Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Lokakuiset terveiset täältä koulumaailmasta!

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Lokakuiset terveiset täältä koulumaailmasta!

aiheena Terveys
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2474
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Piha on välillä märkä ja välillä kuiva ja sen mukaisesti myös lasten ja nuorten kengät ja jalat. Toivoisin kyllä, että kumisaappaat tulisivat muotiin, mutta tietenkin ne hiostaisivat oppitunnilla. Hmmm... miten olisi kuitenkin riittävän tukevat kengät lapsille jotta ei ihan noissa tennareissa.

Syysloma on takana, joululoma vielä kaukana ja illat ja aamut alkavat olla koko ajan yhä pimeämpiä. Nyt kannattaa panostaa riittävän aikaiseen nukkumaan menoon, eli ei kymmenen jälkeen enää telkkaa, tietokonetta eikä kännykkää. Onko tuo helpommin sanottu kuin tehty; voisivatko vanhemmat saada tukea toisiltaan, eli lastensa kavereiden vanhemmilta – kannattaa kokeilla. Itse kerron terveystarkastuksen yhteydessä koululaisille tutkimustuloksesta jonka mukaan ennen puolta yötä nukuttu uni on laadullisesti parasta aivoille. Nukkuminen on tarpeellista ja tuo virkeyttä, energiaa ja keskittymiskykyä meidän kaikkien päivään.

Murrosikäisten kohdalla on kuitenkin hyvä muistaa mitä nuorisolääkäri Elina Hermanson on sanonut:
"Dinosaurusaikaan nuoria ihmisiä tarvittiin vartioimaan yhteisöä. Niinpä nuorista tehtiin sellaisia, että he kykenevät helposti valvomaan. He pystyvät myös koviin fyysisiin suorituksiin, vaikka olisivat väsyneitä. Dinosaurusaikaan ei kuitenkaan tarvinnut käydä koulua, ei opiskella vieraita kieliä eikä ratkaista matemaattisia yhtälöitä. Tiedetäänkin, että oppiminen väsyneenä on huomattavasti heikompaa kuin virkeänä.

Liian vähäinen uni myös stressaa, masentaa ja lihottaa. Väsynyt sairasteleekin enemmän. Tutkimusten mukaan murrosikäisen aivot, terveys ja hyvinvointi tarvitsevat 8-10 tuntia unta vuorokaudessa. Nykypäivän voittajia ovat ne, jotka nukkuvat riittävästi! "

Olen onnekas, miksikö – siksi että saan tehdä työtä murrosikäisten lastenne kanssa, heillä on paljon ideoita, ajatuksia, luovuutta, energiaa, positiivisuutta ja he ovat kaikella tapaa mielenkiintoisia kun heidän kanssaan pääsee juttuun. =)

Juuri tällä hetkellä näkyy sinistä taivasta tuolta ikkunan sälekaihtimien läpi ja hei...aurinkokin paistaa!

Iloitaan näistä hetkistä!

0
Merkit: koulu terveys

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0366 sekunnissa.