Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Lastentarhanopettajat kiertävät Kirkkonummen

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Lastentarhanopettajat kiertävät Kirkkonummen

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 3347
 • 23 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Kirkkonummelle on vaikea saada lastentarhanopettajia. Vakansseista vailla pätevää hoitajaa on noin neljännes ja ruotsinkielisellä puolella vielä suurempi osuus. Avoimiin virkoihin on ollut laiskanlaisesti hakijoita. Lähinaapurimme lännessä ja useat pääkaupunkiseudun kunnat ovat nostaneet lastentarhanopettajien palkkoja houkutellakseen hakijoita.

Kuntamme virkamiesjohto on esittänyt, että myös meidän tulisi nostaa palkkoja jotta menestyisimme alan työvoiman rekrytoinnissa. Esitetty korotus lastentarhanopettajille on 120 euroa. Jos heistä jokainen tuon korotuksen saisi, tilipussiin tulisi kuukausittain verojen jälkeen ehkä noin 60 euroa lisää. Yhden mukavan teatterireissun sillä Helsinkiin voisi tehdä.

Runsaan 2200 euron kuukausipalkalla uraansa aloitteleva nuori lastentarhanopettaja ei kovin mahtavaa kämppää itselleen tuollaisilla tuloilla hanki, jos ylipäänsä löytää katon päänsä päälle Kirkkonummella. Politiikan oikeimmalla laidalla oleva siipi on päättäväisesti torjunut uusien vuokra-asuntojen rakentamisen. Useina vuosina vuokra-asuntoja ei ole rakennettu lainkaan.

Mikäli meillä olisi tarjolla riittävästi ja edullisempia pieniä vuokra-asuntoja henkilöstön rekrytointi olisi huomattavasti helpompaa niin kunnalle kuin yrityksillekin. Jos tänne muuttavalle lastentarhanopettajalle olisi tarjota kämppä esimerkiksi 150 euroa yksityisten markkinoiden hintaa edullisemmin saisi henkilö 150 euroa enemmän ja puhtaana käteen. Oletettavasti hän käyttäisi huomattavan osan summasta ostoksiin Kirkkonummella mikä koituisi yritystemme hyväksi.

On usein näköharhaa, että puhdas palkankorotus ratkaisee ongelmat työvoiman saannissa. Edullinen asunto, lounassetelit, matkatuki, kulttuuri ja liikuntasetelit sekä monet muut asiat voivat olla palkkaakin tärkeämpi houkutin. Hyvä henki työpaikalla, hyvät esimiehet, uuden oppimiseen kannustaminen ja mahdollisuudet kouluttautumiseen ovat monille rahaakin tärkeämpiä.

Lastentarhanopettajat ansaitsevat palkankorotuksen eikä meillä ole varaa epäonnistua yhä tiukemmiksi käyvillä rekrytointimarkkinoilla. Mikäli onnistumme rakentamaan lisää edullisia vuokra-asuntoja pääsevät tästä hyötymään myös kaikki muut työvoimapulan kanssa painiskelevat yritykset ja kunnan toimijat.

 

 

 

0

Kommentit

 • Administrator
  Administrator lauantai, 03 marraskuu 2012

  Hienoa Pekka! Kylläpä on viisas kirjoitus!

 • Vieras
  Viljo "Ville" Savolainen sunnuntai, 04 marraskuu 2012

  Miten niin viisas? Kirkkonummen taloushan on täysin kuralla, miten siinä tilanteessa voidaan ryhtyä kuntamme työntekijöiden palkankorotuskierteeseen? Pysähtyvätkö korotusvaatimukset lastentarhanopettajiin? Lisääkö veronkorotuksia? Kokoomus on jo säätänyt henkilöstölle sijaiskiellot ja potkinut avustajat minimiin. Mikäli valtuusto 12.11. ei korota mitään veroja, on syksyn ensi vuoden talousarvioneuvottelujen tärkein kysymys, että kuinka pitkiä lomautuksia kokoomus järjestää ensi vuonna henkilökunnalle.

 • Administrator
  Administrator sunnuntai, 04 marraskuu 2012

  Sillä tavoin se on viisas, että siinä oivalletaan, että asiat eivät hoidu pelkästään veroja laskemalla tai korottamalla vaan kunnan kehittäminen ja henkilökunnan saaminen on hyvin monen asian summa. Jos pelkästään veroja korottamalla hommelit hoidellaan niin niitä sitten saadaankin olla nostamassa alvariinsa. Nyt vain viisaat päät yhteen ja pohtimaan mitä kaikkea se vaatii että asiat rullaa.

 • Vieras
  ... kysyn vain ... maanantai, 05 marraskuu 2012

  Kirjoituksesta unohtui mainita työpaikan valintakriteerinä terveellinen työympäristö. Ei kosteusvaurioita, sisäilmaongelmia ja epäergonomisia työvälineitä.

