Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kunnallisveron kiertäjät, laillisia vapaamatkustajia

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kunnallisveron kiertäjät, laillisia vapaamatkustajia

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2686
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Suomen sadan rikkaimman yhteenlasketusta tulosta viime vuonna meni vain yksi prosentti kunnallisveroon. Sadan rikkaimman joukossa oli kahdeksan henkilöä, jotka eivät maksaneet senttiäkään kunnallisveroa. Uudenmaan tuhannen rikkaimman joukossa tällaisia kansalaisia oli 91. Tavallisen veronmaksajan kunnallisveroprosentti oli kuntaliiton mukaan noin 15.

Ei tarvitse olla kovin korkeassa ammatissa toimiva ja henkilön kokonaisveroprosentti - valtionvero ja kunnallisvero - nousee yli 30:n. Jos hankit viime vuoden tulosi vuokraamalla vuokra-asuntoja ja kaikki tulosi muodostuivat vuokrista, veroprosenttisi oli 28, eikä tästä mennyt kotikunnallesi mitään.

Kunnon kapitalisti voi helposti ja täysin laillisesti kiertää kunnallisveron. Lääkäri, tuomari, konsultti tai muu yrittäjän manttelin alla toimiva työntekijä voi helposti ottaa ainakin osan ansioistaan pääomatulona. Näin maksetusta verosta heidän kotikunnalle ei tule juuri mitään. Kuitenkin tämä joukko käyttää täysin rinnoin hyväksi kunnan kustantamia palveluja: päiväkoteja, kouluja, kirjastoja, sairaaloita jne. jne. Arjen hyvinvoinnin ja kunnan palvelut maksavat opettajat, siivoojat, bussinkuljettajat, lastenhoitajat, vahtimestarit ja se ahkerien ihmisten joukko, joilla ei ole laillisia keinoja välttää yhteisen hyvinvoinnin rahoittamista.

Rantarakentaminen herättää tunteita Kirkkonummella. Valtuusto käsittelee pian Hirsalan Haga II rantakaavaa ja EK:n nokkamiehen Ilpo Kokkilan Porkkalan Rysshamnenin rantakaavan lainmukaisuutta puntaroidaan hallinto-oikeudessa. Rantarakentamisen agitaattorit julistavat, että tarvitsemme hyviä veronmaksajia. Siitä hyötyvät kaikki! Hyötyvätkö?

Vain ani harvoilla on varaa rantatonttiin Kirkkonummella meren äärellä. Arvelen, että suuri joukko näistä kansalaisista on heitä, joilta ei kunnallisveroa juuri heru. Olisi mielenkiintoista käydä läpi kunnan alueella olevat kalleimmat arvokiinteistöt ja katsoa paljonko niiden omistajien rahapusseista tulee euroja kunnan verokukkaroon.

Kunnan talouden kannalta on epäviisasta sulkea vielä vapaana olevat rannat rikkaiden kunnallisveron välttelijöiden ökylinnoilla. Säästetään rannat kaikille ja tehdään niiden tuntumaan kodit ahkerille arjen uurastajille, jotka maksavat kunnallisveron jokaisesta ansaitsemastaan eurosta. He ovat ansainneet upeat rantamme!

0
Merkit: verotus

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras keskiviikko, 17 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0364 sekunnissa.