Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kirottu raivostuttava risteys

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kirottu raivostuttava risteys

aiheena Vuodatuksia
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2685
 • 1 kommentti
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Kirkkonummentien ja Vanhan rantatien liikennevaloristeys on ollut kuluneen vuoden yhteinen kirosana Kirkkonummen keskustassa asioiville ja alueella asuville, josta mm. Verkkonummikin raportoinut "Raivostuttava risteys" raportissaan. Itsekin olen kironnut mainittua raivostuttavaa risteystä kuluneen talven läpi, purkaen turhautumistani täälläkin ajoittain. No eilen se kirottu risteys sitten vissiin koitui automme kohtaloksi - ei että pystyisin osoittamaan risteyksen syyksi oikeudellisestikin. Mutta kun niistä kuopista joka päivä useita kertoja ajoi, vaikka kuinka varoen, niin kyllähän lopulta kamelin, tai meidän tapauksessa etupyörän jousen, selkä katkesi. Nyt sitten auto korjaamolla ja rahanmenoa kiroan.


”Riemukseni” appiukko tiesi kertoa Västra Nyland lehdessä (26.3.2013 – Mitt i Nyland, sivu 2) olleesta jutusta että Kirkkonummen kunta on purkanut sopimuksen rakennuttajan, Powerman Oy:n, kanssa.

 

Miten tähän päädyttiin?

Sopimusta tehtäessä Powerman Oy oli 3:n A:n luottoluokitettu yritys, joten ei kunnalla ollut mitään syytä epäillä kilpailutuksella valittua yritystä. Mutta VN:n mukaan yrityksen kohtaloksi koitunee yritykset laajentua ulkomaille -- itsekin laskin maaliskuun loppupuolella yrityksellä olevan 66 protestia pelkästään tältä vuodelta.

Toisaalta kuntakin teki alun perin sopimuksen jossa rakennuttajalle annettiin vain yksi määräaika – Toukokuun loppu 2013. Teko joka sinällään on täysin käsittämätön. Mutta olen ymmärtänyt ettei kunnalla ole aikaisempia vastaavanlaisia ongelmia ollut, joista sitten olisi oppinut tekemään sakon alaisia välitavoitteellisia sopimuksia -- niin saipa kunnan virkamiehet, mutta ennen kaikkea myös rakennustyön hyväksynyt lautakunta aikamoisen oppitunnin sopimustekniikasta kantapään kautta.

 

"Se on housuissa ny - mitäs aiot tehdä?"

... oli yksi isäni lempihokemista. Niinpä niin, kunta on siis purkanut sopimuksen (jonka yrittäjä onneksi hyväksynyt) ja yrittää nyt pikaisesti löytää jonkun joka tekisi homman loppuun. (Saatiinhan jo pahimmat renkaanpuhkoja-asvaltinreunat pehmennettyä.) VN:n mukaan kunta elättelee toivoa että risteys ympäristöineen saataisiin vielä toukokuun loppuun mennessä valmiiksi. Mutta samaan urakkaan kuului myös pysäköintipaikat vanhan Seppälän edessä… Ja mitä tämä tulee lopulta kunnalle, alueen yrittäjille ja kuntalaisille maksamaan?

No odottaessani, että risteys viimeinkin saataisiin korjattua & valmiiksi, jatkan pakon sanelemana kirotun raivostuttavan risteyksen käyttöä päivittäin, toivoen ettei auto enää enempää hajoaisi... Niin ja että vastuulliset virkamiehet sekä lautakunnan jäsenet oppivat sakollisten välitavoitteiden merkityksen tuleviin projekteihin.

0

Kommentit

 • Vieras
  pilkun viilaaja torstai, 04 huhtikuu 2013

  Tervetuloa nykyaikaan minunkin puolestani - on saatu raaistuneen rakennusalan koukerot kaikkine lisukkeineen tänne meidänkin lintukototoomme. Oli aika, jolloin urakoitsijoilla vielä oli yhteinen tahto tehdä työ hyvin. Nykyään monilla on palkattu juristi etsimään suurennuslasilla porsaanreikiä sopimuksista ja rakennusselostuksista.

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0357 sekunnissa.