Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kukaan ei ole maailman paras

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kukaan ei ole maailman paras

aiheena Vuodatuksia
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2051
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

 

Verkko antaa oivan mahdollisuuden seurailla muiden Pohjoismaiden valtalehtiä. Neljän Pohjoismaan lehtien uutisvalinnassa on mielenkiintoisia eroja ja eräs suomalainen hullutus on urheilun suuri määrä lehtiemme palstoilla. Vanha sanonta, että Suomessa ilmestyvät maailman ainoat urheilulehdet, joissa julkaistaan kuolinilmoituksia, pitää paikkansa.

Pari päivää sitten suuri yhdysvaltalainen laatulehti kertoi, että Suomi ja Helsinki on Panaman jälkeen maailman toiseksi kiinnostavin matkailukohde. Omat lehtemme antoivat runsain mitoin tilaa tälle tärkeälle uutiselle. Muualla pohjoismaissa siitä ei kerrottu mitään. Jokin arvovaltainen konklaavi julkaisee säännöllisin väliajoin listoja kuinka paljon eri maissa esiintyy korruptiota. Kaikki Pohjoismaat sijoittuvat listalla hyvin, mutta vain Suomessa lehdet julistavat suurin otsikoin erinomaisuuttamme. Pisa tutkimuksen tulosten uutisointi sai aikanaan aivan suhteettomat puitteet. Toinen tutkimus kertoi, että lapsemme viihtyvät huonosti koulussa, mutta vain oman pesän sotkija kertoisi siitä. Suomalaisen journalismin henkeen tuntuu kuuluvan, että kun ollaan hyviä henkseleitä paukutellaan rinta kaarella.

Suomalaisen median tapa käsitellä erilaisia maiden välisiä tuloslistoja kertoo kansallisen omanarvon tuntomme tasosta. Vain paras on riittävän hyvää eikä riitä, että ollaan ihan tavallisia hyvinvoivia pulliaisia. Kaikki valtioiden välinen kilpailu koetaan ikuisena taisteluna, jossa pienen takamailla sijaitseman Suomen on osoitettava, että se on ainakin liki maailman paras.

Kaikissa asioissa me emme ole maailman parhaita. Katsotaanpa sijoitustamme miesten itsemurhatilastoissa kautta maailman. Alkoholimyrkytyksestä johtuvien kuolintilastojen listoilla yllämme hyvin korkeille sijoille. Naisemme ovat menestyneet viime vuosikymmeninä hyvin kun tarkastellaan alkoholin käytön kasvua. Mittareita voidaan tehdä lukemattomista erilaisista asioista ja aina jossakin tilastossa joku maa voidaan saada voittajaksi tai häviäjäksi.

Ihmisen elo ei ole ikuista kilpajuoksua eikä maiden mainetta ja hyvinvointia mitata tilastokisojen pohjalta. Media voisi meilläkin suhtautua harkitummin tilastoihin joilla kansakuntia sijoitetaan palkintopalleille. On omahyväistä - melkeinpä yksinkertaista - julistaa, että Suomi on maailman paras maa. Suomessa on hyvä elää niin kuin lukemattomissa muissakin maissa emmekä me ole yhtään sen parempia kuin kukaan muukaan.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0355 sekunnissa.