Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Merikunta ilman rantoja

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Merikunta ilman rantoja

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2247
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Kesällä tekee mieli meren äärelle. Rantoja meillä riittää, Kirkkonummella on rantaviivaa 145 kilometriä. Pari vuosikymmentä sitten jolloin Kantvikiin haaveiltiin pääkaupunkiseudun suursatamaa kunnan virallinen slogan oli "aktiivinen merikunta" ja sen viressä komeili Porkkalan Kallbådan majakka. Monien suomalaisten mielissä Porkkala ja Kirkkonummi ovat rannikkoa ja saaristoa missä meri on aina lähellä.

Ongelle tai auringonottoon rantakallioille täällä ei kuitenkaan ole helppo päästä. Keskustaa lähinnä meren ranta on Kantvikissa, missä kuitenkin satama, tehtaat ja yksityiset kesäasunnot sulkevat pääsyn rantaan. Jos jatkaa matkaa kohti etelää vastaan tulee Upinniemen varuskunnan portti, jonka takana olevia rantoja vartioidaan pyssy kädessä. Olisi hieno ele maan puolustajilta avata tällä jotkut alueet tavalliselle luonnossa liikkujalle. Talvella tarkoin vartioidun sotilastukikohdan hyvistä munkeista pääsee nauttimaan hiihtämällä meren jään kautta sotilaskotiin. Upinniemi olisi rantakohde, mihin autotonkin pääsisi julkisella kulkuvälineellä.

Linlo Upinniemen ja Porkkalanniemen välissä on upea sisäsaariston ulkoilualue. Kesällä tänne ei kuitenkaan bussi kulje ja matka on sen verran pitkä, että polkupyöräurakka on monelle liian raskas. Linlon takana ovat koko pääkaupunkiseudun laajimmat ja hienoimmat merelliset ulkoilualueet, jotka Kirkkonummen ja Nurmijärven kunnat sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit ovat kaukonäköisesti hankkineet jo vuosikymmeniä sitten kansalaisten yhteiseksi iloksi. Myöskään Porkkalaan autottomalla ei ole kesällä koululomien aikana mitään asiaa, koska yhtäkään bussia ei kulje, ei arkena eikä sunnuntaina. Edestakaiselle pyörämatkalle keskustasta tulee kilometrejä yli 40 mikä ei ole ihan pikkujuttu tavalliselle velonveivaajalle. Autottomalle lapsiperheelle Porkkalan kesäiset rannat ovat puhdasta utopiaa.

Uutta lähirantaa kuntalaisten käyttöön ei ole tulossa, koska käytännössä kaikki rannat on asutuksella suljettu. Kauempana olevia rantoja on jatkuvasti kaavoitettu kesäasunnoille ja vapaa kaikkien käytössä oleva ranta supistuu huolestuttavasti. Vähintä mitä merikunnalta toivoisi on, että saisimme parhaaseen kesäaikaan bussivuoron tai pari Porkkalaan. Jokaisella veronmaksajalla tulisi olla mahdollisuus nautintoihin yhteisillä rannoilla.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras torstai, 18 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0377 sekunnissa.