Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kirkkonummen Perussuomalaiset tiedottaa

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kirkkonummen Perussuomalaiset tiedottaa

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2964
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Timo Haapaniemen siirryttävä syrjään luottamustehtävistään

Kunnanvaltuutettu Timo Haapaniemen (kok) on vetäydyttävä syrjään kaikista kunnallisista luottamustehtävistään tutkinnan ajaksi, Kirkkonummen Perussuomalaiset (Kirpeä) vaatii. Poliisi epäilee Haapaniemeä muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

- Kunnanhallitus ja valtuusto eivät voi ohittaa näin vakavaa asiaa. Kyse on kuitenkin törkeistä rikosepäilyistä. Tilannetta voi verrata entisen perussuomalaisen valtuutetun hyllyttämiseen, kunnanhallitukseen ehdolla oleva Kirpeän puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo muistuttaa.

Perussuomalainen valtuutettu hyllytettiin kaikista luottamustehtävistään ennen kuin käräjäoikeuden tuomio oli lainvoimainen vuonna 2010. Turun hovioikeus hylkäsi myöhemmin kaikki syytteet.

- Kyseessä olivat yksityishenkilön asiat, eivätkä luottamushenkilönä tehdyt lainrikkomukset. Hyvään hallintoon ja politiikkaan kuuluu johdonmukaisuus. Säännöt ovat kaikille samat, Sinisalo huomauttaa.

Kuntalain 40. pykälän mukaan kunnanhallituksen on pyydettävä Haapaniemeltä selvitys. Kunnan on itse jätettävä asiasta rikosilmoitus, jos rikos on ilmeinen.

Valtuusto voi pidättää Haapaniemen luottamustoimista tutkinnan ajaksi. Valtuuston puheenjohtajalla on mahdollisuus siirtää Haapaniemi syrjään väliaikaisesti jo ennen valtuuston päätöstä.

- Toivon tietysti, että Haapaniemi ja Kirkkonummen Kokoomus vetäisivät omat johtopäätöksensä. Ettei uusi valtuusto joutuisi tekemään ikäviä päätöksiä heti ensimmäisessä kokouksessaan. Tässä on nyt näytön paikka kaikilla poliittisilla ryhmillä, Sinisalo korostaa.
Helsingin Sanomien mukaan rikosepäilyt liittyvät Haapaniemen ja hänen lähipiirinsä tontti- ja asuntokauppoihin espoolaisen rakennusyhtiö Eken kanssa. Poliisi tutkii myös törkeää lahjusten antamista ja ottamista.

Lisätietoja: puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo, p. 040 567 3945

0
Merkit: politiikka

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.037 sekunnissa.