Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Toimitus Millä on oikeasti merkitystä

Päätoimittajan blogi

Päätoimittajan on välillä päästävä sanomaan, mitä itse ajattelee, sen sijaan, että kertoo aina muista ja muiden ajatuksista. Nämä päätoimittajan omat mielenliikahdukset on kuitenkin syytä erottaa varsinaisista artikkeleista, jotta verkkolehden toimituksellinen taso säilyisi riittävän korkeana.

Millä on oikeasti merkitystä

aiheena Vuodatuksia
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 4031
 • 3 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Toimittajan työssä on paljon hyvää ja jonkin verran pahaa. Itse koen raskaimmaksi asian, jota en osannut ennakoida etukäteen lainkaan. Yllättävän usein on raskasta saada tietää. Joskus tietäminen pakottaa pysähtymän ja ymmärtämään, mikä itselle elämässä on tärkeää.

Eilinen päivä oli äärettömän surullinen, koska moni tuttu menetti työnsä. Vaikka itsekin uskon, että kunnan oli ja on pakko säästää, säätöjen inhimillinen hinta ahdistaa. Voin vain kuvitella, miten ahdistava päivä on ollut kunnan toimipisteissä, joista joku on joutunut lähtemään. Miten monia ristiriitaisia ja vaikeita tunteita jokaisella asian kohdanneella on riippumatta siitä, joutuuko lähtemään vai mahdollisesti huolehtimaan lähtevän ihmisen tehtävistä.

Silti työpaikan menettäminen on vain työpaikan menettämistä. Kaikki todella tärkeä on vielä tallella. Eilen illalla nuori mies menetti henkensä matkalla Kirkkonummelta Helsinkiin päin. Joku menetti poikansa, joku ehkä poikaystävänsä tai parhaan kaverinsa. Yhtäkkiä tärkeää ihmistä ei enää ole.

Miten oppisimme olemaan onnellisia silloin, kun vielä olemme onnellisia – huolimatta rahahuolista ja irtisanomisista, riidoista ja menetetyistä mahdollisuuksista? Miten oppisimme arvostamaan sitä rikkautta, joka meillä on, jo ennen kuin menetämme sen?

En olisi halunnut tietää eilisestä uutisesta mitään. Mutta sain pelastuslaitokselta toisenkin tiedotteen: Poliisi oli saanut soiton henkilöltä, joka oli retkeilemässä Meikolla. Hänen verensokerinsa oli laskenut vaarallisen alas, eikä hänellä ollut mitään, millä sitä korottaa. Käynnistyi laaja etsintäoperaatio, johon osallistui sekä pelastuslaitoksen että poliisin yksiköitä. Helikopteri löysi viimein tajuttoman potilaan ja ohjasi pelastajat paikalle viime hetkellä.

Joskus on lohdullistakin tietää: tietää, että me elämme yhteiskunnassa, jossa ollaan valmiita laittamaan paljon resursseja ja varoja yhden ihmisen löytämiseksi kylmästä metsästä. Ja on mukavaa tietää, että joku jossain on saanut vielä mahdollisuuden nähdä maailma kauniina ja asiat oikeassa järjestyksessä.

0
Päätoimittajan on välillä päästävä sanomaan, mitä itse ajattelee, sen sijaan, että kertoo aina muista ja muiden ajatuksista. Nämä päätoimittajan omat mielenliikahdukset on kuitenkin syytä erottaa varsinaisista artikkeleista, jotta verkkolehden toimituksellinen taso säilyisi riittävän korkeana.

Kommentit

 • Vieras
  TK keskiviikko, 15 tammikuu 2014

  Nuo hyvät uutiset sieltä pelastuslaitokselta varmasti vähenee kun oikeistopolitiikan seurauksena kaikkia resursseja karsitaan.
  Ei ole muutaman vuoden kuluttua helikopteria eikä miehistöä jotka lähtisivät tuollaisessa tilanteessa avun tarvitsijaa etsimään.

 • Vieras
  Vieras keskiviikko, 15 tammikuu 2014

  TN - ihmisen pelastaminen ei ole puoluepolitiikkaa.

  Häpeäisit.

 • Vieras
  Yrittäjä lauantai, 01 helmikuu 2014

  Vasemmistopolitiikan seurauksena yritysten toimintaedellytykset loppuvat Suomessa.
  Koska ei ole enää työllistäviä ja veroja maksavia yrityksiä käy näin: "Ei ole muutaman vuoden kuluttua helikopteria eikä miehistöä jotka lähtisivät tuollaisessa tilanteessa avun tarvitsijaa etsimään."

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 25 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0357 sekunnissa.