Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kesälukemista

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kesälukemista

aiheena Hyvä olo
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2478
 • 1 kommentti
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

 

Kesä ja lukeminen kuuluvat yhteen. Tykkään lukea dekkareita erityisesti kesällä. Niiden avulla pääsee irti arjesta. Rikosmysteerien ratkominen, samoin kuin ristikoidenkin ratkominen, rassaavat mukavasti pääkoppaa.

Itse olen koukussa Donna Leonin dekkareihin. Donna on alkujaan jenkki, mutta asuu nykyään Venetsiassa, tuossa lempikaupungissani. Donna Leonin dekkareissa on aina jokin ajankohtainen yhteiskunnallinen ongelma keskiössä. Murha tai pari on välttämätöntä, mutta niillä ei kuitenkaan mässäillä tarpeettomasti. Komisario Brunetti, dekkareiden päähenkilö, on sympaattinen mies, jolla on kenkku pomo ja ihana perhe.

Olen erityisen viehtynyt kirjojen ateriakuvauksiin, joista voi napsia ideoita omaan ruokapöytään. Brunettien pöydässä on tarjolla hyvää italialaista ruokaa viiniäkään unohtamatta. Ruokakuvausten yhteydessä tulee käsiteltyä vaikkapa kasvisruokailutrendi, kun perheen tytär kantaa huolta globaalista ilmastonmuutoksesta ja siitä syystä yrittää välttää liharuokien syömistä. Hän, nuori ihminen, haluaa osaltaan vaikuttaa tilanteeseen. Helppoa ruokailutottumusten muutos ei ole ja sortumisia tulee. Nuoren naisen yritystä täytyy kuitenkin arvostaa.

Donna Leon kirjoittaa englanniksi ja on tietojeni mukaan kieltänyt kirjojensa kääntämisen italiaksi. Hän vaalii yksityisyyttään ja rauhaansa sillä tempulla. Suomeksi hänen kirjojaan on kyllä käännetty. Yritän kuitenkin lukea dekkarit alkukielellä, jotta huvin lisäksi niistä saisi myös kielikylvyn.

Ihan erilaista lukemista ja pohtimista kesän ajaksi tuli kunnanhallituksen kevätkauden viimeisessä kokouksessa. Kunnanjohtaja oli tehnyt ehdotuksen kunnan uudeksi luottamustoimielinorganisaatioksi (mikä sanahirviö!). Sen mukaan luottamushenkilöiden määrä vähenisi seuraavalla valtuustokaudella rutkasti, jonkun arvion mukaan n. 150 paikalla.

Tässä on nykyisillä luottamushenkilöillä pohdittavaa kesän aikana. Päätöksillä on tosi kiire, jotta uusi organisaatio saadaan päätettyä ennen lokakuussa pidettäviä kunnallisvaaleja.

Ehdotus on niin tuore, etten ole ehtinyt paneutua siihen syvemmin, asian pähkääminen jää heinäkuulle ja lomalle. Suoralta kädeltä voin vain todeta, että sellaisenaan kunnanjohtajan ehdotus ei kelvanne kenellekään eikä millekään poliittiselle ryhmälle. Uudistuksia on kuitenkin tehtävä ja ihan kunnan omista tarpeista lähtien. Taustalla on, kuten kaikki tiedämme, iso asia eli kuntauudistus, mutta sen ratkaisu tulee aikanaan. Meidän pitää tehdä oman kuntamme päätöksiä omalla aikataulullamme. Poliittisesta syksystä on tulossa tosi mielenkiintoinen.

Pirkko Lehtinen

 

0
Merkit: dekkarit kesä

Kommentit

 • Vieras
  Raitalankakäärme tiistai, 31 heinäkuu 2012

  Donna Leonin dekkareissa on jännä tunnelma. Muutaman olen lukenut, mutta harmikseni suomennos oli hieman hutiloiden hoidettu. Esim. kreivitär muuttui muutamassa paikassa yhtäkkiä kreiviksi. Harmittavaa. Kenties nämä uudemmat kirjat ovat huolellisemmin käännettyjä.

  Oma suosikkini on Leena Lehtolainen, ja erityisesti hänen Maria Kallio -sarjansa. Siinähän liikutaan hetkittäin täällä Kirkkonummellakin...

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 20 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0368 sekunnissa.