Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Politiikkablogi Kirkkonummen Perussuomalaiset tiedottaa

Politiikkablogi

Politiikkablogissa voi olla useita kirjoitajia, jotka haluavat nostaa esiin yhteiskunnallisia tai poliittisia kysymyksiä. Sitä voivat käyttää puoluekantaan katsomatta kaikki kirjoittajat, jotka eivät halua perustaa Verkkonummeen omaa blogia. Sama kirjoittaja voi lähettää blogiin yhden tai useampia kirjoituksia.

Kirkkonummen Perussuomalaiset tiedottaa

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2541
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Timo Haapaniemen siirryttävä syrjään luottamustehtävistään

Kunnanvaltuutettu Timo Haapaniemen (kok) on vetäydyttävä syrjään kaikista kunnallisista luottamustehtävistään tutkinnan ajaksi, Kirkkonummen Perussuomalaiset (Kirpeä) vaatii. Poliisi epäilee Haapaniemeä muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

- Kunnanhallitus ja valtuusto eivät voi ohittaa näin vakavaa asiaa. Kyse on kuitenkin törkeistä rikosepäilyistä. Tilannetta voi verrata entisen perussuomalaisen valtuutetun hyllyttämiseen, kunnanhallitukseen ehdolla oleva Kirpeän puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo muistuttaa.

Perussuomalainen valtuutettu hyllytettiin kaikista luottamustehtävistään ennen kuin käräjäoikeuden tuomio oli lainvoimainen vuonna 2010. Turun hovioikeus hylkäsi myöhemmin kaikki syytteet.

- Kyseessä olivat yksityishenkilön asiat, eivätkä luottamushenkilönä tehdyt lainrikkomukset. Hyvään hallintoon ja politiikkaan kuuluu johdonmukaisuus. Säännöt ovat kaikille samat, Sinisalo huomauttaa.

Kuntalain 40. pykälän mukaan kunnanhallituksen on pyydettävä Haapaniemeltä selvitys. Kunnan on itse jätettävä asiasta rikosilmoitus, jos rikos on ilmeinen.

Valtuusto voi pidättää Haapaniemen luottamustoimista tutkinnan ajaksi. Valtuuston puheenjohtajalla on mahdollisuus siirtää Haapaniemi syrjään väliaikaisesti jo ennen valtuuston päätöstä.

- Toivon tietysti, että Haapaniemi ja Kirkkonummen Kokoomus vetäisivät omat johtopäätöksensä. Ettei uusi valtuusto joutuisi tekemään ikäviä päätöksiä heti ensimmäisessä kokouksessaan. Tässä on nyt näytön paikka kaikilla poliittisilla ryhmillä, Sinisalo korostaa.
Helsingin Sanomien mukaan rikosepäilyt liittyvät Haapaniemen ja hänen lähipiirinsä tontti- ja asuntokauppoihin espoolaisen rakennusyhtiö Eken kanssa. Poliisi tutkii myös törkeää lahjusten antamista ja ottamista.

Lisätietoja: puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo, p. 040 567 3945

0
Merkit: politiikka
Useita poliittisista tai yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita kirjoittajia

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 21 tammikuu 2018

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0374 sekunnissa.