Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Liikkeen kiertokulku.

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Liikkeen kiertokulku.

aiheena Hyvä olo
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 3162
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF
Innosta kaarevat rintakehät liikkuvat musiikin rytmiin ja vihreä kuula toisensa jälkeen nousee höyrynä huhkivista kehoista, kun on kurinpalautuksen, ryhtiliikkeen ja syntien tunnustuksen aika. On tammikuu, vuoden ylivertaisin kuntoilukuukausi. Liikuntapaikkojen seinät natisevat liitoksissaan, kun väki hakee helpotusta kiristävään housunkaulukseen ja rauhoitusta juhlapyhien vatsaa korventavaan muistoon.

Noin 700 000 suomalaista etsii parempaa hyvinvointia kuntokeskuksista. Kuntosaliharjoittelu on harrastajamäärältään menneen vuosikymmenen komeetta, sukupuoleen katsomatta. Eikä hiipumisen merkkejä näy. Lumisen talven myötä myös ladut ovat mustanaan sivakoijia, uimahallissa haetaan aamusta iltaan viimeistä vapaata pukukaappia ja tyhjiä palloiluvuoroja on turha kysellä. Hiki haisee ja rasva palaa!

Ystävänpäivän jälkeen on jumppasalissa ja pururadalla jo hiljentynyt. Pahin turvotus on laskenut, häiritsevin morkkis unohtunut. Arki valtaa lisää alaa ja ajatus viidestä kuntoilukerrasta viikossa on kaukainen, lähes hullu.

Kunnes koittaa toukokuu. Valo lisääntyy ja paljastaa muutakin kuin likaiset ikkunat. Kesälomat on viimeistään ennen vappua kirjattu työpaikan listaan. Ajatus ulkona liikkumisesta vähissä vaatteissa alkaa kuristaa, rannasta puhumattakaan. Mutta juhannukseenhan on kuusi viikkoa armonaikaa! Siinä ehtii ihmeitä.

Kesä on vallaton, sillä lomamatkat, kaukaiset vieraat, huvit ja ihana epäsäännöllisyys täyttävät sydämen. Liikkeelle lähtö suloisesta joutilaisuudesta tuntuu ylivoimaiselta. Sitä paitsi nyt ladataan akkuja pitkää pimeää kautta varten! Suvi on lyhyt, miksi sen kallisarvoisia hetkiä hukkaisi treenaamalla?

On sadonkorjuun aika. Paluu arkeen vie aina tovin, mutta rutiinien löydettyä uomansa kausikortti polttelee yhä kuumemmin lompakossa. Syyskuussa pitää taas aloittaa, ottaa itseään niskasta kiinni, palata ruotuun. Jos laatisi kunnon suunnitelman, niin tulisi tuntuvaa tulostakin? Värväisi naapurin kaveriksi, niin ei olisi niin helppo perääntyä? Kokeilisi jotain uutta, mikä motivoisi? Nyt minua ei pysäytä mikään.

Kirottu kaamos tulee vastaan kuin vääjäämätön virta, jota vastaan on turha tapella. Se imee hitaasti ja hellittämättä elämänvoiman joka raajasta, lyhentää illat olemattomiin ja saa kaiken tuntumaan tavallistakin raskaammalta. Kunnes siunattu joulu kaksi kuukautta kestävine valmisteluineen saapuu pelastamaan pimeyden uhrin! Kunhan juhlapyhät ja vuodenvaihde on hoidettu kunnialla, alkaa aivan ehdottomasti uusi elämä!

Terveys kuuluu suomalaisen elämän kolmen tärkeimmän asian joukkoon. Mutta mitä me teemme terveytemme eteen? Meidän on pakko syödä ja juoda jotain, sekä nukkua edes vähän pysyäksemme toimintakunnossa. Jos näistä pahasti lipsumme, näkyvät seuraukset nopeasti. Liikkua meidän ei tarvitse, koska voimme istua kotona, töissä ja kuljettimissa aamusta iltaan. Liikkumattomuuden seuraukset tulevat esiin vasta vuosien tai vuosikymmenten päästä. Työikäisistä kuusi kymmenestä on ylipainoinen ja joka viides on lihava. Ylipainoisten nuorten määrä on kuluneen neljännesvuosisadan aikana kolminkertaistunut. Tiedämme, että liikunta on yksi suurimmista mielialaan vaikuttavista tekijöistä. Mielialalääkkeiden käyttö Suomessa on 20 vuodessa kahdeksankertaistunut.

Ihminen on luotu liikkumaan. Liike on lääke, kirjaimellisesti.

Toivon sydämestäni, että otat treenireppuusi kahdenlaista evästä: tekstin alkuosan huumoria ja loppuosan vakavuutta, alun luovuutta ja lopun järkeä. Pysy liikkeessä ja suhtaudu siihen rennosti, suorittamatta. Tee, mistä nautit!

Toivotan kaikille paljon hikisiä ja iloisia päiviä!

Jarno

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras keskiviikko, 17 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0373 sekunnissa.