Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Me poliitikot, olemmeko lapsia?

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Me poliitikot, olemmeko lapsia?

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2517
 • 5 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Matkailu avartaa! Olen aina ollut päättäjien matkailun lämmin kannattaja. Uutta voi oppia parhaiten liikkumalla silmät auki uusissa ympäristöissä.

Joskus on kuitenkin tilanteita, että matkoille ei voi lähteä. Poliitikkomme ovat saattaneet Kirkkonummen talouden sellaiseen jamaan, että nyt matkakassaan ei euroja liikene. Huolimatta verotulojen kasvun hiipumisesta rahaa on kylvetty moninaisiin kohteisiin. Päättäjät eivät halua ymmärtää, että vahva rahan virta Kirkkonummelle on päättynyt eikä suunnan muutosta ole näkyvissä. Onneksi kuitenkin kunnan yhdistyminen Espooseen tulee parantamaan kohta monien palvelujemme tasoa.

Koulujen rahoja on nipistetty niin, että oppimateriaalin hankkimisessa on vaikeuksia. Koulujen tietotekniikka ei vastaa ajan vaatimuksia. Kirjasto kykenee hankkimaan kirjoja ja aineistoa vain ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Kuntalaiset jäävät ilman syksyn uutuuksia ja opiskelijat oppikirjoja.

Vaikka jaossa on vain niukkuutta ja vyön kiristystä ovat valtuutettumme ja virkamiesjohto lehtitietojen mukaan päättäneet lähteä huhtikuussa kahden päivän ajaksi Hämeeseen Vanajanlinnan tunnettuun gourmetparatiisiin. Retken teemana on miten pannaan budjetti kuntoon ja miten säästetään enemmän. Verovaroja matka nielee noin 15.000 euroa. Summalla saataisiin Veikkolan kirjaston asiakkaille kirjat koko loppuvuoden ajaksi.

Hymyilyttää kun kuulee poliitikkojen ja virkamiesten vakavalla ilmeellä esittämiä perusteluja. Kun käytiin kerran porukan kanssa Tallinnassa, oli mahdollisuus hyviin keskusteluihin ja sen tähden kannattaa nyt matkustaa Vanajanlinnaan. Toinen sanoo, että kun mennään muualle, on mahdollista työskennellä täysipainoisesti ja keskittyneesti. Kolmas sanoo, että Vanajanlinnassa voidaan kääriä hihat ja saavuttaa tuloksia. Vahva perustelu on lisäksi, että sieltä ei voi lähteä kesken pois.

Lapsen käyttäytymiseen kuuluu, että hän ei aina kykene keskittymään vaativiin asioihin. Aikuisen poliitikon pitäisi osata keskittymisen taito. Jos on kokoonnuttu yhteen työskentelemään ja tekemään vaikeita päätöksiä ei sieltä loikata kesken pubiin tai jääkiekkomatsiin.

Olemme saaneet upean uuden kunnantalon, jonka käytöstä maksamme kuukausittain kovan korvauksen sen omistavalle eläkevakuutuslaitokselle. Raha on pois kuntalaisten palveluista. Talon työskentelytilat ovat takuuvarmasti monin verroin paremmat kuin entisellä Sirola-opistolla Vanajanlinnassa. Omassa kunnantalossa on yhtä helppo kääriä hihat kuin Hämeessä!

Itsenäisen Kirkkonummen yli 600 vuoden pituinen historia on kohta päättymässä kun kunta liitetään sen entiseen kappeliseurakuntaan, Espooseen. Meidän päättäjien tulisi nyt käyttää uutta kunnantaloamme tehokkaasti, koska kohta sille ei enää ole käyttöä -ainakaan nykyisessä tarkoituksessa.

Lopuksi esitän, että Kirkkonummen kunta julistaisi kilpailun "Löydä uusi käyttötarkoitus kunnantalolle". Koska kunnalla on vakavia talousvaikeuksia voin lahjoittaa kilpailun palkinnoksi kaksi edestakaista junalippua Espooseen. Matkailu avartaa ja avaa silmiä!

0

Kommentit

 • Vieras
  KS tiistai, 05 maaliskuu 2013

  Kiitos Pekka Poutaselle (itse)kriittisestä puheevuorosta. Päättäjien pitäisi ymmärtää, että he lähettävät malliesimerkkiä omalla käytöksellään. On turha saaranata säästöistä ja leikata perustoimintojen määrärahoja, jos itse poliittisena päättäjänä tässä taloustilanteessa korottaa ensin omia palkkioitaan ja lähtee seminaarimatkalle puhumaan säästöistä. Tuolla 15 000 eurolla saisi todella ihmeitä aikaan päiväkodin, koulun, kirjastoyksikön jne tasolla. Nyt rahat menevät, anteeksi vain, kankkulan kaivoon. Päättäjät kokoustelkoot omassa uudessa kunnantalossa. Siihenhän suunniteltiin kokous- ja ryhmätyötilat salien lisäksi juuri tämänkaltaista toimintaa varten.

 • Vieras
  Sohvi maanantai, 11 maaliskuu 2013

  Poliittisilla päättäjillä olisi nyt tuumaustauon paikka. Kokoustelu omassa kunnassa uudessa kunnantalossa viestisi paremmin päättäjien kriisitietoisuutta kuin elämysmatkailu.

 • Vieras
  Mr X tiistai, 12 maaliskuu 2013

  Johtajien palkkojenkin alentamisesta puhutaan esimerkin antamismielessä. Tyyliin "samassa veneessä ollaan" ja "kaikki osallistuvat säästötalkoisiin" - Paitsi näemmä kirkkonummelaiset päättäjät. Noloa ja hävettävää.

 • Vieras
  leena outinen torstai, 14 maaliskuu 2013

  Matkailu todella avartaa! Jos kuntaliitos Espoon kanssa toteutuu, pääsee kinkkonummelaisvaltuutettukin katsomaan halvalla junalipulla kontra matka Vanajanlinnaan monenkirjavaa kulttuuria ja kansalaisuutta naapurikuntaamme. VR:lla on varmaan vuokrattavissa vanha junavaunu johonkin Espoon sivuraiteelle, jossa nämä päättäjämme voivat kääriä hihansa ylös, tehdä kauaskantoisia päätöksiä välillä kurkistaen ikkunasta ulos värikkäästä Espoosta mallia ottaen, ja palata kotiin hyvällä omatunnolla ilman tuhlaajapojan mainetta.
  Onko kultturissamme vieläkin asenne: "Mitä isot edellä...", vai onko päätöksenteko omalla paikkakunnalla niin ahdistavaa että täytyy mennä konkreettisesti ulos kuntarajan? Puhutaan sitten edes rehellisesti matkasta Vanjanlinnaan virkistymispäivinä, jos henkinen kantti kunalliselämässä sitä vaatii.

 • Vieras
  Kummastelija maanantai, 25 maaliskuu 2013

  Lehtitietojen mukaan poliitikot kokoontuvatkin Aulangolla. Tervemenoa vain kylpylä/hotellimaisemiin. Perusteluissa huvittaa kohta, jossa muualle menoa puolustellaan sillä, että näin kaikki "joutuvat osallistumaan ja olemaan paikalla ja kukaan ei pääse karkaamaan seminaarista". Nämä ihmisethän asettuivat vaaleissa ehdokkaiksi ja ilmaisivat kiinnostuksena perehtyä asioihin! Nytkö valintansa jälkeen he jo valitsevat mitä tekevät ja mitä eivät?

Kirjoita kommentti

Vieras maanantai, 22 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0373 sekunnissa.