Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kunnon urheilu on tullut tiensä päähän

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kunnon urheilu on tullut tiensä päähän

aiheena Uncategorized
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2583
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

 

Helsingissä pelataan parhaillaan jääkiekon MM-pelejä. Jos perhe haluaa lähteä katsomaan mailan heiluttelua, yhden ottelun huvista saa pulittaa helposti puolisen tuhatta euroa. Jos perheen nuori harrastaa jääkiekkoa harrastuksen vuotuiset kustannukset vievät isän tai äidin kukkarosta helposti toista tuhatta euroa.

Urheilu on perinteisesti ollut suomalaiselle nuorelle kuuluva hieno oikeus. Vapaaehtoistyöhön nojaavat seurat ovat vuosikymmenien saatossa liki joka kylässä tarjonneet mielekästä, terveellistä ja käytännössä ilmaista vapaajan tekemistä. Nyt urheilukentät ammottavat tyhjyyttään ja nurmettuvat käyttämättöminä. Suomalaiset eivät menesty maailman areenoilla kun kentillä ei kasva maineikkaita urheilutyttöjä ja -poikia. Enää ei ole huipputekijöitä, jotka innostaisivat nuoria harjoitteluun ja sitä kautta maineeseen. Tänä päivänä on helpompia ja mukavampia teitä päästä julkkikseksi.

Myös maailma on muuttunut. Kansakunnan urheilijoiden komeat suoritukset - kuten meillä esimerkiksi Hannes Kolehmainen, Paavo Nurmi, Lasse Viren - veivät ennen maita maailmankartalle. Nykyisin kansakunnan maine rakentuu muihin asioihin kuin urheilusuorituksiin, mitä suomalaiset eivät oikein halua uskoa. Epävarman tulevaisuuden edessä ponnisteleva Nokia on vienyt Suomea maailman tietoisuuteen enemmän kuin yksikään urheilutähti.

Urheilu on tänä päivänä kovaa raakaa liiketoimintaa. Vähänvaraisen, työttömän tai yksinhuoltajaperheen lasten on turha toivoa lippua MM-arenalle vaikka ns. "rupupelien" lippujen hintoja pudotettiin. YLE ostaa erilaisten urheilusirkusten esitysoikeuksia huikeilla summilla ja maksamiseen osallistumme myös me, joille urheilu on alkukantaista show´ta. On olemassa helpot tekniikan keinot, jotka mahdollistavat, että katselusta maksavat vain ne, joiden elämälle kiekon lyömisen tai pallon potkimisen katseleminen on täysin välttämätöntä.

Huippu-urheilun liikemiehet painottavat mielellään, että suuret tähdet kannustavat esimerkillään lapsia ja nuoria liikkumaan. Epäilen vahvasti näitä väitteitä. Kun kaveripiiri päättää lähteä kentälle potkimaan kyllä tavoitteena on pitää hauskaa yhdessä, ei raataa verenmaku suussa. Elinikäisen liikkumisen kipinä synty, jos se on syntyäkseen, kaveripiirissä tai ehkä joskus myös viisaan liikunnanopettajan tukemana koulussa. Urheilu ja liikunta ovat kaksi eri asiaa. Urheilu ikävine lieveilmiöineen on aivan muuta kuin rehti perinteinen Tahko Pihkalan ajama liikunta, jonka palkintona on hyvä olo ja mieli.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0363 sekunnissa.