Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kytkykauppaa ja johtajia

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kytkykauppaa ja johtajia

aiheena Tietotekniikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2217
 • 2 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Ostan harvoin uusia puhelimia, mutta viime viikon lopulla oli viimein pakko käydä kaupassa edellisen laitteen petettyä noin viiden vuoden käytön jälkeen. Vaikka amerikkalaisella käyttöjärjestelmällä varustetun Kiinassa tehdyn puhelimen suomalaisuus on vähän kyseenalainen, olin päätynyt uuteen Nokian malliin. Tätä kaupassa kysyessäni myyjä yllätti kysymällä olenko harkinnut Androidia, joka on paljon parempi ja siihen saa samalla rahalla paljon enemmän toimintoja. Kerroin että en ole harkinnut vaan olen jo päättänyt ostoksestani, mihin myyjä vastasi että kannattaisi harkita. Lakkasin ihmettelemästä miksi Nokian myynti tuntuu kulkevan vahvassa vastamäessä.

Seuraava kysymys oli, mikä operaattori minulla on. Myyjän kertomasta ilmeni, että kaupassa toimii myös kilpailevan operaattorin myyjä, joka voisi soittaa minulle ja tarjota paljon parempaa liittymää. Sitten seurasi värikäs oikealla rikkinäisellä puhelimella havainnollistettu kuvaus siitä, kuinka helposti nämä uudet puhelimet menevät rikki. Kaupalla olisi nyt tarjota vakuutus, joka kattaisi vuoden aikana mistä tahansa syystä rikkoutuneen tai kastuneen puhelimen. Tämä maksaisi vain noin 120 euroa eli 30% uuden puhelimen hinnasta. Sanoin että tämä vaikuttaa korkealta vakuutusmaksulta, ja pyysin nähdä vakuutusehdot lukeakseni pienellä kirjoitetun tekstin ehdoista. Myyjä kertoi, että hänellä ei niitä ole, mutta ne saisi kassalta maksamisen jälkeen, ja vakuutuksen voi irtisanoa milloin vain. Minusta oli erikoista että kaupan olevaa vakuutusta ei saanut tutkia ennen ostamista, ja jätin tämän ostamatta. Kerroin että jos kömpelyyttäni rikon puhelimen, minulla on käytössä joko kotivakuutus tai sitten vien puhelimen yhdelle nuorelle yrittäjä-pellepelottomalle, joka suunnilleen vakuutusmaksun hinnalla vaihtaa rikkoutuneen näytön. Uskon että myyjien bonukset ovat riippuvaisia näistä kylkiäisistä, mutta en ole vakuuttunut siitä että vakuutuksen myynti ilman ehtojen näyttämistä on aivan sääntöjen mukaista.

Tätä kauppaa tehdessäni en arvannut että hankin ehkä viimeisen ”suomalaisen” Nokian puhelinmallin, josta voi vielä tulla keräilykappale. Sitä ei ole vielä viritetty huippuunsa, mutta alku näyttää lupaavalta. Kunhan joku lapsistani ehtii asiantuntevasti askarrella siihen kaikki palikat kohdalleen, saan varmaan aivan käyvän puhelimen.

Samalla kun puhelinten valmistus lopullisesti (ainakin joksikin aikaa) siirtyi Suomesta, pomppasi esiin jälleen keskustelu johtajien arvosta, ansioista ja palkitsemisesta. Minua tämä keskustelu yksityisten yhtiöiden johtajien suurista palkoista on kummastuttanut pitkään. Joitakin arvostelijoita olen kehottanut perustamaan itse yrityksen ja maksamaan sieltä sitten itselleen ja työtovereilleen juuri niin korkeita palkkoja kuin haluavat ja pystyvät. Suomeen tarvitaan yrityksiä jotka kannattavat niin hyvin että palkkoihin on varaa, ja tällaisille yrityksille on runsaasti tilaa. Korkeista palkoistahan yritykset ovat vastuussa omistajilleen, ei kateellisille ulkopuolisille.

Menestyneet johtajat ovat Suomessa arvossaan, ja heitä kutsutaan tärkeisiin tehtäviin yhteiskunnan ja teknologioiden murrosvaiheissa. Tällaisia ovat olleet mm. asepalveluksen uudistaminen, digi-tv, mahdollinen autoveron uudistaminen ja uuden ajan yliopiston hallituksessa toimiminen. Digi-tv poksahtavine bokseineen ei mennyt niin sanotusti ihan putkeen, ja autojen luotettavan reaaliaikaseurannan pystyttämiseen tarvittavien härpäkkeiden kehittämiseen tarvitaan luultavasti runsaasti kehitystutkimusvaroja, epäonnistuneita yrityksiä ja aikaa. Eräs digiteknologia-alalla toimiva tuttavani huomautti, että on jo olemassa pettämätön järjestelmä auton käytön verottamiselle, nimittäin polttoainevero. Sen korottaminen ajamista todella vähentäväksi ei kuitenkaan kuulune valikoimaan sellaisessa aivoriihessä, jota vetää öljy-yhtiön hallituksen puheenjohtaja. Sitä paitsi se ei olisi monien mielestä oikea vaihtoehto korkean teknologian Suomessa. Suurten öljy-yhtiöiden omistajilleen tuottama hyöty on heikkenemässä ja osakekurssit eivät nouse auringonlaskun alalla, joten sillä alalla toimivat työstävät aktiivisesti uusia mahdollisuuksia rahastaa vielä niin sanotuissa rikkaissa maissa vanhoilla konsteilla ennen toivottua kehittyvien maiden kulutusnousua. Tätä ei tule, sillä teknologia muuttuu ja öljyn tarve laskee. Hyvät ajat eivät sille alalle enää palaa.  Uusien digitaalisten laitteiden1., 2. ja 3. sukupolven versioiden pakkomyynti jokaiseen autoon tuottaa kuitenkin liikevaihtoa ja uskomattoman määrän elektroniikkaroinaa, mikäli Suomessa siirrytään jatkuvaan autojen seurantaan.

0

Kommentit

 • Vieras
  Arska Oikeamieli maanantai, 30 syyskuu 2013

  Kannattaisi kertoa, mistä liikkeestä olit ostamassa. Todekkla härskiä toimintaa myyjältä!

 • Administrator
  Administrator torstai, 03 lokakuu 2013

  Kaupan nimi alkaa G-kirjaimella. Oletan että toiminta liittyi johonkin kampanjaan, joilla vähittäiskaupan kilpailua muokataan haluttuun suuntaan.

Kirjoita kommentti

Vieras torstai, 18 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0379 sekunnissa.