Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Maansuru vai huikea mahdollisuus

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Maansuru vai huikea mahdollisuus

aiheena Talous
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2176
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille aiheutti maansurun. Siltä ainakin tuntuu, kun seuraa mediaa. On kuin jääkiekon maailmanmestaruudet, talvisota ja muut kansalliset itsetunnon nostajat olisi kerralla pyyhkäisty pois. Jotakin isoa ja kansallisesti merkittävää hävisi, kun myytiin yksi palanen 90-prosenttisesti kansainvälisesti omistetusta yrityksestä. Näin media ja monet verkkokeskustelut väittävät.

Nokia on ollut ja on maailman paras matkapuhelinten valmistaja. Jossakin vaiheessa näytti, että Apple tuottaa ylivoimaisia uudenlaisia matkaviestinlaitteita, hyvin ovat myyneet myös Anroid-käyttöjärjestelmän älyvälineet. Erityinen vahvuus näillä kahdella on ollut ja vieläkin on laajassa sovellusten tarjonnassa. Tosin sovellukset ovat paljolti viihdepainotteisia tai sellaisia hauskatietää-juttuja. Nokian tuotteissa taas esimerkiksi puhelinteknologia on ollut ihan ylivoimaista.

Olen hämmästynyt. Olemmeko sokeita, kun emme nosta esille uuden tilanteen avaamia huikeita mahdollisuuksia. Maailman yksi merkittävimmistä brändeistä ja taloudellisesti erittäin vahva Microsoft halusi ostaa osaamistamme. Puhelimet ovat vain yksi osaamisen ilmentymä. Meillä oli suunnaton onni, kun ne menestyivät. Niitä tuotettaessa oltiin insinööritaidon huumassa. Otollisen markkinatilanteen tuoman menestyksen pyörteissä unohdettiin mm. asiakkaan käyttökokemus. 

Nyt olemme uuden edessä ja meillä on kaikki mahdollisuudet luoda uutta työtä ja uusia menestystarinoita Microsoft-maailmassa. Siinä ekosysteemissä on toimivat maailmanlaajuiset jakelukanavat ja suunnaton määrä yritys- ja yksityisasiakkaita.Itkemällä mennyttä emme pärjää. Maailman parhaat matkapuhelimet ja sen rinnalle nousevat uudet laitteet tarvitsevat koti- ja työelämän arkea ja viihtymistä palvelevia sovelluksia. Niiden ideoinnissa ja toteuttamisessa olemme aitiopaikalla. Onko meillä asennetta käydä mahdollisuuteen kiinni ja hyödyntää ainutlaatuinen tilaisuus?

Muuten meillä on myös kannattavaksi johdettu Nokia edelleen jäljellä.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras torstai, 18 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0362 sekunnissa.