Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Jukka Heikkinen Lääkkeen korvattavuus

Elämän tarkoitus

Kaikkea sellaista mikä, elämässä on tärkeää ja tarkoituksenmukaista

Lääkkeen korvattavuus

aiheena Terveys
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2189
 • 3 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Vajaalta 37000 diabeetikolta, ollaan viemässä mahdollisuutta käyttää sellaista lääkettä, jolla he pystyvät olemaan ainakin vielä jonkin aikaa tässä merkillisessä maassa kenties sen ainoan ja oikean lääkityksen ansiosta mukana jokapäiväisissä normaaleissa askareissaan.

 

Tämän takia, vaikken todellakaan tiedä, onko näillä adresseilla, minkäänlaista vaikusta tuollaisten päätösten uudelleen harkinnan suhteen, laitan tänne myös tuon sivun, jossa voi käydä allekirjoittamassa tuon adressin. Toistaiseksi Kirkkonummelta, minä mukaan luettuna, oli 31 käynyt allekirjoittamassa niiden muun vajaan 5000 joukossa.

www.adressit.com/levemir

Täältä löytyy sitten monenlaista mielipidettä diabeetikoilta aiheesta.

http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/ajankohtaista/levemirin_kohtalo_huolettaa_laajasti.4621.news

0

Kommentit

 • Vieras
  Vieras keskiviikko, 19 joulukuu 2012

  Siis lääkevalmistaja Novo Nordisk haluaa lääkkeen olevan kallimpi kuin sairausvakuutuksen kustannusten vartijaksi laitettu STM:n alainen Lääkkeiden hintalautakunta voi hyväksyä.

  Addressin laatinut Diabetesliiton Johanna Häme-Sahinoja kohdistaa viestin Lääkkeiden hintalautakunnalle. Miksi ei lääkevalmistajalle?

 • Jukka Heikkinen
  Jukka Heikkinen keskiviikko, 19 joulukuu 2012

  Hintalautakuntahan alensi korvausta jo 5 prosentilla, minkä Novo oli jo hyväksymässä. Tämän jälkeen hintalautakunta päätti laskea korvattavuutta vielä 1 prosentilla. Tämä taas ei enää valmistajalle käynyt. Tässä on kysymys totta kai niin kuin monessa muussakin asiassa kustannuksista, mutta myös monelle ihmiselle ehkä sen ainoan lääkkeen eli insuliinin mahdollistamasta elämän tasapainosta. Kyllä Novokin varmaan omat vastineensa on asiasta saanut.

 • Vieras
  Vieras lauantai, 22 joulukuu 2012

  Hyvin näyttää potilaiden kannalta käyneen, Hintalautakunnan tiedote Tiedote 39/2012 21.12.2012:

  Diabeteksen hoidossa käytettävän Levemir-valmisteen korvattavuus jatkuu Lääkkeiden hintalautakunta on aiemmin tiedottanut, että Levemir-valmisteen korvattavuus päättyy 31.6.2013. Myyntiluvan haltija on tehnyt uuden korvattavuus- ja tukkuhintahakemuksen, joka on hyväksytty lääkkeiden hintalautakunnassa 20.12.2012. Päätös on voimassa tässä tapauksessa vuoden eli 31.12.2013 saakka
  --
  Tarina jatkuu siis ensi vuoden aikana.

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 23 tammikuu 2018

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0361 sekunnissa.