Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Verkkonummi.fi - Kirkkonummi
Etusivu Blogit Administrator Kaunista vaalipäivää!

Blogit

Tervetuloa pitämään blogia, jos olet kirkkonummelainen tai sinulla on jokin sidos Kirkkonummeen.
Jos haluat oman blogin, ota yhteyttä toimitukseen. Yhteystietoihin pääset linkistä sivun alalaidasta.

Kaunista vaalipäivää!

aiheena Politiikka
 • Kirjasinkoko: Suuremmaksi Pienemmäksi
 • Lukukertoja: 2192
 • 1 kommentti
 • Seuraa kirjoitusta
 • Tulosta
 • PDF

Vaalipäivä ja aurinko paistaa! Voisiko parempaa vaalisäätä toivoakaan. Valinnat alkavat olla vähitellen kaikilla äänestäjillä selvillä ja täytyy muistaa, että on yhtä monta mielipidettä kuin on ehdokkaita, mutta myös yhtä paljon kuin on äänestäjiä, kaikki mielipiteet eivät tule esillekään.

Eräs virolainen sanoi minulle, että Suomessa on tosi laimeaa vaalien aikaan, että Virossa on täysi sota päällä silloin, kun on vaalit. Tulipa vaalituoksinassa sanottua mitä tahansa, kipinät ovat varmasti lennelleet puolin ja toisin, se osittain kuuluu pelin henkeen, mutta pelin henkeen kuuluu myös, että pystyy toimimaan jatkossa hyvässä yhteistyössä muiden kanssa.

Toivon uudelta valtuustolta ja muilta luottamushenkilöiltä kunnioitusta muita päättäjiä ja kuntalaisia kohtaan ja päätöksenteossa avointa ja kuuntelevaa otetta, että kaikissa päätöksissä huomoitaisiin monenlaiset vaikutusnäkökulmat. Miten oma valinta, päätös vaikuttaa talouteen lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä tai ympäristöön, lapsiin, nuoriin, työikäisiin, vanhuksiin, sairaisiin, vammaisiin ja yrittää löytää vaikutuksista se kaikille paras vaihtoehto esillä olevaan kysymykseen, sillä vain siten voi sanoa rehellisesti, että on perillä asioista.

On taitoa osata esittää oma näkökulmansa ja perustella se, mutta vielä suurempaa taitoa osoittaa kyky kuunnella ja ottaa huomioon se, että ei ole olemassa vain yhtä totuuutta ja että osaa arvostaa muidenkin mielipiteitä. Tämä on toiveeni, vaikka myönnän etten ole täydellinen itsekään, mutta teen parhaani ja opin joka päivä.

Tänä iltana demokratian ääni on puhunut ja mitä korkeampi äänestysprosentti, sitä paremmin demokratia toimii. Kaunista vaalipäivää!

0

Kommentit

 • Vieras
  aanestaja sunnuntai, 28 lokakuu 2012

  Hyva rehellinen kirjoitus !! Toivon, etta saat paljon aania !!

Kirjoita kommentti

Vieras sunnuntai, 18 elokuu 2019

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0361 sekunnissa.