  Kirjoituksessa mainitut ongelmat eivät koske pelkästään lastentarhanopettajia. Samat vaivat ovat esim. terveydenhuollon puolellakin. Lisäksi jo budjetoituja virkoja/toimia ei avata edes hakuun. Tarjolla on vain sijaisuuksia sijaisuuksien perään, vaikka kunnassa on jatkuvaa tarvetta pidemmillekin työsuhteille.

  Vastahan suun terveydenhuollon hoitoon pääsystä annettiin selvityksiä ylemmille tahoille. Onko työtilanne siellä parantunut selvityksen teon jälkeen mihinkään? Rahaa on ainakin palanut ostopalveluihin. Onko kalliit hammaslääkäri/hammashoitaja-työparit lyhentäneet jonoja tavalla mihin yksin työskentelevät suuhygienistit eivät olisi pystyneet?

  Kannattaisiko ajanmukaistaa kunnan organisaatioiden toimintatapoja ja käytäntöjä, jotta pystyttäisiin hoitamaan enemmän asiakkaita kasvattamatta kuluja. Esimerkiksi kuinka paljon kallispalkkaisilla hammaslääkäreillä kuluu aikaa muuhun kuin itse asiakkaiden hoitamiseen? Onko näille ihmisille järkeä maksaa paperinpyörityksestä, asiakkaiden välillä hammashoitajan suorittamasta työhuoneen puhdistuksen odottelusta ja kiinteiden hoitoaikojen aiheuttamista odotuksista (kiinteä hoitoaika työsuorituksesta jonka tekee puolessa varatusta ajasta)? Eikö heillä kannattaisi teettää mahdollisimman paljon konkreettista hoitotyötä ja maksimoida hoidettujen asiakkaiden lukumäärä.

 • Vieras
  niin nähty tiistai, 06 marraskuu 2012

  Hieno kirjoitus, tässä kunnassa vanhempien maksamat verorahat kyllä kelpaavat, mutta lapsille ei ole päivähoitopaikkoja saati päteviä lastentarhanopettajia. Ei tämä Kirkkonummi niin houkutteleva paikka ole, että pätevät lastentarhanopettajat tänne rynnisivät pienemmällä palkalla kuin naapurikunnissa, vielä kun heidän omallekaan lapselle ei todennäköisesti löytyisi hoitopaikkaa, niin miksi tulla tänne.

  Hankitaan vaan kunnantalon tauluille ripustusjärjestelmiä, ei täällä mitään lapsiperheiden palveluja eikä terveyspalveluja tarvita.

 • Vieras
  Ärri tiistai, 06 marraskuu 2012

  Hieno kirjoitus. Polkekaa vaan kurapoliitikot jalkoihinne kunnan työntekijöiden palkat, etenkin varhaiskasvatuksessa, sillä näin lyödään leimaa leiman perään tähän Kirkkonummen "lapsiystävällisyyteen". Tiedättekö, mitä siinä leimassa lukee? VALHE, VALHE, VALHE!

 • Vieras
  Purri keskiviikko, 07 marraskuu 2012

  Mitä nyt ripustukset! Vanha juttu. Lähempääkin löytyy, sivistystoimen kaikille johtajille on ostettu uudet iPadit, 24 kappaletta vain johtajille. Päivähoitopäällikön määräyksellä. IPadissa ei ole yhtään sovellusta, joilla voisi käyttää mitään kunnan ohjelmaa hyväkseen, mutta onpahan mukava lelu. Niin iso raha että sillä jo palkkaisi puoleksi vuodeksi avustajan. Mutta lelut pitää olla lastenkasvstuksen johtajilla, on kivempi olla töissä kun voi leikkiä, voi vaikka näyttää valokuvia illavietosta.

 • Vieras
  Ärri keskiviikko, 07 marraskuu 2012

  Et oo muuten Purri tossisas, ihmettelee tässä Ärri!!!??? Mitä ne tommosilla tekee, minä vaan kysyn??!

 • Vieras
  Lelujen ystävä keskiviikko, 07 marraskuu 2012

  Vai on ostettu ipadit tädeille! Ennen päiväkodit ostivat leluja vain lasten käyttöön. Rahaa tuntuu päivähoidolla olevan rajattomasti.

 • Vieras
  Mörrrri perjantai, 09 marraskuu 2012

  24 ipadia. Perustelut turhakkeelle?

 • Vieras
  Ärri lauantai, 10 marraskuu 2012

  Minäkin odotan näitä perusteluja? Aika mielenkiintoinen investointi näin tiukan talouskurin aikaan. Tavallinen parinkympin luuri olisi riittänyt, eivät tarvi nettiäkään puhelimeensa sillä siellä toimistollahan ne koneen edessä istuskelee.

