Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Mihin Kirkkonummi haudataan, vai haudataanko ollenkaan?

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Mihin Kirkkonummi haudataan, vai haudataanko ollenkaan?

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2108
 • 1 kommentti
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Kuntaministeri Henna Virkkusen viesti viime perjantaina oli selkeä. Jos Helsingin seudulla ei synny nykyistä suurempia kuntia syntyy vahva aluehallinto. Kirkkonummen poliitikkojen pöydissä on viime kuukausina hymähdelty, antaa ministerin touhuta, ei tästä mitään kuitenkaan tule. On hyödytöntä, jopa vaarallista elää tuossa uskossa, koska muutos on tulossa. Kirkkonummi ja kirkkonummelaisuus eivät kuole mihinkään, mutta elämämme muuttuu. Osaammeko sopeutua uuteen?

Jos edessä on vahva metropolihallinto, syntyy uusi suorilla vaaleilla valittu metropolivaltuusto, jossa kirkkonummelaisia on ehkä yhden käden sormien verran. Nyt valtuustossa istuu 51 paikallista päättäjää. Jatkossa muualla asuvat päättävät mitä mihinkin rakennetaan. Saamme toivottavasti vihdoin ja viimein uusia edullisia vuokra-asuntoja. Siitä ei ole epäilystä, että perinteinen kirkkonummelainen politiikka sulkea viimeiset vapaat rannat ökytaloilla loppuu kun kaavat tekevät muut kuin kirkkonummelaiset. Teistä,joukkoliikenteestä, jätehuollosta, veden saannista ja ruotsinkielisten palvelujen saatavuudesta päättäisivät viime kädessä helsinkiläiset, espoolaiset ja vantaalaiset.

Ministerin B-vaihtoehdossa syntyisi nykyisen Espoon, Kirkkonummen, Vihdin ja Kauniaisten muodostama suurkunta, jonka maantieteellinen keskipiste olisi suunnilleen Veikkolassa. Tänne voitaisiin luoda uuden suurkaupungin keskus mihin Kirkkonummen upea kunnantalo voitaisiin siirtää. Kirkkonummen nykyinen eteläosa muodostaisi vauraan kaupungin merellisen Rivieran mistä alkaa tulevaisuuden rautatietunneli Tallinnaan ja edelleen Keski-Eurooppaan.
Koko metropolialue saisi uuden Helsingin liiton, jonka käsissä olisi monet painavat asiat kaavoituksesta lähtien. Se saisi myös valtansa piiriin nykyisin valtiolle kuuluvia tehtäviä, esimerkiksi asuntorakentamisen vauhdittamisen, ei hassumpaa.

C-ratkaisu synnyttäisi kaksi suurta kaupunkia. Nykyinen kuntamme kuuluisi eteläiseen cityyn, joka ulottuisi kautta koko rannikon Sipoosta Kirkkonummelle. Ei tämäkään hassummalta tuntuisi, olisimmehan Suomen pääkaupungin rikas West End. Uusi imago nostaisi rutkasti asuntojemme arvoa.

Käytännössä kaikki meitä koskevat asiat päätettäisiin kuitenkin muualla. Sen jälkeen kun Vuosaaren satama on päätetty lopettaa ja niiden sijaan rakennetaan asuinalue, uusi suursatama voidaan rakentaa kätevästi Kantvikiin. Saisimme aimo annoksen kansainvälisyyttä, mitä jokainen kunta tuntuu himoitsevan.

Muutos tulee, oletko valmis?

0

Kommentit

 • Vieras
  Maija Lounamaa lauantai, 26 tammikuu 2013

  Kiitos, kun kannat kortta kekoon ja kiteytät eri vaihtoehtojen vaikutuksia - yli 60 sivuisen Mtropolialueen esiselvitysraportin läpikahlaaminen käy työstä ja varsinkin oman valistuneen mielipiteen muodostaminen.

  Näiden Metropoli-ABC -vaihtoehtojen lisäksi raportista löytyy Kirkkonummea koskevat kuntajakoselvitysaluevaihtoehdot (eikö olekin mahtava termikukkanen)

  Mahdolliset kuntajakoselvitysalueet voisivat olla seuraavat:
   Kirkkonummen, Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Sipoon ja Keravan selvitysalue,
   Kirkkonummen, Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Sipoon selvitysalue,
   Kirkkonummen, Espoon, Kauniaisten ja Vihdin selvitysalue,
   Kirkkonummen Espoon ja Vihdin selvitysalue,
   Kirkkonummen, Siuntion ja Inkoon selvitysalue, joka oli kuntarakennetyöryhmän ehdotus.
  Lisäksi osakuntaliitosta voitaisiin selvittää Veikkolan alueen osalta Espoon ja Vihdin kanssa.

  Nyt vaan reippaasti pohtimaan miten nämä kaksi listaa yhteensovitetaan ja mitä niistä kaikista vaihtoehdoista käytännössä seuraa ...

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 25 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0359 sekunnissa.