Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kulttuurikuurille

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kulttuurikuurille

aiheena Kulttuuri
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2543
 • 2 kommenttia
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Suomalainen sanonta toteaa: Kokenut kaiken tietää, vaivainen kaiken kokee. Olen nyt ymmällä, olenko kaikenkokenut tietäjä vai kaiken kokeva vaivainen, kun ajattelen demareiden hajaantumista kahteen leiriin. Enemmän kuin kokeneeksi tai vaivaiseksi koen itseni hämmentyneeksi ja pettyneeksi. Koen, että mielipiteenvapauttani on rajoitettu ja sananvapauteni mitätöity.

Pohdiskeluni koskee Kirkkonummen demareiden minuakin koskevaa kurinpitopäätöstä. En väitä, etteikö yhdistyksellä olisi sääntöjensä mukaan mahdollisuus tällaisiin äärimmäisiin keinoihin, mutta onko se viisasta? Pitkäaikaisesta jäsenestä ratkaisu tuntuu kohtuuttomalta vallankin huomioon ottaen, että ei minun eikä muidenkaan kuritettujen mielipiteet olleet uusia eivätkä tuntemattomia. Olimme niistä kertoneet paikallisessa mediassa jo pitkään edellisen valtuuston aikana. Mutta "toverituomioistuin" päätyi tiedossa olevaan ratkaisuun. Sen johdosta kvartettimme päätyi puolestaan eroamaan sdp:n valtuustoryhmästä ja perustamaan uuden sosialidemokraattisen valtuustoryhmän nimeltään Uusdemarit. Tämä jako oli esillä viime maanantain valtuuston kokouksessa.

Arvatkaapa voiko tällaisen tärskyn nielaista noin vain. Ei tietenkään. Tilanne on ollut henkisesti stressaava ja vaatinut terapeuttisia toimia. Kulttuuria parempaa terapiaa pahaan mieleen ei ole paitsi tietysti keskustelu tukijoiden ja samanmielisten kanssa. Molempia olen harrastanut. Keskustelut pidän omana tietonani, mutta kulttuuriterapiasta kerron teille kaikille.

Musiikki on verraton arjesta irrottaja. Minulla oli ilo olla Inkoon Meri ja musiikki tapahtuman kesäisessä konsertissa Barösundin Valhallassa. Oletukseni oli, että saamme kuulla ja nähdä jotain kesäisen kepeää. Näin ei kuitenkaan ollut, saimme kuullaksemme ja nähdäksemme puolalaisen runoilijan Wislawa Szymborskan vakavahenkisiä runoja, joita Carita Holmström oli säveltänyt. Esityksen nimi oli Under eller därför lever vi eli suomeksi Ihme tai tämän vuoksi elämme. Riipaisevia runoja vaikuttavasti esitettyinä. En hirveän paljon tunne ruotsinkielistä kulttuuritarjontaa, mutta tämä kyllä tempasi mukaansa. Saattaa tietysti olla, että minun, suomenkielisen, ruotsinkielen taito ei kaikkia hienouksia ymmärtänyt, mutta riittävästi kuitenkin. Emäntämme oli ruotsinkielinen ja hänkin totesi, että jotain saattoi mennä tekstistä ohi. Ja esityspaikka, seuratalo, oli nostalgisen ihana. Koko käynnin kruunasi puolen tunnin venematka aurinkoisessa kesäsäässä kauniissa saaristossa.

Toinen mieltä nostattava musiikkielämys oli Grigori Sokolovin konsertti musiikkitalossa. Sokolov on minun ja piilopianistimieheni lempipianisti. Olemme käyneet kuuntelemassa häntä vuosien ajan, aina kun hän on tässä lähietäisyydellä esiintynyt. Pianistin hahmo on pysynyt kaikki vuodet samana, ehkä painoa on vähän tullut lisää. Vakava, karhumainen olemus ja katse tiukasti pianossa tai ovessa, josta pääsee pois estradilta. Mutta pianon ääressä hän on ylittämätön. Kaikki maailman huolet kaikkoavat ainakin soiton ajaksi.

Näillä elämyksillä pärjää taas eteenpäin. Uusiakin kulttuurielämyksiä varmaan ehtii kokea kesän aikana. Nautitaan niistä, kukin omien mieltymystensä mukaan.

Pirkko Lehtinen
valtuutettu
kunnanhallituksen jäsen
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

0

Kommentit

 • Vieras
  Viljo "Ville" Savolainen perjantai, 21 kesäkuu 2013

  Hienoa Pirkko!
  Olitte täysin oikeassa, mitään metropolialueen ulkopuolisten Siuntio/inkoo selvityksiä ei tarvita. Voi olla, että moni muukin Siuntio/Inkoon kannattaja olisi äänestänyt toisin, jos KS47/sivu 10 olisi ollut luettavissa ennen äänestystä. Olisi aiheellista näiden Siuntio/Inkoo kannattajien esittää edes joitakin perusteluja tälle selvityskiimalleen. Minusta riittävä peruste ei ole kallispalkkaisten konsulttien palkkaamisessa: Pitää selvittää.

 • Vieras
  Aito demari perjantai, 23 elokuu 2013

  Sen saa minkä tilaa :)

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 23 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0351 sekunnissa.