Onhan se hurjan herttaista, että kokoomuslaisen kansanedustaja Raija Vahasalon ja RKP:n valtuutettu Gun-Maj Beckin johdolla kannetaan huolta laadukkaista kuntalaispalveluista eläinten osalta.

Kun Perusturvalautakunta 12.8.2009 siirsi päätöksellään yöpäivystyksen Jorviin kokoomuslaisen puheenjohtajansa Antti Lavantin vastustuksesta huolimatta, ei kukaan välittänyt mummoista ja papoista tai sen enempää autottomista yksinhuoltajista millä he sinne Jorviin pääsevät sairaina. Kukaan ei kantanut huolta siitä, että onko köyhällä käteiskassassa varaa taksiin, sillä Jorviinhan ei joka pysäkiltä bussia kulje, joutuu pahimmillaan sairaana vaihtamaan 3-4 vuoroa riippuen mistä päin kunnasta lähtee liikkeelle. Kunnanhallitus 7.9.2009 päätti kokoomuslaisen puheenjohtaja Timo Haapaniemen johdolla päätti hyväksyä sopimuksen siirrosta, eikä tuonut asiaa valtuuston käsittelyyn, joten päätös sai "demokraattisen" lainvoiman.

Kun nuorten psykiatrinen poliklinikka siirrettiin Espooseen, sinne "jumalanselän taakse" kohtuuttomien matkojen taakse, ei kukaan vastustellut tai nostanut haloota siitä miten vaikeassa tilanteessa autoton nuori pääsee akuuttivastaanotolle, ei kukaan ollut huolissaan miten tärkeän kuntalaispalvelun siirtäminen toiseen kuntaan voi vaikuttaa nuoren terveyteen ja syrjäytymiseen.

Onhan se hurjan herttaista, että nyt kokoomuslaisen kansanedustaja Raija Vahasalon ja RKP:n valtuutettu Gun-Maj Beckin johdolla kannetaan huolta laadukkaista kuntalaispalveluista eläinten osalta. Samalla nämä samat ihmiset unohtavat, että ovat olleet päättämässä kunnanhallituksessa huonojen kuntalaispalvelujen puolesta ihmisten kohdalla. Tosiasia kun on, että ihmiset huolehtivat eläimistä ja jos ihminen voi huonosti, eläinkin tulee hoidettua huonosti.

Jotain linjakkuutta voisi luottamushenkilöiltäkin edellyttää tai ei ainakaan käytettäisi sanaa laadukkaat kuntalaispalvelut silloin, kun niiden puolesta oikeasti ei ole pidetty huolta. Eläinlääkärit liikkuvat autolla isojen eläinten luokse, joten epäilenpä, ettei jatkossakaan kovin montaa hevosta, lehmää tai lammasta vastaanotolla näkyisi ja autohan siihenkin tarvittaisiin. Epäily, että eläin kuolisi matkalla Espooseen on absurdi, jos eläin tekee kuolemaa, ei siinä muutama kilometri Espoon suuntaan merkitse. Samahan se on ihmisillä, matkalla Jorviinkin voi kuolla, jos öiseen aikaan sairaana joutuu hyppäämään bussiin, joita ei Kirkkonummella juuri kulje mihinkään suuntaan.

Osku & Ville