 • Vieras
  Pauliina Juntunen/SVOL varapj. maanantai, 12 marraskuu 2012

  Kommentoin lautakunnan varapuheenjohtajana tässä yhteydessä tätä esiin nostettua iPodien hankinta-asiaa, jota pyysin virkamiehiä hieman avaamaan. Kirkkonummen kunnan ongelma lähes kaikkien toimipisteiden osalta on ATK-verkot ja näin ollen tietoteknisten laitteiden käyttö. Jokainen meistä, joka käyttää työssään tietokoneita tietää, mitä tarkoittaa työ sujuvuuden kannalta, jos yhteydet tai kone ei toimi. Myös päiväkodit, kuten myös kunnan koulujen opettajien työkoneet ja oppilaiden tietokoneet ovat olleet yksi murheenkryyni viimeisten vuosien ajan ja se on lisännyt ja viivästyttänyt työn tekemistä monelta osin. Viime keväänä valmistuneen selvityksen mukaan todettiin tämän ongelman yksistään vieneen yhden päiväkodin johtajan koko päivän työajan ja se on melkoinen satsaus ja on suoraan pois joko esimiestyöstä tai lapsiryhmässä toimimisesta. Langattomasti toimiva kone mahdollistaa työn tekemisen paikasta riippumatta, joka antaa lisää joustoja mm. päiväkodin tilojen käyttöön siten, että johtaja voi olla yhteydessä ulkomaailmaan mistä tilasta tahansa. Itse olisin ehkä ollut kriittisempi langattoman koneen merkin ja hinnan suhteen, mutta en näin suoralta käsin osaa edes sanoa, mikä olisi ollut halvempi ja parempi laitemerkki. Koneet tulivat kaikilta osin todelliseen tarpeeseen.

 • Vieras
  Mari Tabell, lto keskiviikko, 14 marraskuu 2012

  Ibodit myös lastentarhanopettajille, joiden työajasta suuri osa menee sille päiväkodin ainoalle tietokoneelle jonottaessa. Kun vihdoin koneelle pääsee, on se "juntturassa", tulostin ei toimi, apua ei löydy mistään, lapset pitäisi hoitaa ja kas! Työaika loppuu! Kun on jo tunnin joutunut paiskimaan ylitöitä (kun sijaisia ei palkata) voikin tyytyväisin mielin kipaista omalle kotikoneelle ja hoitaa hommat sujuvasti sieltä käsin. Kun lastentarhanopettajan työt ovat nykyään pelkkää lomakeshowta voisivat hekin pitää etäpäiviä ja hoitaa työt kotoa käsin - siellä kun on kunnan ainoat toimivat ja ajanmukaiset laitteet ;). On tosi hienoa, että edes osa varhaiskasvatusväestä on saanut ibodit, ne olisivat niiiiiin kätevät myös lapsiryhmää opetettaessa. Varsinkin lasten, jotka tarvitsevat erityistukea esim. kielen tai puheen opettelussa.

 • Vieras
  Puuuuuuh torstai, 15 marraskuu 2012

  Hehheh, lastentarhanopettajat eivät puhelimia tule saamaan, se on tämä johtoporras vaan kun itseään hemmottelee. Ei kai nyt kukaan oikeasti kuvittele että tavalliset duunarit tässä kunnassa saa mitään! Paitsi kärsiä säästökuurin seuraukset samaan aikaan, kun herrat törsää rahaa joutavaan! Montakohan sijaista tuolla vajaan 20 000e:n summalla olisit sinäkin ope saanut palkattua? Niillä palkoilla aika monta ja pitkäksi aikaa!!

  Onko näistä puhelimista ihan todella hyötyä. kun ei niillä voi käyttää mitään kunnan ohjelmia? Miksi kunnan nettipiuhoja ei selvitetä, operaattorilta ensin ja seuraavaksi joku tyhjentämään koneet ylimääräisestä roskasta ja viruksista. Onpa taas vaikeeta. Pitää ostaa kalliit lelupuhelimet sen sijaan, että ratkaistaisiin tietokoneongelmia. Puuuuuuh.

 • Vieras
  Jopas jotain perjantai, 16 marraskuu 2012

  Niin no, jos kunnan IT-asioita hoidetaan "Palkka kunnassa" -keskustelun mukaisella ammattitaidolla, niin onko ihmekään, jos päiväkotien piuhat on solmussa.

