Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Merta ja hiekkakakkuja

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Merta ja hiekkakakkuja

aiheena Uncategorized
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 3057
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

 

Terveiset keväisestä naapurimaasta! Pitkän talven ja arkisen aherruksen turruttamana olin vailla pientä lomaa. Niinpä pakkasin perheeni isoon laivaan ja seilasin Ruotsiin, kuten minulla on tasaisin väliajoin tapanani tehdä. Eihän se toki paljon ole, ennemmin olisin viettänyt pari viikkoa jossain lämpimässä maassa palmun alla. Siis jos kukkaron nyörit ja työt olisivat antaneet myöden. Tänään maanantai-aamu ei silti tuntunut ollenkaan niin raskaalta ja uneliaalta kuin moni edeltäjänsä : siitä kiitos ansaitulle tauolle soppakattiloiden ja ikuisten kotitöiden maailmasta.

On niin tarpeellista toisinaan irroittautua kaikesta muutamaksi päiväksi ja päästä valmiisiin ruokapöytiin ja tekemättömyyden olotilaan. Ehtiä nauttimaan perheestään ja elämästä yleensä ilman kotitöitä ja kaikenlaisia arkisia ajatuksia. Kunhan vaan muistaa sen, että kasvomaalaus alkaa klo. 18 kannella 7 ja missä olikaan Tukholmassa juuri se ainoa oikea pilailukauppa, niin pikkumuumit ovat tyytyväisiä ja sitä kautta myös me vanhemmat. Oli siis kerrassaan mukavaa! Suosittelen lämpimästi arjen ankkureiden hetkellistä nostamista muillekin silloin, kun elämä alkaa olla liian tasaista ja totista puurtamista.

On kuitenkin muuan asia, joka kaiken laakereillaan lepäämisen jälkeen jaksaa vieläkin ärsyttää ja kummastuttaa. Kunnallisvaaleja edeltävä loanheitto on nimittäin alkanut ja tästä se vaan pahenee. Poliitikoilla tuntuu olevan kilpailu siitä, kenellä on suurin lapio ja kuka sillä parhaiten tähtää niin, että hiekka lentää maaliinsa eli vastustajan silmiin virheettömästi.

Muumimamman mielestä poliitikkojen tulisi tehdä omissa hiekkalaatikoissaan ja omilla ansioillaan ja kyvyillään toinen toistaan hienompia hiekkakakkuja, jotka ovat vahvoja ja kilpailukykyisiä toisten kakkujen ja jopa hiekkalinnojen kanssa. Niiden kauneus on sitten katsojien eli kuntalaisten silmissä, kuka mistäkin tykkää ja mitä arvostaa ja sen mukaan äänestää.

Tapaan sanoa toisiaan nimitteville lapsille, että koirat haukkuvat, eivät ihmiset. Sen haluan tässä sanoa myös teille, arvoisat kunnallispoliitikot, jos lapsuudessanne sitä ei kukaan ole teille muistanut kertoa. Rakkikoiran tavoin räksyttäminen ja pissiminen toisten kintuille ei ole mielestäni kovinkaan arvokas tapa käydä vaalikampanjaa, se on ainoastaan noloa ja ala-arvoista.

Kirkkonummella on myös poliitikkoja, jotka ovat salaliittoteorioineen ilmiselvästi lukeneet liikaa Da Vinci Koodia. Ja onhan tällä (sinänsä hyvällä) kirjalla myös ns. jatko-osia, jotka nekin löytynevät monen kunnallispoliitikon kirjahyllystä. Olen kyllä tietoinen, että kieroilua ja hampaattomuutta esiintyy sekä poliitikoissa että virkamiehissä ja sekin saa Mamman toisinaan paukuttamaan kattilaansa, mutta rajansa sentään näillä teorioillakin pitäisi olla.

Kuitenkin tämä kaikki omalla tavallaan ja valitettavasti kuuluu politiikkaan ja räksyttäminen vaaleja (kuin vaaleja) edeltävään aikaan. Onneksi nämä kunnallisvaalit ovat vasta syksyllä. Jospa siihen mennessä olisi löytynyt edes yksi kunnallisvaalien Robin Hood. Ihminen, jolla on hyvä sydän, suora selkä ja vahvaa tahtoa tehdä hyviä tekoja kuntalaisten puolesta : lasten, vanhusten ja vähempi-osaisten. Heidän, jotka apua ja puolestapuhujia kaikista eniten tarvitsevat.

Aurinkoista kevättä kaikille ja hyviä hiekkakakkuja poliitikoille toivottelee

Muumimamma

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 23 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0366 sekunnissa.