Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kiire vie paljon aikaa.

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kiire vie paljon aikaa.

aiheena Hyvä olo
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 2605
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF
Tässä maailmassa harva asia on jaettu kaikille prikulleen tasan, mutta aikaa meillä kaikilla on saman verran: 1440 minuuttia päivässä ja 168 tuntia viikossa.

Tässä maailmassa harva asia on jaettu kaikille prikulleen tasan, mutta aikaa meillä kaikilla on saman verran: 1440 minuuttia päivässä ja 168 tuntia viikossa.

Pyörittelen ajan ongelmaa työssäni jatkuvasti ja pulmahan on aina sen vähyys tai puute. Jos tahdon olla asiakkailleni avuksi, on minun oltava askelen edellä. En saa siis painia ihan samassa sarjassa. Muutenhan päädymme yhdessä voivottelemaan toivottomuuttamme, eikä minulla ole edes helpotusten siementä taskussani. Ja minä voin vain helpottaa asioita, en ratkaista.

"Suunnittele ja listaa tekemisesi, priorisoi ja luokittele. Ymmärrä, että oma ajankäyttösi kertoo elämäsi arvojärjestyksestä! Karsi aika-ansat, raivaa tyhjää vapaata aikaa ja muista todeta jo olevasi perillä valmiissa elämässä, valmiissa maailmassa. Sillä saat sen, mistä luovut ja levollisuudessa olet tehokkaimmillasi. Opettele elämään ja lakkaa esittämästä elämän näytelmää! Kiire vie paljon aikaa ja stressi nakertaa sinut olemattomiin."

Joko helpotti?

Ajankäytön ohjeet sukeltavat herkästi hengellis-filosofiselle tasolle. Suunnitellessamme arkea olemmekin yhtäkkiä elämän peruskysymysten äärellä - ja ymmällämme. Sanotaan, että elämäntapamme kielii tärkeinä pitämistämme asioista. Moni kuitenkin vain ajautuu tilanteisiin, joiden suuntaa lisääntyvä tietoisuus ja voimistuva vastuunotto muuttavat. Virta on vienyt mukanaan ja herätys tapahtuu vasta, kun vetää vettä henkeen. On totta, että kannattaa miettiä elämänsä tärkeimmät asiat ja toimia niiden mukaan.

Mutta rehellisyyden paras kaveri on armo. Ja sen me suomalaiset totisesti saisimme muistaa, alkaen itsestämme! Kuuntele ajatuksiasi päivän ajan ja kirjoita niitä järkyttyneenä ylös - sinun on alettava uskoa itseesi jälleen ja lopetettava mollaustaktiikka. Jos huomaat, että top vitosessasi on asioita, joihin et arjessasi kiinnitä huomiota, älä syytä ja tuomitse itseäsi, vaan tee muutos, vaikka pieni ja hidaskin.

Täyskäännös päätyy näet herkästi pientareelle.

Hyvinvointia edistävä elämäntyyli on aikuisten oma peli. Pelilautana ovat oma viikkoaikataulusi, kauppalista ja liikuntapaikan lukujärjestys. Pelinappuloina ovat perheenjäsenet, rahan virkaa toimittavat tunnit ja minuutit. Saat itse keksiä säännöt, mutta tavoitteena on voida kokonaisvaltaisesti paremmin: päästä varpaisiin, sydämestä sieluun.

Pelissä on oma elämäsi.

Strategiaan voi kuulua hyötyliikuntaa jäämällä pari pysäkkiä ennen työpaikkaa pois tai parkkeeramalla auto naapurifirman parkkipaikalle, kävelemällä viikonloppuna kauppaan tai siivoamalla niin, että tulee hiki. Suunnitelmaan saattaa sisältyä yksi iso kauppareissu ja pari täydentävää kipaisua, mikä säästää rahaa ja verisuonia, päätös jättää teolliset ateriat myyntilaariin ja namipussit arkena ripustuskoukkuihinsa. Voittajan veto on herättää henkiin viikoittainen perhepäivällinen ja kylvää yrtit ikkunalaudan kevätaurinkoon. Johtoon kirii vuorenvarmasti naapuruston kävelyporukan kokoonkutsuja. Bonus odottaa parasta ideoijaa. Pelin kesto on elämän mittainen.

Minä ajattelin aloittaa sen eri painisarjan tavoittelun viekkaalla peliliikkeellä; katselemalla televisiota keskivertokansalaista vähemmän eli alle 178 minuuttia päivässä.

Parasta oloa teille kaikille toivoo,

Jarno

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras torstai, 18 heinäkuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0366 sekunnissa.