 • Vieras
  Asiat oikeille nimille - Kiitos! sunnuntai, 18 marraskuu 2012

  Ihan ensimmäisenä olisi kiinnostavaa tietää nyt asian oikea laita. Onko kyseessä iPhone, iPad vai jokin Applen kannettavista tietokoneista? Asialla on nimittäin aikamoinen ero käytön kannalta ja puhutaan hyvin erilaisista laitteista. Lastentarhanjohtajilla kuten kunnan muillakin virkamiehillä, valtuuston jäsenillä jne on käsittääkseni kannettavat tietokoneet? Kannettavalla tietokoneella pääsee langattomasti nettiin missä tahansa missä tällainen langaton netti on olemassa. Siihen ei tarvita i-merkkistä laitetta lisäksi. Jos kyseessä iPhone on siinä laitteessa puhelin. Niin kuin on jokaisessa Nokialaisesssakin, mutta halvemmassa ja netti. IPadin ollessa kyseessä, niin onhan se kiva lelu - ilman puhelin ominaisuutta eli ainoastaan taulu jossa on netti. Tarpeeton siis jos omistaa jo kannettavan tietokoneen. Itselläni esim. nämä molemmat, mutta eihän iPadilla töitä voi tehdä :D Kyllä siihen tietokone tarvitaan.
  Olisi todella hienoa jos Verkkonummi selvittäisi asiaa taas pintaa syvemmältä, puhuttaisi asian oikeilla nimillä, onko ollut tarpeellisia oikeasti vai ei. Katkaistaisiin huhuilta siivet ja jos asiassa jotain "ihmeellistä", olisi sekin hienoa tietää. Vai onko kyseessä vain juoru?
  Asiaan: hieno kirjoitus Pekka! Sama asia pätee kyllä varmasti muillakin toimialoilla kunnassa.

 • Vieras
  Kenguru maanantai, 19 marraskuu 2012

  Kyllä kyseessä olivat iPadit. Olen samaa mieltä, Verkkonummi voisi hiukan kysellä tämän shoppailun perään.

 • Vieras
  Tabletti tiistai, 20 marraskuu 2012

  http://www.jukkapietinen.fi/133049835/695105/posting/29-10-2012-tabletti-käyttöön#comments

 • Vieras
  huolestunut äiti keskiviikko, 21 marraskuu 2012

  Tähän aiheeseen sopii myös tuo Kantvikin päiväkodin tilanne, josta keskustellaan palstoilla. Lukekaapa. Ei tuollaiset siirtymiset sotilasalueelle ainakaan lisää henkilökuntaa kuntaan tuo. Varsinkaan samalla palkalla ja pidemmillä työpäivillä.... vanhatkin työntekijät pian lähtevät, ellei asioita saada kuntoon. Pelolla odotan, ettei lastani kohta hoida kukaan pätevä tai epäpätevä....

 • Vieras
  Kenguru torstai, 22 marraskuu 2012

  Hirveän hienoa, että nämä joutomiehet ja -naiset saavat nyt ladata romaanejakin uusiin iPadeihinsa!!!??? Koska Verkkonummen toimitus ottaa ja kaivaa päivänvaloon tämän puhelinten hankinnan?

 • Toimitus
  Toimitus torstai, 22 marraskuu 2012

  Verkkonummen toimitus toteaa, ettei aio selvittää asiaa enempää. Hankinta on tullut yleiseen tietoon henkilöstöjaoston puheenjohtaja Poutasen blogissa ja sivistyslautakunnan varsin pystyvä varapuheenjohtaja Juntunen on kysynyt asiaa virkamiehiltä ja käsitellyt sitä tässäkin keskustelussa. Toimitus ei usko, että se saisi asiasta tämän enempää tietoa. Tällä hetkellä toimitus keskittyy selvittämään, mitä palveluita on leikattava, jotta pystyisimme rakentamaan uusia päiväkoteja. Ipodit ovat kovin pieni ongelma parhaillaan käytävien budjettineuvottelujen rinnalla.

 • Vieras
  Kenguru torstai, 22 marraskuu 2012

  Ei ole mikään ihme, ettei rahaa riitä mihinkään oleelliseen. Useasta "pienestä" eli tässä tapauksessa lähes 20 000e:n ostoksesta kun kertyy ihan sievoisia summia.

 • Vieras
  Missä vastuu? maanantai, 10 maaliskuu 2014

  Niin, jotenkin tuntuu että niitä ostetaan koska se on kiva, plus se laite halutaan kotiin, muillakin on. Jos sen saa duunista niin kivempi pröystäillä hiekkalaatikolla.

  Jos miettii tätä asiaa ihan oikeasti, niin yhden iPad Mini Hinnalla kunta saa 1,5x ACER windows 8 tabletteja jotka toimii nykyisen ympäristön kanssa, tukee etätyöskentelyä ja siinä on Office valmiiksi asennettuna. Ei tarvitse sitäkään erikeen hankkia.

  Kysymys kuuluu, miten päättäjät saisi vastuuseen tästä? Millä varmistamme että jatkossa ei meidän verorahoja väärinkäytetä? Millä varmistamme että kohta he ei keksi ostaa Google palveluja kun ei saai iPadeista jaettua dataa minnekkään?

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 23 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0353 sekunnissa.