Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Keskustellaan kuntavaalien aiheista, osa 2: Rakentaminen ja infrastruktuuri

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Keskustellaan kuntavaalien aiheista, osa 2: Rakentaminen ja infrastruktuuri

aiheena Politiikka
  • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
  • Lukukertoja: 1556
  • 0 kommentti
  • Seuraa kirjoitusta
  • Tulosta
  • PDF

Useimpien televisiossa esitettyjen puolueiden puheenjohtajien kuntavaali-tenteissä on mainittu, että yrittämisen edellytyksiä hoidetaan ja parannetaan kunnan elinkeinostrategialla ja kaavoittamisella. Kuinka hyvin sitä on toteutettu täällä Kirkkonummella. Hyvin paljon uutta on rakennettu ja ollaan rakentamassa. Tuoko tämä rakentaminen uusia yrittäjiä kuntaan? Kunnan alueelta löytyy hyvinkin paljon erilaisia yrittäjiä. Mutta olisiko kunnan ja kuntalaisten kannalta parempi ratkaisu jonkinlainen laajempi liike-keskuksen olemassaolo, jolloin useimmat päivittäiset palvelut ja ostokset olisi mahdollista löytää samalta alueelta? Enkä tarkoita tällä mitään Ideaparkin kaltaista yhtä isoa liikerakennusta vaan erillisiä yrityksiä keskitetysti kunta-keskuksessa.


Monet infrastruktuurin kuuluvista asioista ovatkin jo tälle alueelle hyvin saatavana, kuten rahoitusala, terveydenhuolto, liikenne ja julkisen sektorin peruspalvelut. Uudempaan infrastruktuurin kehittämiseen kuuluu tietoverkostot. Kuinka hyvin onnistutaan luomaan toimivia ja nopeampia tietoliikenneyhteyksiä, jotka mahdollistavat kuntalaisten pysymisen kehityksen mukana.

Monet palvelut tapahtuvat tietoverkoissa, jolloin niiden toimivuus on taattava. Tänä päivänä näihinkin liittyy omat riskinsä, kuten saimme lukea Ruotsissa esiintyneistä palvelunesto hyökkäyksistä. Rikolliseen toimintaan täytyy puuttua. Mutta myös avoimempi keskustelu niiden kanssa, joilla on erilainen näkemys asioista kuin päättäjillä ja vallassa olevilla, voisi ehkäistä tämänkaltaiset tilanteet.

 

Yksi infrastruktuuriin liittyvä asia on vesihuolto, jonka toimivuudesta on näkynyt keskustelua täällä Kirkkonummella. Onko saatavissa oleva vesi juomakelpoista? Mittaukset osoittavat, että olisi. Mutta entä sitten nämä makuhaitat, joita ilmenee vedessä jota käytämme, ja hajuhaitat, joita aiheuttaa viemäriverkosto ainakin tällä omalla asuinalueellani. Eikö infrastruktuurin tulisi olla kunnossa joka paikassa, ennen kuin asuinrakentamista mietitään, jotteivät asukkaat kärsisi tällaisista haitoista muutoin mukavassa asuinympäristössä.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 25 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.035 sekunnissa.