu 2013

  Ei taida Muumimamma taaksensa vilkaistakaan, kun käsijarru nousee (eli asunto on viimein myyty) ja pääsemme lähtemään toisiin maisemiin, eikä sillä liene asiaa Verkkonummeenkaan bloggailla sieltä muilta mailta, vierahilta :)

  Kaikkea hyvää sinulle Niiskuneiti.

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.036 sekunnissa.