Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Lisää vaalejako?

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Lisää vaalejako?

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2700
 • 3 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Kuntareformissa on tänään julkaistu uudet ehdotukset metropolialueen kehittämiseksi. Työryhmä päätyi esittämään kahta mallia: kaksi suurkuntaa tai 4 kuntaa metropolihallinnolla. Seuraavaksi kuntien päättäjät joutuvat nyt puntaroimaan ehdotuksia. Kommentteja eri vaihtoehtojen puolesta ja enimmäkseen vastaan on kuulunut paljonkin, mutta sivusta seuranneena olen huomannut kannatusta kantautuvan yhä enemmän metropolihallintomallille. Metropolihallintomallissa itselläni on takaraivossa jo hyvän tovin hiertänyt yksi kysymys ylitse muiden.

Olkoot muut vaihtoehdot meille politikoille miten huonoja tahansa niin onko kansa halukas lisävaaleihin? Ja halutaanko uutta hallinnollista tasoa kuntien ja valtion väliin?

Itse olen kriittisesti miettinyt metropolihallintoon pohjautuvaa mallia, sillä se toisi juurikin uuden vallan tason omine vaaleineen. Eli olisi kunta-, metropoli-, eduskunta-, EU- ja presidentin-vaalit sitten joihin pitäisi saada ehdokkaita, vaalibudjetteja, puolueaktiiveja markkinoimaan -- mutta ennen kaikkea kansaa uurnille äänestämään. Tai käänteisesti ajateltuna: miten saadaan ei-voisi-vähempää-kiinnostaa-menttaliteetillä oleva Matti Meikäläinen ymmärtämään mistä asioista milläkin taholla päätetään – sillä mitä järkeä vaaleista jos ei ymmärrä mistä on edes äänestämässä kulloinkin?

Kun edellisissä kunnallisvaaleissa Kirkkonummella ei yksikään puolue saanut täyttä listaa ja äänestysprosentti teki vaikutuksen vain surkeudellaan - niin onko kansan tahto lisää vaaleja?

0

Kommentit

 • Vieras
  Toivotaan, toivotaan keskiviikko, 06 maaliskuu 2013

  Hei Jerri,
  Olen alunperin Espoolainen, minulle jäi sellainen kuva, että RKP:n kannattajat olivat tyytyväisiä omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa. Haluaisin kuulla mielipiteesi siitä, miksi ainakin vaikuttaa siltä, että erityisesti Kirkkonummen RKP:läiset eivät lämpene hallintoyhteistyölle Espoon ja Kauniaisen kanssa, vai olenko väärässä.

 • Vieras
  Mistä meidän kulttuurimme taas tulikaan? keskiviikko, 06 maaliskuu 2013

  Jerri on tavoittanut yhden keskeisimmistä seikoista tässä kuviossa. Itse täydentäisin yhdellä huomiolla: Kun SoTe -alueet tulevat, demokratiavajetta sillä puolella ei ole otettu huomioon lainkaan. Loppukin päätösvalta lähtee paikallistasolta ja siirtyy teknokraattien haltuun vielä nykyistä tehokkaammin.

  Mitä tulee metropolihallintoon, niin sehän on vaihtoehtona siinä todennäköisessä tilanteessa, että kuntaliitoksia ei saada aikaiseksi. Ilmeisesti joudumme menemään kuitenkin Ruotsin äänestysmalliin (Ruotsin hallintomallista ei uudistustyön aika saanut edes puhua - landstinget kun oli kuin kirosana. Nytkin on varmaan seuraa suun pesu saippualla.): Vaalit on pidettävä yhtä aikaa!

 • Vieras
  Vesa-Pekka Sainio torstai, 07 maaliskuu 2013

  Kansan tahto on käsittääkseni hyvin kaukana nykyisen ns. sixpack-hallituksen erilaisista hankkeista. Usemmassakin kyselyssä sote-, kuntaliitos- ja hallintomallit ovat olleet epäsuosittuja, ja kuntatason päättäjät eivät erityisen laajassa rintamassa ole lämpenemässä omien hallituskollegoidensa suunnitelmille.

  Näitä hankkeita ajetaan läpi melkoisena pakkopullana valtaosalle väestöä. Se voi olla kohtalokasta tulevaisuudessa vaalien äänetysprosentteja ajatellen. On myös täysin mahdollista, että esim. seuraavissa eduskuntavaaleissa nähdään melkoinen myllerrys puolueiden kannatusluvuissa.

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0357 sekunnissa.